Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozz... Vozacc !
U cemu je stvar, trazio si da se javi neko sa prijavom od 01.10. - 11/12.10.'17 !? Javili smo se i nista ? Da li si hteo samim javljanjem da vidis dokle se stiglo u oktobru !?
Pozz...

Hvala sto ste se javili, pokusavam da prikupim sto vise informacija o deljenju termina. U sledecem deljenju ako se nastavi trend kao prethodne 3 nedelje imate sanse da dobijete termin.
Jednostavno pokusavam da nadjem neku semu kako funkcionisu, nista drugo. Za ovu nedelju sam bio sumnjicav jer sam video da je prethodne neko dobio termin za prvu nedelju jula
zato sam ostavio tu opciju otvorenu da se ne dele termini.

Hvala sto ste se javili, pokusavam da prikupim sto vise informacija o deljenju termina. U sledecem deljenju ako se nastavi trend kao prethodne 3 nedelje imate sanse da dobijete termin.
Jednostavno pokusavam da nadjem neku semu kako funkcionisu, nista drugo. Za ovu nedelju sam bio sumnjicav jer sam video da je prethodne neko dobio termin za prvu nedelju jula
zato sam ostavio tu opciju otvorenu da se ne dele termin i.
Daj malo bajaj vozacc da odemo sto pre.

Da li je neko skoro popunjavao termin za radnu vizu na sajtu ambasade? Konkretno za noks medicinski radnici? Polja koja se popunjavaju su ime, prezime, e mail,potvrda e mail, koji noks, i neko prazno polje gde uopste ne pise sta treba da se napise u tom polju, a mora obavezno da se popuni. Pretpostavljam da je to broj pasosa, ali skroz im je glup sistem registracije, uopste ne pise sta traze za to polje. Ne znam kako da okacim u ovoj poruci sliku te stranice, da mozete da vidite kako to izgleda. Kucam preko telefona.

zato sam ostavio tu opciju otvorenu da se ne dele termini.

To sam i predpostavio, pozz... pa dao Bog da bude !

Kad kazes na Code 95 da li mislis na slovenacko Spricevalo? To ne znam.
Ako mislis na code95 KARTICU ona je svuda priznata.

Aj ne pricajte napamet
Kartica nije priznata na primer u Donjoj Saksoniji. Tamo ne upisuju KOD u vozacku na osnovu kartice nego samo na osnovu spricevala ako si polozio posle 9.2009. ili 5 modula ako si polozio pre 9.2009. ali se moze voziti sa SLO karticom do njenog isteka.
Sta biva posle kad hoces da zamenis vozacku i da upises kod iz SLO kartice u DE vozacku, e to se jos ne zna.

Poslednja izmena:
Dule valjda cemo otici do kraja godine.

Razmisljajmo pozitivno!!! (iako to nije lako u ovoj situaciji)

Ono sto moramo da uradimo kako bismo sebi koliko toliko pomogli, jeste da uredno prikupimo sve od dokumentacije na vreme. U suprotnom moze da se desi da nas maltretiraju, kao sto se i desava a desilo se i mom rodjaku, koji je otisao u februaru. Naime izvod iz APRa (za koji pise da moze da bude od koristi, a ne da je obavezan) im je dala fore do 14h da nabave ili .......
Zbog toga moramo da vodimo racuna o svakom detalju, da kad dodjemo na prokleti red barem ne dozivljavamo takve stvari.

Glava gore! Nadam se da cemo prvog oktobra da palimo

Da li je neko skoro popunjavao termin za radnu vizu na sajtu ambasade? Konkretno za noks medicinski radnici? Polja koja se popunjavaju su ime, prezime, e mail,potvrda e mail, koji noks, i neko prazno polje gde uopste ne pise sta treba da se napise u tom polju, a mora obavezno da se popuni. Pretpostavljam da je to broj pasosa, ali skroz im je glup sistem registracije, uopste ne pise sta traze za to polje. Ne znam kako da okacim u ovoj poruci sliku te stranice, da mozete da vidite kako to izgleda. Kucam preko telefona.

Jeste, broj pasosa je u pitanju, i da, mnogo je glupo. Tek kad pritisnes nemacku zastavicu, tj. nemacki jezik, onda pise iznad tog polja da je to.

Razmisljajmo pozitivno!!! (iako to nije lako u ovoj situaciji)

Ono sto moramo da uradimo kako bismo sebi koliko toliko pomogli, jeste da uredno prikupimo sve od dokumentacije na vreme. U suprotnom moze da se desi da nas maltretiraju, kao sto se i desava a desilo se i mom rodjaku, koji je otisao u februaru. Naime izvod iz APRa (za koji pise da moze da bude od koristi, a ne da je obavezan) im je dala fore do 14h da nabave ili .......
Zbog toga moramo da vodimo racuna o svakom detalju, da kad dodjemo na prokleti red barem ne dozivljavamo takve stvari.

Glava gore! Nadam se da cemo prvog oktobra da palimo
To je i neka moja procena.Nadajmo se.Misli pozitivno.

- - - - - - - - - -

Vozacc koja je tvoja procena?Daj kvotu....

Evo mogu ja da kažem moje iskustvo od petka, sa termina. Imao sam sve papire koji se traže vozača, ugovor o radu, pio listing, registar firme, Zustimmung koji je odavno istekao, potvrdu od firme da ću tamo Cod 95 da položim I da mi ne treba nemački jezik. I gleda teta na šalteru sve te papire i pita mene jel imam ja položen Cod u Sloveniji ili Hrvatskoj i gde ti je, ja kažem imam I da mi je u autu napolju, ona meni kaze brzo idi donesi I kopiraj u 2 primerka. Ja tako uradim I donesem joj na šalter i ona kaže e sad je sve ok. Tako da moj neki zaključak je da se tamo radi kako oni hoće, zavisi od osobe na koju naletis. Vozači, ako imate Cod 95, ponesite sa sobom možda i vama traže kao i meni... Pozz

Treba mi prevod diplome sa apostilima - verujem da je bilo reci o ovome, ali vec ima previse strana ovde. Moze li neko ukratko da mi objasni kako i gde to u Srbiji da odradim?

Hvala ljudi, puno.

Ako ne gresim, odes u sud u mestu gde zivis, poneses diplomu i u pisarnici ti daju uplatnicu koju uplatis i vratis da ti na.poledjini orginal diplome stave apostile, popune zavedu u njihovu arhivu i daju ti, tada trazis spisak ovlascenih tumaca za nemacki jezik i pozoves tumaca koji ti radi prevod diplome, mislim da je mene sve kostalo oko 3000 din.

Ako ne gresim, odes u sud u mestu gde zivis, poneses diplomu i u pisarnici ti daju uplatnicu koju uplatis i vratis da ti na.poledjini orginal diplome stave apostile, popune zavedu u njihovu arhivu i daju ti, tada trazis spisak ovlascenih tumaca za nemacki jezik i pozoves tumaca koji ti radi prevod diplome, mislim da je mene sve kostalo oko 3000 din.

Da li se apostile pecat stavlja na prednjoj strani originala diplome a ne na poledjini?

@Apostil

Sud u kome se vadi apostil je u gradu gde se nalazi fakultet. Dakle, ako si studirao u BG onda BG, ako si u NS onda NS i sl. Za ceo BG je nedlezan sud preko puta hotela Jugoslavija.

Odes u sud, poneses original diplome i jednu kopiju. Pecat se udara na poledjini originala a tu jednu kopiju zadrzava sud.

To sve kosta 2000 dinara. Obicno se dobije isti dan ili sutradan, posto mora predsednik suda (ili neko drugi ovlascen) da udari svoj potpis.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back