Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam polagala i bilo je tacno na 10-ti dan rezultati.

Ljudi ako moze da odg..polagao sam u Goethe institutu za A1..pise kod njih najranije 10 dana za rezultate..pa jel moze da se desi da budu ranije rezultati..ovom pitam one koji su polagali pa imaju iskustva??hvala
I ja sam polagala tamo januara..i isto je tako bilo..za 10 dana. Nije bilo ranije

Vozaci
Da li neko zna dal je KOD95 priznat u gradu Bielefeld to bi trebalo da je pokrajina severno rajna-Vestfalija tako bi trebalo jer bi sad polagao u sloveniji
I ako neko zna firmu koja zaposljava u tom gradu
Jer polozio sam za C sad cu i E kat.
Jer problem poloziti kod95 ako nemas iskustva jer sam tek polozio

Kako stvari stoje u ambasadi sada traže za sve pokrajine i ne interesuje ih da li negde treba ili ne, pa ti se tako i ne isplati da bacaš 600-tinak ojra, raspitaj se, razmisli dobro. A što se tiče samog polaganja čini mi se da je početnicima lakše da polože nego recimo nekim starim iskusnim šleperdžijama, jer oni imaju neko znanje stečenom po starim pravilima, a u međuvremenu se dosta izmenilo, pa je tebi kao početniku koji nema nikakvo znanje lakše da prihvatiš to gradivo koje treba da savladaš nego njima koji misle da sve znaju i koji preko davno stečenog znanja moraju da usvoje novo, a u stvari se zavaraju i na ispitu više izmuče. Koliko sam čuo, a i kad sam ja bio padali su samo iskusni.

Kako stvari stoje u ambasadi sada traže za sve pokrajine i ne interesuje ih da li negde treba ili ne, pa ti se tako i ne isplati da bacaš 600-tinak ojra, raspitaj se, razmisli dobro. A što se tiče samog polaganja čini mi se da je početnicima lakše da polože nego recimo nekim starim iskusnim šleperdžijama, jer oni imaju neko znanje stečenom po starim pravilima, a u međuvremenu se dosta izmenilo, pa je tebi kao početniku koji nema nikakvo znanje lakše da prihvatiš to gradivo koje treba da savladaš nego njima koji misle da sve znaju i koji preko davno stečenog znanja moraju da usvoje novo, a u stvari se zavaraju i na ispitu više izmuče. Koliko sam čuo, a i kad sam ja bio padali su samo iskusni.

Atos1 kad si aplicirao za termin !?

Aha pa da to i mene muci opasno
Jer poceli su nemci njihov kod95 da traze bas zeznuto niti da odem tamo dam 600e i ako ne priznaju sranje
Morm da vidim u nemackoj kolko to tamo traje i kosta
Jel to mogu da odem ko turista pa da polazem
I moguce da si upravu lakse nama mi ucimo a ti stari iskusni mora da menjaju
Hvala puno kolko vidim ne preostaje nista nego nemacka polaganje ucenje nemackog i gotovo

Pozdrav svima. Nov sam na forumu a pripadam onoj grupi 3-5 vozači. Zakazan termin 09.02. COD95 položen u Sloveniji u januaru a ugovor datira od 05.02. Koliko mi se čini moraće novi da mi pošalju jer ovo se (termin) stalno produžava. Ako sam dobro pratio vaše poruke ugovor ne sme da bude stariji od 6 meseci i moramo da imamo potvrdu od poslodavca da ćemo da položimo C95 u Nemačkoj. Jedva ga položismo na srpskom a kamoli na nemačkom! ������ A sad pitanje za iskusne veterane i one koji su prošli ambasadu: da li kad se prepis srpske dozvole uradi u Nemačkoj i priloži potvrda iz Slovenije (Spričevalo) dobije upisano COD95 sa desne strane? Ako je tako a mislim da jeste, zašto onda mora da polažemo (fiktivno ili stvarno)? I da li stvarno mora da polažeš i platiš istu stvar. A gospođa iz Dortmunda koja radi u ZAV (centrala za inostrane državljane) mi je rekla da je potvrda iz Slovenije važeća na celoj teritoriji Nemačke. Malo opširniji post ali se nadam da sam objasnio ukratko moju situaciju.

Drugari,
Evo sad popunjavam ovaj Antrag. Samo nekoliko kratkih pitanja. Jel moze na engleskom (iovako mi ne traze da znam nemacki)? I da li je obavezno navesti adresu na kojoj cu boraviti, posto jos ne znam gde tacno cu biti? Ako sam jedan jedini put boravila u Nemackoj na aerodromu u transferu, svega par sati, da li to moram da navedem u formularu?

Poslednja izmena:
Drugari,
Evo sad popunjavam ovaj Antrag. Samo nekoliko kratkih pitanja. Jel moze na engleskom (iovako mi ne traze da znam nemacki)? I da li je obavezno navesti adresu na kojoj cu boraviti, posto jos ne znam gde tacno cu biti? Ako sam jedan jedini put boravila u Nemackoj na aerodromu u transferu, svega par sati, da li to moram da navedem u formularu?

Ne znam da li moze na engleskom.
Nije obavezno navesti adresu. Sve sto je bilo trsnsfer/tranzit ne navodi se. Srecno!

Pozdrav svima. Nov sam na forumu a pripadam onoj grupi 3-5 vozači. Zakazan termin 09.02. COD95 položen u Sloveniji u januaru a ugovor datira od 05.02. Koliko mi se čini moraće novi da mi pošalju jer ovo se (termin) stalno produžava. Ako sam dobro pratio vaše poruke ugovor ne sme da bude stariji od 6 meseci i moramo da imamo potvrdu od poslodavca da ćemo da položimo C95 u Nemačkoj. Jedva ga položismo na srpskom a kamoli na nemačkom! ������ A sad pitanje za iskusne veterane i one koji su prošli ambasadu: da li kad se prepis srpske dozvole uradi u Nemačkoj i priloži potvrda iz Slovenije (Spričevalo) dobije upisano COD95 sa desne strane? Ako je tako a mislim da jeste, zašto onda mora da polažemo (fiktivno ili stvarno)? I da li stvarno mora da polažeš i platiš istu stvar. A gospođa iz Dortmunda koja radi u ZAV (centrala za inostrane državljane) mi je rekla da je potvrda iz Slovenije važeća na celoj teritoriji Nemačke. Malo opširniji post ali se nadam da sam objasnio ukratko moju situaciju.

Svaka regija ima svoje zakone. Uzmi potvrdu od poslodavca pa tamo resavaj kad odes, svaka situacija je drugacija u zavisnosti od regije.

Drugari,

Može na engleskom!

Pozdrav svim clanovima grupe. Nova sam ovde i htela bih da pitam da li dobro razumem par stavki:
- ukoliko se ima diploma fakulteta (konkretno medicinskog) ali buduce zanimanje u Nemackoj ne pripada toj kvalifikaciji (vec je Pflegehelferin), onda se za vizu aplicira po NOKS-u 1-2?
- cekanje je izludjujuce dugo? :D
- da li ugovoru u medjuvremenu istice rok vazenja? Mislim da sam procitala nakon 6 meseci...
Unapred hvala. :)

Pozdrav svim clanovima grupe. Nova sam ovde i pitala bih da li dobro razumem par stavki:
- ukoliko se ima diploma fakulteta (konkretno medicinskog) a buduce zanimanje u Nemackoj ne pripada toj kvalifikaciji (vec je Pflegehelferin) onda se za vizu aplicira u modulu NOKS 1-2?
- cekanje je izludjujuce dugo?
- da li ugovoru u medjuvremenu istekne rok?
Unapre hvala. :)

Pozdrav svim clanovima grupe. Nova sam ovde i pitala bih da li dobro razumem par stavki:
- ukoliko se ima diploma fakulteta (konkretno medicinskog) ali buduce zanimanje u Nemackoj ne odgovara toj kfalifikaciji (vec je Pflegehelferin) onda se za vizu aplicira u modulu NOKS-1-2?
- cekanje je izludjujuce dugo?
- da li u medjuvremenu istekne rok vazenja ugovora?
Unapred hvala. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back