Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav,
predao 12.01. za spajanje ,dobio termin 06.06. i predao dokumentaciju za mene i decu (9,17).
Ono što me buni je što mi je prijatna starija Nemica rekla na intervju da pratim mailove i telefon i da dođem po vize. Jedino nije znala da mi kaže da li mogu ja da pokupim vize za njih.
Suprugi su produžili vizu za još 6 meseci i izdali joj potvrdu da će je zaposliti za stalno (ped. sestra) . Vidim da se pojavljuje i ono što me buni je da li papiri ide u De i da li onda pozivaju suprugu i proveravaju dokumentaciju. Naime ona ima prijavu stana ,ali stan ima 30m2 . Jako je teško naći u Heidelbergu stan i okolini . Dolazi njih 10 da predaju za isti stan, a plata je jako bitna u odabiru novih stanara.
Hvala
P.S.
Čestitke Klepatalu za rešen status i ja nemam suprugu a, deca majku već 7 meseci.
Katastrofa

Pozdrav,
predao 12.01. za spajanje ,dobio termin 06.06. i predao dokumentaciju za mene i decu (9,17).
Ono što me buni je što mi je prijatna starija Nemica rekla na intervju da pratim mailove i telefon i da dođem po vize. Jedino nije znala da mi kaže da li mogu ja da pokupim vize za njih.
Suprugi su produžili vizu za još 6 meseci i izdali joj potvrdu da će je zaposliti za stalno (ped. sestra) . Vidim da se pojavljuje i ono što me buni je da li papiri ide u De i da li onda pozivaju suprugu i proveravaju dokumentaciju. Naime ona ima prijavu stana ,ali stan ima 30m2 . Jako je teško naći u Heidelbergu stan i okolini . Dolazi njih 10 da predaju za isti stan, a plata je jako bitna u odabiru novih stanara.
Hvala
P.S.
Čestitke Klepatalu za rešen status i ja nemam suprugu a, deca majku već 7 meseci.
Katastrofa

Papiri idu u DE, u mesto boravka tvoje supruge, ne bih da te palsim, ali po zakonu u De stambeni prostor mora imati po 16 m2 po odrasloj osobi i mislim 12 m2 po detetu. Ja sam sam doselio pre 2,5 godina isto putem spajanja porodice i znam da su to gledali, ali isto tako sam naucio da i ovde kao i svuda dosta zavisi od konkretnog sluzbenika, tj. da li ce sitnicariti, ili ce na osnovu ostalih ispunjenih uslova odobriti vizu.
Srecno!!!

Vidim da se javljaju ljudi koji cekaju u grupi noks 3-5, a da nisu vozaci I medicinari. I mi isto cekamo, prijava je bila 10.12. Da li neko zna do kada su stigli uopste da ovom grupom?

evo sacu vam reci dokle su stigli sa NOKS 3-5
stigli su u vraziju mater!
za 7 ipo meseci ocistili su 26.5 dana ,eto dotle su stigli,svidjao se moj recnik nekome ili ne,to vam je to....
Ujedno da dodam da se ne zaboravi,
NAJMRTVIJI NOKS!
ONAKO BEZ MRACENJA OPTIMISTICKI U FULL-u.
Ali ok,cekamo,samo opusteno....

za 7 ipo meseci ocistili su 26.5 dana ,eto dotle su stigli,svidjao se moj recnik nekome ili ne,to vam je to....
NAJMRTVIJI NOKS!

Covek je sve rekao... s obzirom da su krenuli da dele svake nedelje termine, cenim da ce za noks 3-5 cistiti do 10 dana mesecno.
Dakle ja sam se npr prijavio krajem februara za noks 3-5 a to je 80 dana (ceo decembar januar i pola februara) x 3(jer dele samo 10 dana mesecno) = 240 dana cekanja. Jos realnih 8 meseci cekanja za ukupnih 11.5 meseci
(u medjuvremenu ce ocistiti sve po starom pa mozda ubrzati ali nisam optimista uopste) To je realnije od onih navodnih 7 meseci koje je ambasada okacila.

Covek je sve rekao... s obzirom da su krenuli da dele svake nedelje termine, cenim da ce za noks 3-5 cistiti do 10 dana mesecno.
Dakle ja sam se npr prijavio krajem februara za noks 3-5 a to je 80 dana (ceo decembar januar i pola februara) x 3(jer dele samo 10 dana mesecno) = 240 dana cekanja. Jos realnih 8 meseci cekanja za ukupnih 11.5 meseci
(u medjuvremenu ce ocistiti sve po starom pa mozda ubrzati ali nisam optimista uopste) To je realnije od onih navodnih 7 meseci koje je ambasada okacila.

verovatno ce ici malo brze kad ociste po starom...
samo ima jedan problem,bar do sada je tako bilo,ne dele svaki mesec noks 3-5,recimo april nisu delili...
a postoji verovatnoca da nece ni jun da dele
nego svaki drugi mesec puste do 10 dana max....nadam se da nece biti tako!!!

NAJMRTVIJI NOKS!

Ja se nadam da ce deliti noks 3-5 sada u petak za kraj juna, pa ko bude imao srece.......nada poslednja umire, ne vredi se nervirati, treba sacuvati zivce....:-)

verovatno ce ici malo brze kad ociste po starom...
samo ima jedan problem,bar do sada je tako bilo,ne dele svaki mesec noks 3-5,recimo april nisu delili...
a postoji verovatnoca da nece ni jun da dele
nego svaki drugi mesec puste do 10 dana max....nadam se da nece biti tako!!!

Ako pustaju 10 dana na svaka dva meseca onda oni koji su recimo krajem februara kao ja registrovani mogu da ocekuju termin krajem sledece godine, i to mi je realnije nego ova njihova 3.5 meseca jos koliko su rekli..
Ruku na srce, sa jednom mesecno da poslednje 3 nedelje uzastopno dele termine je svakako pomak, kako i sta dalje saznacemo u petak

Cestitam

- - - - - - - - - -

NAJMRTVIJI NOKS!

U pravu si, ja sam juce napunio 8 meseci cekanja, tacnoje od 12.10.'17

U sledecoj podeli je 99% noks 3-5, jer spajanje porodice je vec debelo u januaru a navodno cekanje 6 meseci dok je noks 3-5 i dalje u novembru a cekanje 7m. Samo je pitanje koliko dana ce podeliti i da li ce to biti ovaj petak

Daj boze da bude ovaj petak, usta posle svega veruj mi sumnjam da ce biti.... Nama ce stici mejlovi pocetkom jula sa terminima za kraj jula... Ali daj boze da grešim, mislim da ce opet deliti ljudima po starom što cekaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back