Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo svima!

Pre otprilike nedelju dana počela sam da pratim ovaj forum. Iskreno, nisam pročitala baš svih 300 strana, ali većinu jesam. Nisam nigde naišla na ono što mene interesuje.
Naime, želim da prijavim termin po NOKSU 3-5, ali želim ujedno da prijavim i ćerku za spajanje porodice. Moj poslodavac mi je rekao da mogu odmah da je prijavim i da se to zove spajanje porodice "unapred". Slala sam upit ambasadi, kako da izvršim prijavu, s obzirom na to da se za spajanje čeka kraće nego za NOKS 3-5, ali oni su mi poslali neki uopšteni odgovor (u nastavku).

Molim za pomoć ako je neko bio u ovakvoj situaciji. Hvala.

Update: Zvala sam danas ambasadu i rekli su mi da na pitanja odgovaraju isključivo putem mejla. Ja sam im onda objasnila da su mi već odgovorili, ai da njihov odgovor ne sadrži odgovore na moja pitanja. Rekli su mi da pišem opet. :dash:

Pozdrav ljudi, potrebna mi je pomoc iskusnih, naime da mi resi nedoumicu:
ugovor sam od poslodavca dobio 27.02.2018. u njemu je navedeno da mi ne treba nemacki jezik i da mi dozvoljava da 6 mesci radim sa engleskim. Elem, hoce li mi traziti nesto u ambasadi nesto o poznavanju engleskog ili je sve to individualno u zavisnosti kod koga se zapadne?
dalje, u ugovoru nije stavljan datum pocetka obavljanja posla, jer prosto covek nije znao kada cu dobiti vizu? da li je to problem?
u pitanju je plava karta
unapred zahvalan svima na odgovoru

Moguce je da ce u petak biti termina, nisam video da su popunili poslednju nedelju juna jos.

Ni viza ni termina ocigledno. Valjda ce uskoro da javljaju nesto.

- - - - - - - - - -

Pozdrav ljudi, potrebna mi je pomoc iskusnih, naime da mi resi nedoumicu:
ugovor sam od poslodavca dobio 27.02.2018. u njemu je navedeno da mi ne treba nemacki jezik i da mi dozvoljava da 6 mesci radim sa engleskim. Elem, hoce li mi traziti nesto u ambasadi nesto o poznavanju engleskog ili je sve to individualno u zavisnosti kod koga se zapadne?
dalje, u ugovoru nije stavljan datum pocetka obavljanja posla, jer prosto covek nije znao kada cu dobiti vizu? da li je to problem?
u pitanju je plava karta
unapred zahvalan svima na odgovoru

Za jezik nije problem, konkretno za engleski, jer je plava karta. A za datum nisam sigurna, mislim da mora stajati pocetak rada. Ako gresim, neka me neko ispravi.

Zdravo svima!

Pre otprilike nedelju dana počela sam da pratim ovaj forum. Iskreno, nisam pročitala baš svih 300 strana, ali većinu jesam. Nisam nigde naišla na ono što mene interesuje.
Naime, želim da prijavim termin po NOKSU 3-5, ali želim ujedno da prijavim i ćerku za spajanje porodice. Moj poslodavac mi je rekao da mogu odmah da je prijavim i da se to zove spajanje porodice "unapred". Slala sam upit ambasadi, kako da izvršim prijavu, s obzirom na to da se za spajanje čeka kraće nego za NOKS 3-5, ali oni su mi poslali neki uopšteni odgovor (u nastavku).

Molim za pomoć ako je neko bio u ovakvoj situaciji. Hvala.

Update: Zvala sam danas ambasadu i rekli su mi da na pitanja odgovaraju isključivo putem mejla. Ja sam im onda objasnila da su mi već odgovorili, ai da njihov odgovor ne sadrži odgovore na moja pitanja. Rekli su mi da pišem opet. :dash:

Ambasada mi je, za divno čudo, već istog dana odgovorila na mejl. Rekli mi da i za sebe i za dete zakažem NOKS 3-5, ali da za dete ponesem papire za spajanje porodice.
I, možda nekome nude od koristi, čitala sam u jednoj grupi na FB da dete može da ide tamo i krene u školu čak i ako nije dobilo vizu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back