Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel to znaci da nema nade da oni koji su se za NOKS 6-8 prijavili u prvoj polovini marta (ja 08.03) da dobiju termin u junu? Ja cu poceti da vristim.

Kad bih znala gde u Nemackoj da prijavim ovo administrativno silovanje njihove ambasade....

Javljaj ako saznas da i ja saljem. Iz koze cu da iskocim, poslodavac me 2x nedeljno pita ima li nesto novo, sad ocekujem mail da mu je dosta cekanja ufff

Javljaj ako saznas da i ja saljem. Iz koze cu da iskocim, poslodavac me 2x nedeljno pita ima li nesto novo, sad ocekujem mail da mu je dosta cekanja ufff

Sigurno je to vec nekom palo na pamet pa nista od toga, tj. garant nema efekta ili kad tamo odu sve ih boli uvo. Ali bez obzira ja cu se raspitati gde se to prijavljuje. Jer ovo nije normalno. Meni je na zalost boravisna dozvola u danskoj istekla u trenutku kad sam dobila ugovor od poslodavca pa nisam mogla tamo da se prijavim a u pitanju su nedelje cekanja, ne meseci I skoro godina.

Ja sam to doziveo vec u Martu, pa su na kraju morali da povuku ugovor posle 6 meseci cekanja na mene, i rekli mi da ne storniram termin, vec da im javim kada dobijem isti pa ce mi poslati novi ugovor, da ne moraju papiroloski da se zajebavaju i stalno produzavaju pocetni datum.

A sto se zalbi tice.... Pisao sam direktno i ambasadoru i Arbeitsagenturu u Minhenu vise puta tokom svih meseci cekanja i nikakav odgovor nisam dobio od njih... Zabole ih :D

E da... i jako mi je simpaticno kad vidim ljude koji su predali papire kako kukaju posle 2-3 nedelje cekanja "Pa kad ce vise ta viza?!?!?" .... pa lepo pise da je vreme obrade DO 10 NEDELJA... sto znaci do 2.5 meseca.... uostalom... vi ste bar predali papire, neki od nas cekaju jos od septembra da makar dodju ispred ambasade i dodirnu fasadu :D :P

Ja sam to doziveo vec u Martu, pa su na kraju morali da povuku ugovor posle 6 meseci cekanja na mene, i rekli mi da ne storniram termin, vec da im javim kada dobijem isti pa ce mi poslati novi ugovor, da ne moraju papiroloski da se zajebavaju i stalno produzavaju pocetni datum.

A sto se zalbi tice.... Pisao sam direktno i ambasadoru i Arbeitsagenturu u Minhenu vise puta tokom svih meseci cekanja i nikakav odgovor nisam dobio od njih... Zabole ih :D

E da... i jako mi je simpaticno kad vidim ljude koji su predali papire kako kukaju posle 2-3 nedelje cekanja "Pa kad ce vise ta viza?!?!?" .... pa lepo pise da je vreme obrade DO 10 NEDELJA... sto znaci do 2.5 meseca.... uostalom... vi ste bar predali papire, neki od nas cekaju jos od septembra da makar dodju ispred ambasade i dodirnu fasadu :D :P

:-D
I mi sad trenutno nemamo ugovor dok se termin ne priblizi, po savetu poslodavca. I svaka mu cast na trpeljivosti.
A sad trenutno do termina imamo vise nego kad smo aplicirali. :-D

Ne znas da li je gore cekati termin ili cekati odgovor. Jos pogotovu kada si slucaj kao ja. Imas zabranu ulaska u Sengen, jer si svesno prekoracio dane, jer si morao da budes na faxu. Po pravilu nema vize, a Po zakonu moze ako oni procene.
Meni je agonija bila cekanje termina, sada agonija da predam, e onda nastupa treca vrsta agonije.
Pisali su ljudi ovde da su za dan dobijali vize. Iskustva su razlicita.

Imate sve na sajtu Gete instituta i kako izgleda ispit i koliko traje ( slusanje, citanje, pisanje, usmeni) i kada su termini. Ispit nije tezak, ali je vazno da se ipak malo spremi i da se provezba po njihovim testovima. Dodju ljudi koji zive u Nemackoj, pa padnu, jer misle da to sve znaju. Imaju tacno odredjeni datumi kada se prijavljuje za test i tamo su guzve i brzo se popune termini, pa vodite racuna i o tome.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back