Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ona moja racunica jedan njihov mesec ciscenja termina = nasa tri meseca cekanja je tacna.
Dakle ja sam krajem februara prijavio termin, ostalo im je da ociste ceo decembar/januar/februar = 3njihova x 3 nasa = 9 meseci. Kada se uzme u obzir da u medjuvremenu vise nece biti onih koji su
po starom ispada da cu cekati jos 6-7 meseci za ukupno cekanje 9-10 meseci kao vozac.

Ona moja racunica jedan njihov mesec ciscenja termina = nasa tri meseca cekanja je tacna.
Dakle ja sam krajem februara prijavio termin, ostalo im je da ociste ceo decembar/januar/februar = 3njihova x 3 nasa = 9 meseci. Kada se uzme u obzir da u medjuvremenu vise nece biti onih koji su
po starom ispada da cu cekati jos 6-7 meseci za ukupno cekanje 9-10 meseci kao vozac.

Kad se covek seti dobrih starih vremena pre noksa kad su visokoobrazovani/plava karta birali termin koji im odgovara. :dash:

Madzar, to sto si napisao je sve tacno. Osim sto nisam sto posto sigurna da li trebaju 3 platne liste ili je dovoljna jedna. Znaci, ako jedan supruznik ima EU pasos, on obezbedjuje vizu za drugog u Rathausu ili kojoj vec tamo u D ustanovi, a ne preko ambasade. Apsolutno je nepotrebno apliciranje za termin preko ambasade. 100% proverena info.

- - - - - - - - - -

Vozacc, sad sam shvatila da otprilike u isto vreme ti i moj muz ocekujete termin. Razlika je samo sto si ti vozac, a on elektricar. On je aplicirao 26.februara. Bog neka nam je u pomoci....

Madzar, to sto si napisao je sve tacno. Osim sto nisam sto posto sigurna da li trebaju 3 platne liste ili je dovoljna jedna. Znaci, ako jedan supruznik ima EU pasos, on obezbedjuje vizu za drugog u Rathausu ili kojoj vec tamo u D ustanovi, a ne preko ambasade. Apsolutno je nepotrebno apliciranje za termin preko ambasade. 100% proverena info.

- - - - - - - - - -

Vozacc, sad sam shvatila da otprilike u isto vreme ti i moj muz ocekujete termin. Razlika je samo sto si ti vozac, a on elektricar. On je aplicirao 26.februara. Bog neka nam je u pomoci....

I meni Bog cesto pada na pamet kada razmisljam o terminu...

Au ovo bas i nije informacija za dobro jutro :(

Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize čeka najmanje:

Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme)

10 meseci

Zanimanja sa kvalifikacijom / srednjom stručnom spremom (završena srednja (stručna) škola / viša stručna škola ili visoka škola strukovnih studija u trajanju od 3 ili 4 godine)

7 meseci

Stručnjake sa završenim visokoškolskim obrazovanjem, plava kartica, ugovori o izradi pokretnog materijalnog dobra

5 meseci

Spajanje porodice

6 meseci

Ne odgovaramo na pitanja u vezi sa vremenom čekanja.

Jer cini mi se da je ovo vec drugi put od apliciranja da se vreme cekanja na sajtu ambasade produzilo... Stizemo sarajevsku ambasadu.

Konkretno za nas noks , sa 4-5m na 7m. Dakle ako cekate vec 3.5 meseci racunajte da ce u medjuvremenu povecati jos 2m cekanje, plus ta 3.5 sto vam je ostalo. Termin sredinom Decembra tim tempom.
To pod uslovom da jednom povecaju cekanje za 2 meseca. Mozda to urade dva puta i u tom slucaju 7.5m cekanja jos, sto je realno, jer im je PUNA tri meseca ostalo da ociste do nas.

Poslednja izmena:
Konkretno za nas noks , sa 4-5m na 7m. Dakle ako cekate vec 3.5 meseci racunajte da ce u medjuvremenu povecati jos 2m cekanje, plus ta 3.5 sto vam je ostalo. Termin sredinom Decembra tim tempom.
Zato svi koji imate sanse da dodjete do boravisne, ne zauzimajte termine bzvz, ako Vas supruznik ima EU pasos, nemate sta da trazite u ambasadi, ljudi. Informisite se na vreme, ja ne mogu da shvatim da ima ljudi koji su u takvoj situaciji da sutra mogu da odu, a to ne znaju.

Zato svi koji imate sanse da dodjete do boravisne, ne zauzimajte termine bzvz, ako Vas supruznik ima EU pasos, nemate sta da trazite u ambasadi, ljudi. Informisite se na vreme, ja ne mogu da shvatim da ima ljudi koji su u takvoj situaciji da sutra mogu da odu, a to ne znaju.

To je problem dezinformacija, npr. mom drugu su svi koje je upoznao u Nemackoj rekli da ne moze da dovede suprugu osim preko ambasade, ali on je ipak otisao do Rathausa da pita (razmisljao je da verovatno ima nekih prednosti to sto on ima HR (EU) pasos). Verovatno vecina ljudi pita nekog koga poznaje u Nemackoj, i dobije losu informaciju, a ne provere tu informaciju na pravom mestu.

Postovanje,imam jedno pitanje ko zna proveren odgovor, venacao bih se u Srbiji sa devojkom koja je nemacki drzavljanin e sad me zanima da li mogu u nemackoj da dobijem vizu ili moram da idem preko ambasade,inače imam srpski pasos.?

Eu pasos bilo koji sem nemacki, zavrsava spajanje u de a spajanje sa nemackim drzavljaninom mora preko ambasade. Mada bilo je slucajeva gde sluzbenici u ured pravili propuste i dozvolili. Zato u ured po informacije i zakazuj i termin u ambasadu, ako uspes u de da zavrsis, lako ce stoniras termin.

Au ovo bas i nije informacija za dobro jutro :(

Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize čeka najmanje:

Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme)

10 meseci

Zanimanja sa kvalifikacijom / srednjom stručnom spremom (završena srednja (stručna) škola / viša stručna škola ili visoka škola strukovnih studija u trajanju od 3 ili 4 godine)

7 meseci

Stručnjake sa završenim visokoškolskim obrazovanjem, plava kartica, ugovori o izradi pokretnog materijalnog dobra

5 meseci

Spajanje porodice

6 meseci

Ne odgovaramo na pitanja u vezi sa vremenom čekanja.

Odakle Vam ova informacij?

Odakle Vam ova informacij?

Sa sajta nemacke ambasade.

Muma, ja ne znam za nemacki pasos, ali znam bas za hrvatski. A da li ti mozda znas da li je potrebno bas 3 platne liste za hrv drzavljanina da bi supruznik dobio boravisnu ODMAH ili moze jedna platna lista? Napisi ako znas zbog nekoga ko je jutros napisao da je od januara tamo sa hrv pasosem, a hoce da aplicira za termin za spajanje. Hvala ti.

To je problem dezinformacija, npr. mom drugu su svi koje je upoznao u Nemackoj rekli da ne moze da dovede suprugu osim preko ambasade, ali on je ipak otisao do Rathausa da pita (razmisljao je da verovatno ima nekih prednosti to sto on ima HR (EU) pasos). Verovatno vecina ljudi pita nekog koga poznaje u Nemackoj, i dobije losu informaciju, a ne provere tu informaciju na pravom mestu.
Ovo nije mesto ni tema gde bih ovo napisala, ali cuvajte se odgovora nasih ljudi tamo, nazalost.
Proverite sve sto vas zanima u institucijama, pre nego od tetke, sestre, strine... Neko ce namerno mozda slagati, a neko uveliko ima D pasos i nije u toku mozda, i ne zna da je D otvorila trziste rada za hrv drzavljane pre sto godina i time se stekli mnogi povoljni uslovi.

Sa sajta nemacke ambasade.

Muma, ja ne znam za nemacki pasos, ali znam bas za hrvatski. A da li ti mozda znas da li je potrebno bas 3 platne liste za hrv drzavljanina da bi supruznik dobio boravisnu ODMAH ili moze jedna platna lista? Napisi ako znas zbog nekoga ko je jutros napisao da je od januara tamo sa hrv pasosem, a hoce da aplicira za termin za spajanje. Hvala ti.

Da li to vazi za sve koji se prijavljuju sad ili vazi i za nas koji smo se pre prijavili?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back