Cao svima, imam jednom pitanje. Muz mi ima srpski pasos a ja hrvatski, i boravim u Nemackoj od janura meseca, i sada bi htela da predam za spajanje porodice. Da li nekom zna koji su uslovi? Hvala unapred????
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ugovor ne sme biti stariji od 6 meseci.
Od trenutka potpisivanja ili od trenutka stupanja na radno mesto?
Tipa potpisao si ugovor prvog juna da kreces na posao prvog avgusta. Od kog datuma se gleda tih sest meseci?
Ne mislim na ugovor,to mi je poslao gazda novi,mislim na onaj papir izvod iz nemackog registra firme
Ovo je ludnica!
Kad mozemo ocekivati sledecu podelu za noks 3-5?
Drugar vozac, sta kaze tvoja procena za NOKS 1-2?po svim informacijama koje imam ja mislim sutra! Mislim da nije popunjen ceo jun sa terminima
Nadam se da si resio problem sa Spricevalom ako vozis u Bavarskoj ili BW.
Prvo resenje je da ti da izjavu poslodavac da ces tamo uraditi.
Drugo da si izvadio kod karticu iz Slovenije. Propasce ti termin ako nisi.
Ovako pise u Informatoru za vozace pod tackom broj 6. POTVRDE O STRUCNOJ KVALIFIKACIJI
Važeća vozačka dozvola za potrebne kategorije (za prevoz putnika, za
teretna vozila, licenca za rad kao taksista, itd.).
Potvrda o završenom školovanju odn. osposobljavanju za bavljenje poslom
profesionalnog vozača iz oblasti transporta robe na području EU u skladu
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) ili
pismeni sporazum sa Vašim poslodavcem, da će se navedeno školovanje
u SR Nemačkoj obaviti, pre početka zaposlenja
Naglaseno je ovo ILI sto znaci da ko ima Spricevalo ne treba mu od poslodavca da ce zavrsiti bilo kakvo skolovanje pre pocetka zaposlenje.
Ovako pise u Informatoru za vozace pod tackom broj 6. POTVRDE O STRUCNOJ KVALIFIKACIJI
Važeća vozačka dozvola za potrebne kategorije (za prevoz putnika, za
teretna vozila, licenca za rad kao taksista, itd.).
Potvrda o završenom školovanju odn. osposobljavanju za bavljenje poslom
profesionalnog vozača iz oblasti transporta robe na području EU u skladu
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) ili
pismeni sporazum sa Vašim poslodavcem, da će se navedeno školovanje
u SR Nemačkoj obaviti, pre početka zaposlenja
Naglaseno je ovo ILI sto znaci da ko ima Spricevalo ne treba mu od poslodavca da ce zavrsiti bilo kakvo skolovanje pre pocetka zaposlenje.
Pise ili.ali kad dodjes tamo ona ti trazi tu potvrdu iako imas diplomu.meni je srecom drug koje bio na terminu rekao to, pa sam i to spremio na vreme.kao i za registar sto pise da ga ambasada u pojedinim slucajevima trazi a sad je pod obavezan.bio sam na terminu sad 29.5.drugo je ako imas karticu.u prosloj podeli sa diplomom iz slovenije naprimer bilo je sve ok.sad ne znam zasto ali traze i to.pozdrav
Drugar vozac, sta kaze tvoja procena za NOKS 1-2?
Zakazao u februaru, dal ce biti do novembra?
Gazda me udavi kad ce pa kad ce

boze zdravlje! ako nisu popunili ostatak juna grupnim terminima trebalo bi da se deli. u petak se delilo spajanje, po starom i noks 6-8. srecno vlade sutra!!