Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nadam se da si resio problem sa Spricevalom ako vozis u Bavarskoj ili BW.
Prvo resenje je da ti da izjavu poslodavac da ces tamo uraditi.
Drugo da si izvadio kod karticu iz Slovenije. Propasce ti termin ako nisi.

Ovako pise u Informatoru za vozace pod tackom broj 6. POTVRDE O STRUCNOJ KVALIFIKACIJI

Važeća vozačka dozvola za potrebne kategorije (za prevoz putnika, za
teretna vozila, licenca za rad kao taksista, itd.).
Potvrda o završenom školovanju odn. osposobljavanju za bavljenje poslom
profesionalnog vozača iz oblasti transporta robe na području EU u skladu
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) ili
pismeni sporazum sa Vašim poslodavcem, da će se navedeno školovanje
u SR Nemačkoj obaviti, pre početka zaposlenja

Naglaseno je ovo ILI sto znaci da ko ima Spricevalo ne treba mu od poslodavca da ce zavrsiti bilo kakvo skolovanje pre pocetka zaposlenje.

Ovako pise u Informatoru za vozace pod tackom broj 6. POTVRDE O STRUCNOJ KVALIFIKACIJI

Naglaseno je ovo ILI sto znaci da ko ima Spricevalo ne treba mu od poslodavca da ce zavrsiti bilo kakvo skolovanje pre pocetka zaposlenje.

Ili imas code95 (ne spricevalo jer sa spricevalom ne mozes da vozis u evropi, nego upisan kod95) ili poslodavac salje pismo. (BAVARSKA I BW)

Poentu sam objasnio milion puta i opet cu objasniti za Bavarsku i BW sa papirom neces proci sa spricevalom, covek je bio pre nedelju dana
na terminu i rekli su ljudima do 15:00 danas potvrde od poslodavca da cete zavrsiti u Nemackoj skolovanje ili ode termin. Pa ti posle racunaj u informatoru sta je kako je da li treba nesto ili ne.
Za ostale regije ne znam, i da ne raspravljamo vise o ovome ovo su proverene 100% 1/1 informacije.

Poslednja izmena:

treba druze....bez te potvrde od poslodavca nista neces uraditi,svim vozacima u ambasadi traze tu potvrdu....

Pise ili.ali kad dodjes tamo ona ti trazi tu potvrdu iako imas diplomu.meni je srecom drug koje bio na terminu rekao to, pa sam i to spremio na vreme.kao i za registar sto pise da ga ambasada u pojedinim slucajevima trazi a sad je pod obavezan.bio sam na terminu sad 29.5.drugo je ako imas karticu.u prosloj podeli sa diplomom iz slovenije naprimer bilo je sve ok.sad ne znam zasto ali traze i to.pozdrav

Pise ili.ali kad dodjes tamo ona ti trazi tu potvrdu iako imas diplomu.meni je srecom drug koje bio na terminu rekao to, pa sam i to spremio na vreme.kao i za registar sto pise da ga ambasada u pojedinim slucajevima trazi a sad je pod obavezan.bio sam na terminu sad 29.5.drugo je ako imas karticu.u prosloj podeli sa diplomom iz slovenije naprimer bilo je sve ok.sad ne znam zasto ali traze i to.pozdrav

Ovo je slovenacka kartica kod95
kartica kod95.jpg

- - - - - - - - - -

Drugar vozac, sta kaze tvoja procena za NOKS 1-2?
Zakazao u februaru, dal ce biti do novembra?
Gazda me udavi kad ce pa kad ce

Tako daleko mozemo samo da nagadjamo, dele trenutno i po starom i novom. Kroz 2 meseca ce deliti samo po novom pa ce se ubrzati proces nadam se.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
nov sam na forumu i treba da posaljem zahtev za termin.Vidim koliko se ceka ali sta cemo sad nema nam druge.
Imam jedno pitanje:predajem po NOKS 1-2 za radnu vizu,a ovde trenutno imam svoju malu firmu (preduzetnik-pausalac) pa me zanima da li to ima ikakve veze sa odobrenjem vize ili je bolje da firmu ugasim ili prebacim na drugoga kako bi imao vise sanse da dobijem radnu vizu.
Unapred hvala ;)

Cao svima, imam jednom pitanje. Muz mi ima srpski pasos a ja hrvatski, i boravim u Nemackoj od janura meseca, i sada bi htela da predam za spajanje porodice. Da li nekom zna koji su uslovi? Hvala unapred????

Ovo nije 100% proverena informacija, (nemam EU pasos) tako da ako imas vremena idi u Rathaus ili biro za strance da proveris. Ja imam informaciju od prijatelja koji kaze da je ovako uradio (on ima HR pasos, a zena SRB).On mi je rekao da je on otisao u Rathaus sa zenom (ona je dosla kao turista na 3 meseca) i tri poslednja izvoda od plate, i da posto on ima HR (EU) pasos, zeni je odmah odobrena viza. Nisu morali da idu preko ambasade, sto mislim da je velika prednost, pa ako imas vremena, ti to proveri, ipak je ovako "rekla, kazala". Svakako se registrujte za termin, a dok cekate, proverite i ovo. Mozda necete morati da cekate 4-6 meseci.

Sto se tice uslova za spajanje porodice, treba da imas dovoljno velik stan i dovoljna primanja, na prvim stranicama foruma imas dobru racunicu i za stan i za kvadraturu, plus objasnjenje o prelasku iz jedne poreske klase u drugu.

Ovo nije 100% proverena informacija, (nemam EU pasos) tako da ako imas vremena idi u Rathaus ili biro za strance da proveris. Ja imam informaciju od prijatelja koji kaze da je ovako uradio (on ima HR pasos, a zena SRB).On mi je rekao da je on otisao u Rathaus sa zenom (ona je dosla kao turista na 3 meseca) i tri poslednja izvoda od plate, i da posto on ima HR (EU) pasos, zeni je odmah odobrena viza. Nisu morali da idu preko ambasade, sto mislim da je velika prednost, pa ako imas vremena, ti to proveri, ipak je ovako "rekla, kazala". Svakako se registrujte za termin, a dok cekate, proverite i ovo. Mozda necete morati da cekate 4-6 meseci.

Sto se tice uslova za spajanje porodice, treba da imas dovoljno velik stan i dovoljna primanja, na prvim stranicama foruma imas dobru racunicu i za stan i za kvadraturu, plus objasnjenje o prelasku iz jedne poreske klase u drugu.

Najbolje da se svi registruju tako i onda mi cekamo ko budale,neka se prvo raspita pa onda registruje!
Neka me isprave ako gresim

Najbolje da se svi registruju tako i onda mi cekamo ko budale,neka se prvo raspita pa onda registruje!
Neka me isprave ako gresim

Razlika izmedju par dana prijave za termin moze da bude nekoliko meseci cekanja duze za taj isti termin, to moze da se zakljuci iz informacija sa ovog foruma.

A svako ko se prijavi za termin, moze tu istu prijavu da stornira, i taj termin koji je bio "zauzet" se dodaje sledecoj osobi koja ceka, tako da, koliko ja vidim, ne produzuje necije cekanje posto (isto sa ovog foruma info) ne moze preko reda ako se nema debela veza ili tzv. grupni termin.

Ambasada na sajtu izbacila nove informacije o cekanju termina

Koliko moram da čekam na termin?
Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize čeka najmanje:

Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme)

10 meseci

Zanimanja sa kvalifikacijom / srednjom stručnom spremom (završena srednja (stručna) škola / viša stručna škola ili visoka škola strukovnih studija u trajanju od 3 ili 4 godine)

7 meseci

Stručnjake sa završenim visokoškolskim obrazovanjem, plava kartica, ugovori o izradi pokretnog materijalnog dobra

5 meseci

Spajanje porodice

6 meseci

Ne odgovaramo na pitanja u vezi sa vremenom čekanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back