Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi zdravo. Potrebna mi je jedna informacija od vas. Dobila sam posao na aerodromu u Frankfurtu. Firma mi je poslala sve potrebno. NAvela sam da sam nasla stan. Ugovor ima ono sto zahtijevaju.
Zakazala sam termin i odbili me jer smatraju da mi je potrebno dobro znanje njemačkog jezika za poziciju kasirke. Niko nije vršio intervju sa mnom na njemačkom te s toga ne moze to ni zaključiti. U odbijenici mi stoji kako postoji dovoljno ljudi u EU koji bi radili na toj poziciji. Prethodno, da napomenem momci iz ambasade kažu da vizu dobijam 100% jer je sve u redu. Nakon sto sam dobila odbijenicu daju mi savjet da mi poslodavac promijeni ugovor. On to uradi i stavi da je kontaktirao sve moguće sajtove, org i da nije nasao radnika. I napise da mi daje poziciju u kuhinji gdje i nemam kontakt s kupcima. Napominjem, imam CV ispunjen 3 godine rada u Americi. Tečno znanje engleskog zbog kog sam i dobila posao jer je aerodrom i plus rad u toj firmi koja mi je dala podao na aerodromu. Zavrsen Pravni fakultet u svojoj zemlji. I milion projekata na evropskom nivou.(CV nisu ni pogledali).
Ponovo sam isla u ambasadu predala. I rekli su mi momci koji prikupljaju dokumentaciju i vrše intervju da misle da 99% neću dobiti vizu. Ali kao želimo ti srecu nadam se da ćeš uspjeti. Navodno opis posla je isti. (Prodaja, razgovor s kupcima i td).
Sada me zanima da li vi znate ko odlučuje o dobijanju vize? Njemci ili ljudi iz ambasade? Ne znam šalje li se tipa njima u Frankfurt ili kako?
Negdje sam procitala da to odlučuje služba za strance. Molim vas ukoliko ista znate bila bih zahvalna da podijelite sa mnom. Pozdrav

O tome da li ce nekome biti odobrena ulazna / radna viza odlucuje Arbeitsagentur, tj njihov biro za zaposljavanje, a ne zaposleni u ambasadi. Ako su oni gore procenili da neko za odredjeni posao ne ispunjava uslove, ili da u Nemackoj ili na teritoriji EU ima neko ko moze lakse da se uklopi, dzabe sve diplome i papiri. Na zalost je tako. :(

Svi papiri se nakon predaje ambasadi salju u Nemacku, u biro za zaposljavanje u grad u koji treba da idete / u kom ste dobili posao, i oni tamo odlucuju da ili ne, i taj odgovor salju nazad u ambasadu. Zbog toga se na zalost i ceka toliko dugo na odgovor o statusu vize, jer sve ide diplomatskom postom u centralu u Berlin, pa odatle salju lokalno po gradovima, pa se ceka odluka, pa istim putem nazad...

Zato se to procesuiranje zahteva i ceka od do 10 nedelja :-/

Poslednja izmena:
Akioki, javljaj utiske kad zavrsis. Drzimo ti fige, bice sigurno sve ok!
Ljudi, mnogo ste zabavni, i ovu agoniju cinite podnosljivijom! ^_^
Ja sam se prijavila 19.marta za NOKS 6-8 i iskreno ocekujem termin u ovom mesecu :D

Ja sam nesto skepticna po pitanju vize. Kako se blizi termin, tako sam sva u agoniji. Prakticno to H znaci da sam je izdato upozerenje za sengen za mene. I da ne mogu u sengen. E, sada da li to znaci sa vizom mogu ili ne pitanje je. Isto tako je pitanje da li mogu sa tim dobiti vizu.
Mislim da necu imati ni kome da objasnim.
E, sada dali Fortbildung ima neku prednost, jer necu raditi, bicu samo u Nemackoj, opet ne znam.

A sto se tice termina, videh da nije ceo jun podeljen, bar ne na forumu. Tako da bi trebalo biti podele.

- - - - - - - - - -

Zna li ko dokle je stiglo sa podelom za NOKS 6-8? Hvala

Meni je za NOKS 6-8 danas stigao mejl, termin 05.06.. Mislim da se niko nije oglasio vise ovde.

O tome da li ce nekome biti odobrena ulazna / radna viza odlucuje Arbeitsagentur, tj njihov biro za zaposljavanje, a ne zaposleni u ambasadi. Ako su oni gore procenili da neko za odredjeni posao ne ispunjava uslove, ili da u Nemackoj ili na teritoriji EU ima neko ko moze lakse da se uklopi, dzabe sve diplome i papiri. Na zalost je tako. :(

Svi papiri se nakon predaje ambasadi salju u Nemacku, u biro za zaposljavanje u grad u koji treba da idete / u kom ste dobili posao, i oni tamo odlucuju da ili ne, i taj odgovor salju nazad u ambasadu. Zbog toga se na zalost i ceka toliko dugo na odgovor o statusu vize, jer sve ide diplomatskom postom u centralu u Berlin, pa odatle salju lokalno po gradovima, pa se ceka odluka, pa istim putem nazad...

Zato se to procesuiranje zahteva i ceka od do 10 nedelja :-/

Hvala puno na odgovoru. Hvala do neba.
Da li mislite da može da utiče služba stranaca na to? Oni su prethodno kontaktirali biro i koliko sam shvatila sve je bilo u redu.

21.09.2017. predat zahtev, danas stigao mail sa terminom za 15.06.2018. Bezmalo 9 meseci.:)

Imam jedno pitanje, pa vas molim za odgovor ako neko zna. Kada sam ja predavao zahtev 21.09. još uvek se nije radilio po NOKS-u, a juče kada sam dobio mail sa terminom u njemu piše doslovno ovo: " Terminvergabe für FÜR BERUFE MIT QUALIFIKATION GEM NOKS 1-2 (bis 2 Jahre Ausbildungszeit)

DODELA TERMINA ZA ZANIMANJA SA KVALIFIKACIJAMA PREMA NOKS-u 1-2 (do dve godine stručne spreme)".

E, sad mi prvo nije jasno sto su mi dali termin po NOKS-u, a još manje mi je jasno zašto mi dadoše po NOKS-u 1-2 kada je u pitanju medicinska struka, tj . srednja medicinska škola? Zahvaljujem vam na pomoći!:)

Imam jedno pitanje, pa vas molim za odgovor ako neko zna. Kada sam ja predavao zahtev 21.09. još uvek se nije radilio po NOKS-u, a juče kada sam dobio mail sa terminom u njemu piše doslovno ovo: " Terminvergabe für FÜR BERUFE MIT QUALIFIKATION GEM NOKS 1-2 (bis 2 Jahre Ausbildungszeit)

DODELA TERMINA ZA ZANIMANJA SA KVALIFIKACIJAMA PREMA NOKS-u 1-2 (do dve godine stručne spreme)".

E, sad mi prvo nije jasno sto su mi dali termin po NOKS-u, a još manje mi je jasno zašto mi dadoše po NOKS-u 1-2 kada je u pitanju medicinska struka, tj . srednja medicinska škola? Zahvaljujem vam na pomoći!:)

I da imas fakultetsku diplomu nema veze, ako si se prijavio za posao za koji spada u 1-2 kategoriju ta ti bude dodeljena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back