Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi ljudi,

samo da vam se zahvalim na svemu, dosta ste mi pomogli u procesu od registracije do dobijanja vize.

Noks 6/8 plava karta, registracija 20. februar, potvrda termina 4. maj, termin 15. maj i danas poziv iz ambasade da je viza odobrena.

Dugo čekanje termina je kompenzovano ekspresnim odobrenjem vize i osećaj je sjajan :)

Sve najbolje!

- - - - - - - - - -

Dragi ljudi,

samo da vam se zahvalim na svemu, dosta ste mi pomogli u procesu od registracije do dobijanja vize.

Noks 6/8 plava karta, registracija 20. februar, potvrda termina 4. maj, termin 15. maj i danas poziv iz ambasade da je viza odobrena.

Dugo čekanje termina je kompenzovano ekspresnim odobrenjem vize i osećaj je sjajan :)

Tu sam za sva pitanja!

Sve najbolje!

Jesu li te u ambasadi pitali nesto specijalno?
I jesu li ti svi papiri bili u redu, bez dopune...?
Je l' ti teta na salteru dala neku prognozu hoces li dobiti ili ne? Meni je prvi put rekla da misli da necu dobiti, jer mi garatno pismo nije bilo u redu, tako je bilo.

Dragi ljudi,

Sve najbolje!

- - - - - - - - - -

Dragi ljudi,

Tu sam za sva pitanja!

Sve najbolje!

Wow svaka cast, bas expresno, srecno! I ja sam bila 15.5. na terminu, doduse nisam plava karta vec samo visokokvalifikovana pa videcemo koliko ce im trebati da me pozovu :)

Wow svaka cast, bas expresno, srecno! I ja sam bila 15.5. na terminu, doduse nisam plava karta vec samo visokokvalifikovana pa videcemo koliko ce im trebati da me pozovu :)

Cekamo :D
Teta na salteru je bila jako optimisticna kad sam predala papire, ali ne znam sta u prevodu znaci "gledacemo da sto pre regulisemo" :D

Zna li neko neki broj telefona gde se to moze proveriti?

Uso sam na taj sajt
Samo ima ponudjeno nesto na nemackom da se skine klinke kako god na koje ja tacno trebam da kliknem da trazim
I kako se placa
Hvala druze

per play card ako imas ili neki drugi racun pa ti oni skinu.ili online banking ukucas tamo.ili plati nekom ko ima neku takvu karticu.ukucaj tacan naziv firme kako ti se zove.to je to.samo ce izaci.videces.koja ti je banka

Salter B methinks, zena sa kratkom plavom kosom i naocarima. Sve vreme je bukvalno govorila "kad pozovemo na viziranje" i "bice to brzo, jer je vec hitno" i bila vrlo vesela, pa sam stekla utisak da ce biti okej sve :)

Ah ja sam bila na E :D Meni je dva puta ponovila isto to kad pozovemo na viziranje treba da donesete osiguranje :D videcemo sad vec :) jel tebi vec poceo ugovor?

Drugari, s obzirom da sam aplicirala za noks 6-8 u martu a ugovor mi je od prvog aprila, jel treba da mi salju novi ugovor kad dobijem termin? Nelogicno je, a plus su mi moji sa instituta trazili pre sklapanja ugovora da uplatim osiguranje za prvih sest meseci koje ide od prvog aprila koje cu svakako da predam, pa ne znam da li treba da menjam ugovor :/

Drugari, s obzirom da sam aplicirala za noks 6-8 u martu a ugovor mi je od prvog aprila, jel treba da mi salju novi ugovor kad dobijem termin? Nelogicno je, a plus su mi moji sa instituta trazili pre sklapanja ugovora da uplatim osiguranje za prvih sest meseci koje ide od prvog aprila koje cu svakako da predam, pa ne znam da li treba da menjam ugovor :/

I meni je ugovor poceo od 1.aprila, i nisu mi trazili u ambasadi novi :)

Ugovor ne, ali semestar jeste :D Ja sam na master posla i vec bila tamo mesec dana jer su predavanja uveliko u toku :) Nego su neradni dani sada, pa jos malo odugovlacim ovde, nadam se pozvace :)

U mojoj regiji je samo ponedeljak neradan dan. Ja sam se prevarila sto sam ostala duze od dozvoljenog. Moj mentor je u fazonu nije to nista strasno, sedi i radi istrazivanje. A, ja imam garanciju 720€ na racunu mesecno( nisam skidala nista), sve potvrde sa faxa, molbu da ubrzaju proces, ali imam vise od 90 dana... ������ Ne mogu mentoru da objasnim, on je nekako opusten...

ja sam od 20.10.u nedelju je 7 meseci i meni jubilej onda

- - - - - - - - - -

znas sta,vidim svima poslodavci dali taj registar.moj poslodavac je ok.evo sad sam u DE dao mi nov ugovor.inace mi prosle godine reko da sam to narucim preko www.online-handelsregister.de.tako sam i uradio 12 eura platio.ovo po 3 put pisem.e sad ako tvoj poslodavac tebi hoce to licno da da.jos bolje nema da placas

Kazes to da ti posalju na adresu. Jel adresa mora bit u Nemackoj? Ne verujem da salju postom za Srbiju. I koliko si dana cekao postu?

Jesu li te u ambasadi pitali nesto specijalno?
I jesu li ti svi papiri bili u redu, bez dopune...?
Je l' ti teta na salteru dala neku prognozu hoces li dobiti ili ne? Meni je prvi put rekla da misli da necu dobiti, jer mi garatno pismo nije bilo u redu, tako je bilo.

Imao sam sva dokumenta, nista specijalno me nisu pitali. Najvise je paznje posvetila ugovoru, i verovatno visini plate, preko ostalog je samo preletela i zaheftala. Mislim da mi je nagovestila da ce ishod biti pozitivan, rekla je "donesi osiguranje KAD te budemo zvali na viziranje", znaci nije rekla "AKO".. i kad sam je pitao koliko se to ceka, rekla je "u tvom slucaju ovo bi trebalo da bude brzo".

Iskreno malo sam se pribojavao da ce mi traziti jos neki papir jer mi je diploma H+/-, ali to nije bio problem, jer ipak imam 10 godina radnog iskustva u struci i cv koji mi se u potpunosti slaze sa opisom posla koji cu raditi.

Imao sam sva dokumenta, nista specijalno me nisu pitali. Najvise je paznje posvetila ugovoru, i verovatno visini plate, preko ostalog je samo preletela i zaheftala. Mislim da mi je nagovestila da ce ishod biti pozitivan, rekla je "donesi osiguranje KAD te budemo zvali na viziranje", znaci nije rekla "AKO".. i kad sam je pitao koliko se to ceka, rekla je "u tvom slucaju ovo bi trebalo da bude brzo".

Iskreno malo sam se pribojavao da ce mi traziti jos neki papir jer mi je diploma H+/-, ali to nije bio problem, jer ipak imam 10 godina radnog iskustva u struci i cv koji mi se u potpunosti slaze sa opisom posla koji cu raditi.

Cestitam.
Mada,meni je prvi put i sama rekla sve je ok, samo garatno pismo nije. Od tada studiram/radim doktorst 1,5 dodinu na daljinu. Konacno moji su uspeli da mi pomognu i ja sam otvorila racun sa ogranicenim sredstvima kao garanciju, ali cu imati vise od 90 dana... Mogu da mi Madjari stave zabranu za ceo sengen cak 2 godine, ali ja to mom mentoru ne mogu da objasnim.

- - - - - - - - - -

Nikad se nije tako dugo cekalo za spajanje porodice, ali eto, sve je moguce, i sto kazes nista se ne poklapa.

Neka suprug pita u Ausländerbehörde o cemu se radi. Pre ce oni dati informaciju, nego ambasada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back