Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj suprug je dobio vizu u novembru 2016.godine,a mi smo se venčali u maju 2017.te godine. Znači to je problem?

- - - - - - - - - -

Mislite da uz dobru žalbu postoje šanse?

Da! Bitno je da dokazete da niste sa njim iz koristi. Dakle, neke slike iz perioda mladosti, mozda izjave roditelja, prijatelja...ima tu materijala. Mozda advokat da Vas posavetuje i sastavi zalbu, a vi je licno predajete. Pazite samo na vreme ( pouka o pravnom neku).

Treba ti ugovor od firme i da ti tetka da izjavu da ces biti kod nje. Mora da ti posalje ugovor stana ili kvadraturu kuce ( neki dokument gde se vidi koliko ima kvadrata + treba da ide u opstinu da izvadi jedan papire na kome pise ko sve zivi na toj adresi).
Dakle 3 stvari.

- - - - - - - - - -

U uredu za strance. I placa se nekih 25-30€. I ceka se do 2 nedelje. I onda baba i deda salju tebi.

Puno hvala
:)

pozdrav azra.izvini ako se secam tebe su odbili.mozda i nisam lepo pratio.sta si uradila posle odbijenice ne bi bilo lose i mi ostali da znamo za ne daj boze

Iskreno nisam jos nista konkretno, ako nesto uspem javicu svakako, pitanje sam postavila da bih bila upucena malo. Kao sto vidite, napisala sam da mi za Nemacku nista nije 100% sigurno, dakle jos uvek nisam dobila vizu :))

Poštovanje svim članovima foruma,
Ja sam novi član i htela bih da se konsultuje sa vama. Naime,u martu sam imala termin za vizu za spajanje porodice. Bila na termin,predala sve papire i ostalo mi je da čekam. Nakon tri nedelje mom mužu je u Nemačkoj (Hessen) stiglo pismo gde zahtevaju dodatna dokumenta. On je naravno sve to njima što su tražili lično dostavio. Nakon svega toga meni danas stiže odbijenica gde piše da moj muž nema prava na spajanje porodice,zbog njegove vize (radna viza,produžena na još 2 godine). Molim vas ako neko znao da nas uputi šta dalje. Jer je ovo zaista neočekivano. :-( Ako neko ima bilo kakvu informaciju,molim vas pisite...

Koji grad u hessen. Neki gradovi u hessen ne dozvoljavaju odmah spajanje citala sam u grupe, mada meni nema logike. Uzmite pozovite amt berlin ili jos bolje posaljite im mejl. Odgovore brzo. A u mejl im posalji odbijenicu. Mislim da je do gresku neku. Koliko je tvoj muz u de

Koji grad u hessen. Neki gradovi u hessen ne dozvoljavaju odmah spajanje citala sam u grupe, mada meni nema logike. Uzmite pozovite amt berlin ili jos bolje posaljite im mejl. Odgovore brzo. A u mejl im posalji odbijenicu. Mislim da je do gresku neku. Koliko je tvoj muz u de

Mi se vodimo u Dietzenbach-u,tu nam je ured za strance. Moj muž je u Nemačkoj od novembra 2016. godine. Ali smo se venčali u maju 2017. Hvala Vam na savetu

Da! Bitno je da dokazete da niste sa njim iz koristi. Dakle, neke slike iz perioda mladosti, mozda izjave roditelja, prijatelja...ima tu materijala. Mozda advokat da Vas posavetuje i sastavi zalbu, a vi je licno predajete. Pazite samo na vreme ( pouka o pravnom neku).

Danas ću da pokušam za zakažem sastanak sa advokat,hvala Vam na savetima. Najiskrenije se nadam da će ovo da se reši,jer u suprotnom ne znam šta nam ostaje da uradimo.

Hej sta bi sa tvojom registracijom? Da li je ambasada nesto pozitivno odgovorila?

Odgovorili su mi da sam imao zakazan termin za 17.04. i da treba proveravati i spam folder (kao da sam bilo šta drugo radio od kako sam se registrovao osim što sam proveravao mail po 50 puta dnevno).
Pretpostavljam da je podela bila 4.4. jer sam tog dana opet dobio mail od njih da je usluga na engeskom rezervisana za šengenske vize... Pitao sam ih zašto sam dobio ovakav mail, ali su mi odgovorili da je to odgovor na moje pitanje!???
Naravno, odmah sam im pisao opet i pitao da li je sve u redu sa mojom registracijom i kakav je njen status, ali odgovor nisam bio dobio. Da je bar neko pogledao tada o čemu se radi, video bi da mi nije poslat mail sa obaveštenjem o terminu...

Sve ovo sam i njima napisao pre par dana i još uvek čekam odgovor.
Eve u svemu, ili sam neviđeni maler ili je stvarno zavera :)

Odgovorili su mi da sam imao zakazan termin za 17.04. i da treba proveravati i spam folder (kao da sam bilo šta drugo radio od kako sam se registrovao osim što sam proveravao mail po 50 puta dnevno).
Pretpostavljam da je podela bila 4.4. jer sam tog dana opet dobio mail od njih da je usluga na engeskom rezervisana za šengenske vize... Pitao sam ih zašto sam dobio ovakav mail, ali su mi odgovorili da je to odgovor na moje pitanje!???
Naravno, odmah sam im pisao opet i pitao da li je sve u redu sa mojom registracijom i kakav je njen status, ali odgovor nisam bio dobio. Da je bar neko pogledao tada o čemu se radi, video bi da mi nije poslat mail sa obaveštenjem o terminu...

Ja dobih Termin 09.04. Sa naslovom - Hinweise zum Terminvergabesystem. Pozovem sada ambasadu i dobijem da je to bio poziv za Termin, da je greskom poslato to. Ja im objasnim kako sam nakon toga pokusavala da se rigistrujem, ali da nisam uspela. Nije problem, u sistemu sam.

Mi se vodimo u Dietzenbach-u,tu nam je ured za strance. Moj muž je u Nemačkoj od novembra 2016. godine. Ali smo se venčali u maju 2017. Hvala Vam na savetu

Trebali ste se vencati pre njegovog odlaska na termin. Znaci pre podnosenja njegovog zahteva za radnu vizu.
Ovako stoji u zakonu da moras cekati dve godine. Moj savet je probaj preko advokata. Idi na pricu da ste ziveli u vanbracnoj zajednici recimo 5 godina.

Mislim da i kod njih postoji po zakonu vanbracna zajednica.

Ambasadi sam pisala na:
rk-visa20@belg.auswaertiges-amt.de
Ali nekad tj.,cesto ne odgovore, pa bolje pozovi.

- - - - - - - - - -

Trebali ste se vencati pre njegovog odlaska na termin. Znaci pre podnosenja njegovog zahteva za radnu vizu.
Ovako stoji u zakonu da moras cekati dve godine. Moj savet je probaj preko advokata. Idi na pricu da ste ziveli u vanbracnoj zajednici recimo 5 godina.

Postoji vanbracna zajednica. Ali nije kao u Skadinavskim zeljana da vanbracn drug ima pravo na vizu kada jedan stekne. Ali je I to dobar razlog. :-)

Uh da vidim da je isto neko pisao da je bio registrovan istog dana kad i ti i da je dobijen termin u aprilu! Bas zeznuto, valjda ce ti dati novi termin sad u maju!

Sve zavisi po kom paragrafu je bracni drug u inostranstvu. Moj suprug je vec 4 godine u Nemackoj, mi smo u braku od novembra 2017 god u Nemackoj smo stupili sa advokatom u kontakt koji je pogledao po kom paragrafu moj supeug ima boravak i rekao je da mozemo da predamo za spajanje porodice, samo sto je rekao da treba da nadje odgovarajuci stan, plata mu je dovoljna za nas dvoje i ima ugovor za stalno na poslu na kome radi. Tako da sve zavisi od paragrafa po kom je bracni drug tamo.

Uh da vidim da je isto neko pisao da je bio registrovan istog dana kad i ti i da je dobijen termin u aprilu! Bas zeznuto, valjda ce ti dati novi termin sad u maju!

Iskreno, ne znam više šta da mislim. Očigledno je da je greška nastala na njihovoj strani, ali čak i da priznaju grešku, pitanje je da li će mi izaći u susret na taj način... Ali dobro, ne predajem se, imam dosta vremena do termina po osnovu nove registracije u maju. Pišem ja, pišu iz kompanije, pe ćemo videti kome će pre dosaditi prepiska. :)

Hvala svima puno na odgovorima i savetima. Zakazala sam termin sa advokatom,sledeće nedelje je,tako da ću vam javiti šta nam je on rekao.

- - - - - - - - - -

Sve zavisi po kom paragrafu je bracni drug u inostranstvu. Moj suprug je vec 4 godine u Nemackoj, mi smo u braku od novembra 2017 god u Nemackoj smo stupili sa advokatom u kontakt koji je pogledao po kom paragrafu moj supeug ima boravak i rekao je da mozemo da predamo za spajanje porodice, samo sto je rekao da treba da nadje odgovarajuci stan, plata mu je dovoljna za nas dvoje i ima ugovor za stalno na poslu na kome radi. Tako da sve zavisi od paragrafa po kom je bracni drug tamo.

Znači postoje sanse,hvala Vam puno na odgovoru. Kako Vi izdržavati da živite tako odvojeni? Meni to baš teško pada :-(

Hvala svima puno na odgovorima i savetima. Zakazala sam termin sa advokatom,sledeće nedelje je,tako da ću vam javiti šta nam je on rekao.

- - - - - - - - - -

Znači postoje sanse,hvala Vam puno na odgovoru. Kako Vi izdržavati da živite tako odvojeni? Meni to baš teško pada :-(

Nama takodje tesko pada, ali dolazi suprug ovde ja idem tamo i tako. Zbog toga me nervira sto se na termin ceka od 3-4 mes a ja cu cekati vise od 4 mes, ali sa druge strane kad vidim kakva je situacija s druge strane da ljudi koji idu zbog posla cekaju po 7-8 mese nama je jos i „dobro“.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back