Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pratim, citam, cekam strpljivo.
Proslo je vec okruglo 6 meseci cekanja za noks 1-2, stari ugovor istekao.
Dobio sam novi ugovor sa jacom platom u odnosu na prosli ugovor. Problem je u tome sto na novom ugovoru nemam pecat firme. Kaze mi da su u tom trenutku radili novi pecat pa nisu imali.
Da li to moze da bude problem u ambasadi.
Inace ovim tempom ocekujem jul/avgust.

Pratim, citam, cekam strpljivo.
Proslo je vec okruglo 6 meseci cekanja za noks 1-2, stari ugovor istekao.
Dobio sam novi ugovor sa jacom platom u odnosu na prosli ugovor. Problem je u tome sto na novom ugovoru nemam pecat firme. Kaze mi da su u tom trenutku radili novi pecat pa nisu imali.
Da li to moze da bude problem u ambasadi.
Inace ovim tempom ocekujem jul/avgust.

Hoce bice problem,moj drugar nije imao pecat pa su mu dali rok 2 meseca da donese drugi ugovor.

Kolko znam treba original pise na sajtu ambasade za ugovor valjda i 2 fotokopije

- - - - - - - - - -

Ja mislim da treba pecat meni je ugovor sad poslat kod mene pecat potpis od firme sve i navedeno sta sve treba i samo ja ovde potpis da uradim kad dobijem i jos mi mama uradila izjavu da cu biti kod nje prijavljen na adresu i necu nista placati stan i hranu i overila izjavu tako da samo termin cekam

Pozdrav,
Interesuje me sledeća situacija :
Ako posedujem radnu vizu preko detasmana na neko vreme, da li je viza nekim slučajem vezana za firmu u kojoj radim ili je ona kako bih rekao otvorena za sve?

Pošto na radnoj vizi ne piše nigde da je izdata od strane neke firme, a izdata je od Beogradskog konzulata, viza je ulazna zelene boje tipa '' D '' a clan je "§ 29", pa me interesuje da li je negde viza vezana direktno za firmu i da li ja mogu tu vizu da pošaljem nekoj drugoj firmi koja bi htela da me zaposli i da li se moja trenutna firma pita tu bilo šta?

Pozdrav,
Interesuje me sledeća situacija :
Ako posedujem radnu vizu preko detasmana na neko vreme, da li je viza nekim slučajem vezana za firmu u kojoj radim ili je ona kako bih rekao otvorena za sve?

Pošto na radnoj vizi ne piše nigde da je izdata od strane neke firme, a izdata je od Beogradskog konzulata, viza je ulazna zelene boje tipa '' D '' a clan je "§ 29", pa me interesuje da li je negde viza vezana direktno za firmu i da li ja mogu tu vizu da pošaljem nekoj drugoj firmi koja bi htela da me zaposli i da li se moja trenutna firma pita tu bilo šta?
Ne moze.
Detasman je grupna viza i vezan si za firmu koja je uradila tu vizu. Poslednja informacija je da mozda moze detasman viza da se pretvori u radnu i boravisnu, cuo sam se sa jednim njihovim advokatom. Trazio mi je stojer liste od tri godine provedene na detasmanu.

Dejane sto se tice tvoje vize u pitanju je Werkvertrag,odnosno sto bi se na nasem reklo ugovor o delu.Tako da ne samo sto si vezan uz tvoju firmu.Nego i za nemacku firmu,za koju tvoja radi,kao i za mesto gde se posao odvija.Sto ti sve inace i stoji u radnoj dozvoli.
Sto se tice onoga sto ti je Sstrelac odgovorio,prica stoji ovako.Moglo je da se zavrsi,ali da doneses platne liste od dve godine u kontinuitetu.Jer ako si u kontinuitetu vise od dve godine tu ,ti ostvarujes pravo.Medjutim od 1.11.2017 to vise nemoze.
Ako zelis da promenis firmu,i da recimo pocnes da radis za Nemacku firmu direktno.
Mozes to uciniti.Moras biti u Nemackoj u radnom odnosu preko detasmana .Da si uredno prijavljen na nekoj adresi.Onda pokreni Anerkennung (nostrifikaciju diplome).Kada dobijes nostrifikaciju,podneses u" KVR"sve papire od anerkennunga sa radnim ugovorom nove firme.Kada i ako ti se odobri Zustimmung,dobijas vizu i pocinjes da radis.
To ti je jedini nacin da sa takvom vizom sve zavrsis u Nemackoj i zaobidjes Beograd
Odgovor za zustimmung se ceka 2-4 nedelje.A nostrifikacija bi mogla za 1- 2 meseca.Tako da bi za najvise 3 meseca mogao sve da zavrsis.
Mozes li mi reci sta si po struci i u kom gradu radis?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back