Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi koji idu na viziranje pasosa moraju da imaju putno zdravstveno osiguranje? Zbog cega je tako niko ne zna, ali ambasada je propisala .

Zbog cega do 30.000 evra? Gde tako pise? Koliko se secam, jedini uslov je trajanje osiguranja i to 6 meseci .

Napisao sam na nekoj od prethodnih stranica, najjeftinije putno osiguranje je Milenijum, osigurana suma do 15000 i ono iznosi 6600-6800.

Ljudi sad nesto citam potvrdu mejla za prijavu na termin i stoji mi ovako

REGISTRACIJA / LISTA ČEKANJA ZA ZANIMANJA SA
KVALIFIKACIJAMA / SREDNJOM STRUČNOM SPREMOM PREMA NOKS-u 3-5 (završeno 3-/4-godišnje srednje stručno obrazovanje/završeno više stručno obrazovanje) i profesionalni vozači, bravari/zavarivači sa certifikatom

zasto se pominju ovde i vozaci? Ja sam htela noks 3-5, jesam li se dobro prijavila?

Sanja,dobro pogledaj noks 3-5. Ima ih tri vrste. ETW 01 noks 3-5 (medicinari), ETW 02 noks 3-5 (vozaci) i ETW 03 noks 3-5 svi ostali sa 3 i 4 god srednje skole.Ovo bi trebalo svi da znaju ,narocito vozaci,jel cekanje po ETW01 i ETW02 je dosta krace od ETW 03,a sve je noks 3-5.Ne mogu da verujem da to niko nije spominjao do sada na forumu,a vrlo bitno za cekanje.

Koliko ste dugo cekali na Termin?
Mozes da ovlastis nekog kod notara da podigne / vizira pasos, a mogu i pored toga da traze licno, jer osiguranje putno se daje neposredno pred put/viziranje.
Ja cekam termin od 08.02., i nista, a semestar uveliko poceo.

Prijavila se 29.01, stigao mejl u petak, termin 14.05.

E sad, ja sam vec ovde na faksu, jer prosto, morala sam da dodjem, ali cu uzeti sledecu nedelju slobodnu i biti kod kuce do subote, pa se sve nadam da ce biti viza do tada (optimisticno racunam da ce je odobriti), a vec sam uzela ono bilateralrno osiguranje i imam potvrdu odavde o tome, jer nisam mogla da se uselim u dom bez nje :)

Ako niste bili na terminu, morate licno zbog otisaka. Samo pasos moze vizirati neko.

Poštovanje svim članovima foruma,
Ja sam novi član i htela bih da se konsultuje sa vama. Naime,u martu sam imala termin za vizu za spajanje porodice. Bila na termin,predala sve papire i ostalo mi je da čekam. Nakon tri nedelje mom mužu je u Nemačkoj stiglo pismo gde zahtevaju dodatna dokumenta. On je naravno sve to njima što su tražili lično dostavio. Nakon svega toga meni danas stiže odbijenica gde piše da moj muž ima radnu vizu na dve godine i da nema prava na spajanje porodice. Molim vas ako neko znao da nas uputi šta dalje. Jer je ovo zaista neočekivano. :-( Ako neko ima bilo kakvu informaciju,molim vas pozovite...

Kada ste se vencali? I da li vas muz ispunjava uslove u vezi plate i stana za spajanje porodice?

Poštovanje svim članovima foruma,
Ja sam novi član i htela bih da se konsultuje sa vama. Naime,u martu sam imala termin za vizu za spajanje porodice. Bila na termin,predala sve papire i ostalo mi je da čekam. Nakon tri nedelje mom mužu je u Nemačkoj stiglo pismo gde zahtevaju dodatna dokumenta. On je naravno sve to njima što su tražili lično dostavio. Nakon svega toga meni danas stiže odbijenica gde piše da moj muž ima radnu vizu na dve godine i da nema prava na spajanje porodice. Molim vas ako neko znao da nas uputi šta dalje. Jer je ovo zaista neočekivano. :-( Ako neko ima bilo kakvu informaciju,molim vas pozovite...

Strasno...neznam nista o tome...a koji posao ti muz tamo obavlja

Imam informaciju od radnika iz ambasade u Beogradu. Trenutno imaju na cekanju 2000 ljudi za poslovne vize i 1500 za spajanje porodice. Mozda nekom znaci

Dobar dan svima,

Zao mi je unapred sto cu se ubaciti sa pitanjem, na koje ste svi verovatno vec odgovorili, ali sam se izgubila na ovih 200nesto strana, trazeci odgovor. Ja sam se prijavila za termin- spajanje porodice, koji sam konacno dobila nakon 4 meseca, medjutim, u Ambasadi se niko ne javlja, a na mailove ne odgovoraju.Ja imam samo nekoliko pitanja, ukoliko je neko vec prosao kroz ovo.
1/Pri odlasku u Ambasadu, da li im ostavljamo nas pasos ili ga dobijamo odmah nazad? ( Ja sam igrom slucaja trenutno u Nemackoj, te bih dosla samo na ovaj razgovor i ne znam sta cu, da li da kupujem povratnu odmah ili da ostanem duze u Srbiji).

2/ Nakon sto dobijemo odgovor ( da li neko ima predstavu koliko se ceka na odgovor) , da li nas zovu da se vratimo u Ambasadu? Ili sta uopste sledi kasnije?

Ja ne bih da se cudim, ali ni ne mogu da se ne cudim koliko malo informacija daju, covek bukvalno treba da se preseli ispred Ambasade i ceka neizvesno.

Hvala Vam najlepse svima!

Pasos ostaje kod Vas. Na termin nosite svi dokumentaciju koja je navedena na sajtu(gledajte da imate sve kako Vam naknadno ne bi trazili nesto) Radite test od 10-ak pitanja radi A1. Prilikom viziranja nosite pasos i putno osiguranje. Od termina do viziranja se ceka od mesec do tri zavisi od pokrajine u kojoj ste u Nemackoj.
Kada ste se prijavili na termin i kada imate zakazan termin?

Sanja,dobro pogledaj noks 3-5. Ima ih tri vrste. ETW 01 noks 3-5 (medicinari), ETW 02 noks 3-5 (vozaci) i ETW 03 noks 3-5 svi ostali sa 3 i 4 god srednje skole.Ovo bi trebalo svi da znaju ,narocito vozaci,jel cekanje po ETW01 i ETW02 je dosta krace od ETW 03,a sve je noks 3-5.Ne mogu da verujem da to niko nije spominjao do sada na forumu,a vrlo bitno za cekanje.

Prijavila sam se za EWT03_3-5.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back