Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao ljudi,
Moj decko se prijavio 26og januara za NOKS 3-5 s obzirom da ima zavrsenu srednju i visu skolu ali ide da radi kao gradjevinski majstor, a za tu struku nema diplomu. Danas smo slucajno videli na sajtu da pise, da ako neko ima diplomu za jednu struku a ide da radi nesto sasvim drugo, gde nema zavrsenu diplomu, onda treba da se prijavi za NOKS 1-2. :/
Da li mislite da ce to praviti problem, s obzirom da se onda najverovatnije prijavio za pogresan NOKS? Da li se nekom od vas slicno desilo? Ako stoniramo termin i prijavimo za 1-2, to znaci jos dodatnih 9 meseci cekanja. :(
Pozdrav

Najbolja opcija za vozace koji sada apliciraju za termin jeste da ipak idu da rade u neke od sledecih zemalja (Slovacka, Poljska, Madjarska) papiri za ove zemlje mogu se zavrsiti za mesec dana, posle par meseci mogu aplicirati za Nemacku vizu u Ambasadama tih zemalja i dobice vizu za nedelju dana. a mozda i manje. Do tada dok vreme tece radice, zaradjivace i nece biti na gubitku ni s vremnom ni s novcem.

Dragi clanovi trenutno najpopularnijeg foruma,

pre svega zelim da se zahvalim svima na trudu koji ulazete i objasnjenjima koja su meni, kao novom clanu i pocetniku u ovom procesu, izuzetno korisna.

Zelela bih da zamolim nekoga da mi potvridi da li sam se dobro registrovala za termin:
diploma - master inzenjer arhitekture (H+)
posao u struci, arhitektonski biro
plata od 30 000bruto, odnosno nedovoljno za plavu kartu

za termin sam se registrovala NOKS 6-8, podgrupa PLAVA KARTA/VISOKO KVALIFIKOVANI. Da li ja spadam u tu podgrupu iako ne konkurisem za plavu kartu? Nisam videla nijednu drugu opciju koja odgovara...

Unapred hvala! :)

30 000 ili 3 000 brutto ?

Ljudi sad nesto citam potvrdu mejla za prijavu na termin i stoji mi ovako

REGISTRACIJA / LISTA ČEKANJA ZA ZANIMANJA SA
KVALIFIKACIJAMA / SREDNJOM STRUČNOM SPREMOM PREMA NOKS-u 3-5 (završeno 3-/4-godišnje srednje stručno obrazovanje/završeno više stručno obrazovanje) i profesionalni vozači, bravari/zavarivači sa certifikatom

zasto se pominju ovde i vozaci? Ja sam htela noks 3-5, jesam li se dobro prijavila?

Ljudi sad nesto citam potvrdu mejla za prijavu na termin i stoji mi ovako

REGISTRACIJA / LISTA ČEKANJA ZA ZANIMANJA SA
KVALIFIKACIJAMA / SREDNJOM STRUČNOM SPREMOM PREMA NOKS-u 3-5 (završeno 3-/4-godišnje srednje stručno obrazovanje/završeno više stručno obrazovanje) i profesionalni vozači, bravari/zavarivači sa certifikatom

zasto se pominju ovde i vozaci? Ja sam htela noks 3-5, jesam li se dobro prijavila?

za sta apliciras, koj posao?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back