Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslodavac je zvao ambasadu da trazi grupni termin i rekli su im da ce termini biti tek posle naseg uskrsa, tako da ne znam da li uopste da se nadamo terminima ove nedelje posto su izdelili i za sutra a mozda ima termina i petog ali nisu se hvalili po netu a onda ne rade veliki petak i ponedeljak...

Ti termini za sutra i prekosutra su podeljeni jos pocetkom marta...znamo za te termine
OD 8-og marta nema podele...
Nisu mi jasni uopste....

Zdravo svima,

da li neko ima iskustva o privremenom rešenju registrovanja agencija u SRB preko koje bi bio zaposlen po ugovoru na delu sa nemačkom kompanijom dok se čekaju papiri. Razmišljam o tome kao amortizaciji problema papirologije, pa da krenem u radni odnos na recimo 3 meseca, a da u paraleli pribavljam plavu kartu (Noks 6-8). Šta je sve potrebno i da li neko ima takva iskustva?

Hvala puno!

Ova viza za trazenje posla u Nemackoj od 6 meseci. O njoj nisam nista nasao na sajtu ambasade Nemacke u BG. Ali sam nasao na sajtu Nemacke ambasade u Sarajevu.

Tamo pise da se ta viza daje samo za visoko kvalifikovane osobe sto se tice obrazovanja.

Znaci VSS ili visa strucna sprema. To jest fakultetska diploma.

Eto, ovo nekom moze da koristi.

Poslodavac je zvao ambasadu da trazi grupni termin i rekli su im da ce termini biti tek posle naseg uskrsa, tako da ne znam da li uopste da se nadamo terminima ove nedelje posto su izdelili i za sutra a mozda ima termina i petog ali nisu se hvalili po netu a onda ne rade veliki petak i ponedeljak...

U ponedeljak rade, na sajtu stoji da je neradni dan samo petak 6.4. Tako da ako ne bude sutra ili prekosutra nadajmo se onda u ponedeljak da ce biti!

Zdravo, pisala sam Vam pre neki dan jer sam dobila odbijenicu posto „ima dovoljno Nemaca za taj posao. Mislila sam da je to zbog pogresnog ugovora i da mi nedostaje ono helfer, ali danas mi sefica poslala novi ugovor koji je bukvalno identican kao stari i napisla na jednom papiru kako se niko iz Agentur für Arbeit ne javlja te da njoj treba radnika pa moli da me puste. Je li to dovoljno?

inace, zanimanje mi je Gesundheits und Krankenpflegerin bis zum Abschluss der Ausbildung zum Gesundheits und Krankenpflegerin ????

Sta da radim?
molim samo one koji stvarno znaju sta treba da mi kazu. Pozdrav

Prijavila sam se za termin za NOKS 3-5 29. marta. Ako stoji od 3 do 4 meseca, da li moze da se desi da dobijem termin i pre 29. juna? Pitam jer treba da putujem pocetkom juna pa ne bih da ne budem u Beogradu ako me pozovu. Kakva su iskustva i da li se desavalo i ranije da bude termin? Hvala unapred!

Stoji za taj NOKS 4-5 meseci. Ne bi se na tvom mestu nadao pre jula avgusta.... Ako se budu drzali sto su napisali na sajtu ambasade.

Poslednja izmena:
za NOKS 3-5 ce se u narednom periodu cekati minumum 6 meseci...
Ovi sto aplicirali do sredine novembra ili do 20.11,oni zavrsavaju sve za 4 meseca
MI posle njih 5-6 meseci...
Ja sam odavno u petom mesecu :) jos nisam dobio poziv za termin.
pa kad dobijem...pa termin pa viza...Tako da ovi sto sad apliciraju tesko da ce sve zavrsiti i za 6 meseci
To je moje misljenje,a daj boze da gresim!
Treba zaboraviti na cekanje....pa kad pozovu pozvali su..
Pozz svima

za NOKS 3-5 ce se u narednom periodu cekati minumum 6 meseci...
Ovi sto aplicirali do sredine novembra ili do 20.11,oni zavrsavaju sve za 4 meseca
MI posle njih 5-6 meseci...
Ja sam odavno u petom mesecu :) jos nisam dobio poziv za termin.
pa kad dobijem...pa termin pa viza...Tako da ovi sto sad apliciraju tesko da ce sve zavrsiti i za 6 meseci
To je moje misljenje,a daj boze da gresim!
Treba zaboraviti na cekanje....pa kad pozovu pozvali su..
Pozz svima

Auuu, dobro ste mi rekli. Jos se ja brinem za jun mesec. Samo se nadam da ce i poslodavac imati strpljenja :D

Pozdrav svima i hvala na odgovorima!

Pozz drugari. Imam dilemu, i bolje da pitam vas koji imate iskustva i znate. Završio sam Poljoprivrednu školu ''Vršac'' u Vršcu, turistički smer, a imam radni ugovor u McDonald's-u kao pomoćno osoblje u kuhinji, tj manje-više kao kasir i konobar. E, sad, zbog stepena obrazovanja uzeo sam NOKS 3-5, ali ne planiram da se tamo zapošljavam u okviru zanimanja mog smera, već kao konobar, i tako to. Jesam li pogrešio? Ili trebam NOKS1-2? Molim neko da mi pomogne da odagnam ovu pomisao da sam (možda) pogrešio, i šta da uradim a da ispravim to, a da ne dobijem sperung? I imam pitanje, kakav mi treba Izvod iz trgovinskog registra Nemačke treba, kakav je to dokument? Gde da ga tražim, kad ja tamo nisam ni prijavljen ni ništa, a živeo bih kod babe. Hvala svima unapred.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back