Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,
ako moze pomoc oko odabira modula za zakazivanje termina.Ukoliko imam visoku strucnu spremu, VII2 stepen, a konkurisem za posao pomocnog radnika (zbog nedovoljnog znanja jezika), koji modul odabrati?
Unapred havala svima na odgovoru..
Svi pomocnici su nazalost noks 1-2, to se ceka 6-7 meseci tako da imas vremena da savladas Nemacki bar do A2.

Pozdrav svima,
ako moze pomoc oko odabira modula za zakazivanje termina.Ukoliko imam visoku strucnu spremu, VII2 stepen, a konkurisem za posao pomocnog radnika (zbog nedovoljnog znanja jezika), koji modul odabrati?
Unapred havala svima na odgovoru..

Ukoliko ne konkurises za posao za koji imas fakultetsku diplomu, onda jeste NOKS 1-2 koji se jako dugo ceka. Medjutim ukoliko mozes naci poslodavca koji zeli da te primi da radis u svojoj struci na engleskom samo trazi od njega potvrdu da ti za obavljanje tog posla nije potrebno znanje nemackog jezika - to je proverena informacija, licno sam kontaktirala ambasadu u vezi toga.

Zdravo svima, imam pitanje u vezi spajanje porodice. ja sam aplicirala za termin 18.12 i do sada jos nista. Da li neko ima informaciju dokle su stigli sa terminima za spajanje porodice? I zanima me koliku platu supruznik treba da ima ( za mene i dete) i da li se racuna bruto ili neto plata? Ako neko zna odgovor unapred hvala.

И ево после 8 месеци су се удостојили да ми пошаљу мехл у коме кажу да нисам регистрован нити мејлом,нити пасошем. И шта ја сад да радим са мојим регистрационим бројем под којим сам регистрован још 21.07.2017. Да ли је неко имао сличну ситуацију

Da se razumemo...NE MOGU ONI AMA BAS NIKOME KO SE NIJE IKADA REGISTOVAO POSLATI MEJL,ONO KAO NEMATE VISE,Bato,imaju te oni jos kako,hoces da kazes da su te izvukli na bingu,pa ajde da ti jave da te nema u sistemu.Pre dobijanja termina mi se prijavimo on line sa svojom mejl adresom , imenom i brojem pasosa.Oni su u sistemu,ukucaju broj pasosa i sve im pise o tebi bolje nego sto bi ti umeo da im kazes.Nesto drugo je u pitanju.U svakom slucaju,ponovo sve,jbg.

Da se razumemo...NE MOGU ONI AMA BAS NIKOME KO SE NIJE IKADA REGISTOVAO POSLATI MEJL,ONO KAO NEMATE VISE,Bato,imaju te oni jos kako,hoces da kazes da su te izvukli na bingu,pa ajde da ti jave da te nema u sistemu.Pre dobijanja termina mi se prijavimo on line sa svojom mejl adresom , imenom i brojem pasosa.Oni su u sistemu,ukucaju broj pasosa i sve im pise o tebi bolje nego sto bi ti umeo da im kazes.Nesto drugo je u pitanju.U svakom slucaju,ponovo sve,jbg.

Па добро, ја не разумем твој коментар, наравно да имам мејл да сам регистрован и вишемесечно добијање мејла типа ако имате регистрациони мејл сачекајте и на крају мејл у коме дословно пише да не постојим у систему. Нити сам шта измислио нити сам покушавао сторнирање, нити било које радње сем онога што је речено на сајту да урадим

Zdravo svima, imam pitanje u vezi spajanje porodice. ja sam aplicirala za termin 18.12 i do sada jos nista. Da li neko ima informaciju dokle su stigli sa terminima za spajanje porodice? I zanima me koliku platu supruznik treba da ima ( za mene i dete) i da li se racuna bruto ili neto plata? Ako neko zna odgovor unapred hvala.

Na prethodnoj stranici sam napisala............stigli su do 24. ili 25. novembra. Bar još mesec dana ćete čekati. Računa se Netto plata. 768e za vas dvoje, za dete oko 300e i stan warm kirija. Sve to treba da pokrije netto plata.

- - - - - - - - - -

Pa citao sam negde da moze odmah po dobijanju ulazne vize da se trazi drugi posao al neznam dal to stvarno moze i kako.

Može. Dobiješ ulaznu vizu. Odeš gore i počneš raditi. Uporedo nadješ sebi promenu tj. novog poslodavca. Potpišete ugovor i nosiš u Agentur fur Arbeit zajedno sa zahtevom (ima na internetu da se skine zahtev i popunite ga ti i novi poslodavac) za izdavanje novog zustimmunga. Kad stigne zustimmung nakon nekoliko nedelja, daš otkaz, odradiš otkazni rok i predješ kod novog poslodavca. Deluje komplikovano ali je vrlo prosto. Naravno, malo je kvarno, sve to radiš iza ledja poslodavcu koji te je odveo gore.

Može. Dobiješ ulaznu vizu. Odeš gore i počneš raditi. Uporedo nadješ sebi promenu tj. novog poslodavca. Potpišete ugovor i nosiš u Agentur fur Arbeit zajedno sa zahtevom (ima na internetu da se skine zahtev i popunite ga ti i novi poslodavac) za izdavanje novog zustimmunga. Kad stigne zustimmung nakon nekoliko nedelja, daš otkaz, odradiš otkazni rok i predješ kod novog poslodavca. Deluje komplikovano ali je vrlo prosto. Naravno, malo je kvarno, sve to radiš iza ledja poslodavcu koji te je odveo gore.[/QUOTE]

Sve ide preko Ausländerbehörde. Odneseš ugovor i Stellenbeschreibung (što se može sa neta skinuti) popunjen od strane poslodavca i Ausländerbehörde traži Zustimmung.
Tako mi je rečeno u januaru u Ausländerbehörde u Minhenu, da se tako radi od nove godine.

Jedno pitanje vezano za zdravstveno osiguranje. Doputovao sam u Nemačku i krenuo da radim (naravno imam radnu vizu i upravo aplicirao za plavu kartu). Žena ima srpski i hrvatski pasoš, ali je trenutno u procesu dobijanja novog hrvatskog pasoša jer je u međuvremenu menjala prezime. Plan je da posle dobijanja tog pasoša i dete dobije hrvatske papire (srpski pasoš već ima). Ja sam aplicirao danas za zdravstveno osiguranje (koje kako mi je rečeno pokriva i moju porodicu). Pitanje je, da li to zdravstveno osiguranje važi u slučaju da žena i dete dođu kod mene u posetu (dakle, ušli bi sa srpskim pasošem trenutno). Moja pretpostavka je da osiguranje neće moći da važi za njih dok ne budu imali ili odrađene hrvatske pasoše ili srpski pasoše sa boravišnom dozvolom (preko spajanja porodice), ali voleo bih sa vama da potvrdim, ako neko zna.

Jedno pitanje vezano za zdravstveno osiguranje. Doputovao sam u Nemačku i krenuo da radim (naravno imam radnu vizu i upravo aplicirao za plavu kartu). Žena ima srpski i hrvatski pasoš, ali je trenutno u procesu dobijanja novog hrvatskog pasoša jer je u međuvremenu menjala prezime. Plan je da posle dobijanja tog pasoša i dete dobije hrvatske papire (srpski pasoš već ima). Ja sam aplicirao danas za zdravstveno osiguranje (koje kako mi je rečeno pokriva i moju porodicu). Pitanje je, da li to zdravstveno osiguranje važi u slučaju da žena i dete dođu kod mene u posetu (dakle, ušli bi sa srpskim pasošem trenutno). Moja pretpostavka je da osiguranje neće moći da važi za njih dok ne budu imali ili odrađene hrvatske pasoše ili srpski pasoše sa boravišnom dozvolom (preko spajanja porodice), ali voleo bih sa vama da potvrdim, ako neko zna.

Nakon što vam stigne kartica zdravstvenog osiguranja idite u svoju osiguravajuću kuću i pitajte šta je potrebno da osigurate dete i ženu koji nisu u DE. Može, u principu. Ima koji su uspeli a ima ih i kojima nisu dozvolili. Sve je do njih, nećete ovde dobiti sigurnu i preciznu informaciju.

И ево после 8 месеци су се удостојили да ми пошаљу мехл у коме кажу да нисам регистрован нити мејлом,нити пасошем. И шта ја сад да радим са мојим регистрационим бројем под којим сам регистрован још 21.07.2017. Да ли је неко имао сличну ситуацију

Sta... Ne mogu oni tako. Iskopiraj email koji si dobio kada si se registrovao. Pasos i pravac ambasada. Digni tamo galamu I frku. Preti da ces se zaliti sa advokatom njihovom ministarstvu u Nemackoj....

- - - - - - - - - -

Ја сам послао конкретно питање на регистрацију, са пасошем и регистрационим бројем и то су ми одговорили- да нисам у систему

A ako ga nema u sistemu zasto su mu poslali obavestenje da nije registrovan?

Sta... Ne mogu oni tako. Iskopiraj email koji si dobio kada si se registrovao. Pasos i pravac ambasada. Digni tamo galamu I frku. Preti da ces se zaliti sa advokatom njihovom ministarstvu u Nemackoj....

- - - - - - - - - -

A ako ga nema u sistemu zasto su mu poslali obavestenje da nije registrovan?
Па ја сам послао питање заједно са њиховим мејлом са регистрационим бројем који су ми оно послали да је регистрација усшешна и одговор је био да је термин сторниран из разлога: 5 ставки. И наравно ниједан не пије воду. Нити сам сторнирао,успешна регистрација, са бројем радне дозволе и бројем пасоша. Дакле све са списка испуњено. Ето може им се.
Поздрав

Па ја сам послао питање заједно са њиховим мејлом са регистрационим бројем који су ми оно послали да је регистрација усшешна и одговор је био да је термин сторниран из разлога: 5 ставки. И наравно ниједан не пије воду. Нити сам сторнирао,успешна регистрација, са бројем радне дозволе и бројем пасоша. Дакле све са списка испуњено. Ето може им се.
Поздрав

Zovi berlin i zali se za sat vremena resice. I nad popa ima pop. Nek ti dodele vanredni termin. I da znate sve se pise i belezi. Prosledi im sve prepiske sa ambasadom i posalji molbu da rese tvoj slucaj. Pa zamisli kako najbolje da resis a da ih ne uvredis, znam da si ljut i besan, ali moras fino kulturno. Jer onog koga treba da molis ne treba da ljutis.

Imam par pitanja.
Bio sam u Nemačkoj prošle godine, Našao sam poslodavca i sa njim potpisao ugovor o radu kao pomoćno osoblje, naravno NE u struci (flege :/). Dobio sam radnu dozvolu (valjda je to) iz Darmštata (Bundesagetur fur Arbeit - Agentur fur Arbeit Essen). Ušao sam u proceduru za dobijanje boravišne još 16.10.2017 g. ali još uvek nisam dobio termin. Imam kod koga da boravim (adresa, prijava), plata će mi biti 12EU/1h to je otprillike 1920EU osnovica.
Kad mogu da očekujem da ću dobiti taj termin, više od 5 meseci je prošlo, i što se jezika tiče dal će mi tražiti papir u konzulatu (makar A1), ili papir nije obavezan.

Imam par pitanja.
Bio sam u Nemačkoj prošle godine, Našao sam poslodavca i sa njim potpisao ugovor o radu kao pomoćno osoblje, naravno NE u struci (flege :/). Dobio sam radnu dozvolu (valjda je to) iz Darmštata (Bundesagetur fur Arbeit - Agentur fur Arbeit Essen). Ušao sam u proceduru za dobijanje boravišne još 16.10.2017 g. ali još uvek nisam dobio termin. Imam kod koga da boravim (adresa, prijava), plata će mi biti 12EU/1h to je otprillike 1920EU osnovica.
Kad mogu da očekujem da ću dobiti taj termin, više od 5 meseci je prošlo, i što se jezika tiče dal će mi tražiti papir u konzulatu (makar A1), ili papir nije obavezan.

Tako je, apostil pecat se dobija uglavnom u sudskoj upravi i podrazumeva potpis predsednika suda. Ja sam inace radio u Osnovnom sudu i ne znam da li notar daje apostil, ali bez obzira i da daje u sudu je mnogo bolje jer u sudskoj upravi nema saltera niti guzve, jedino se mora sacekati ako predsednik suda nije tu da potpise. Bitno je cekanja u redu nema jedino je relativno skup, ne znam tacno, ali bese nesto oko 2-3000 dinara...

Htjela bih vas samo pitati, posto je to vjecita dilema, jeste li radili apostille na orginal ili kopiju?

Hvala punooo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back