Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam diplomu elektro mehanicara 3godinsnje ALI rdicu posao vezano za digitalne bilborde tacan naziv je BEWIRTSCHAFTER FÜR BETRIEBENE WERBEANLAGEN ANGESTELLT. I prijavio sam se za termin po NOKSU 3-5. PITANJA SU SLEDECA:
1.Da li sam pogresio NOKS?
2.Da li cu imati problema u ambasadi I kako da popravim tu gresku?
3.Gde da vidim kolika satnica mi je potrebna po zakonu za vizu?
HVALA SVIMA NA ODGOVORU I ZELIM VAM DA SVI STO PRE STIGNEMO KA NASEM CILJU.

Nameravam da ne boravim na teritoriji Savezne Republike Nemacke duze od dvanaest meseci i podnosim zahtev za izdavanje vize koja vazi za citavo vreme mog boravka.
U pitanju je radno mesto vozaca.Sta staviti ovde u zahtevu?Pomagajte!!!!!!

Prazno polje ostaje.

- - - - - - - - - -

Ja imam diplomu elektro mehanicara 3godinsnje ALI rdicu posao vezano za digitalne bilborde tacan naziv je BEWIRTSCHAFTER FÜR BETRIEBENE WERBEANLAGEN ANGESTELLT. I prijavio sam se za termin po NOKSU 3-5. PITANJA SU SLEDECA:
1.Da li sam pogresio NOKS?
2.Da li cu imati problema u ambasadi I kako da popravim tu gresku?
3.Gde da vidim kolika satnica mi je potrebna po zakonu za vizu?
HVALA SVIMA NA ODGOVORU I ZELIM VAM DA SVI STO PRE STIGNEMO KA NASEM CILJU.

Objasnjenje ima na prethodnoj stranici. Konkretno za vas, da, pogresili ste NOKS.
Postoje dve vrste mogucnosti. Prva, i ne tako uspesna, da napisete mejl ambasadi i zamolite vam oni prebace termin sa NOKS 3-5 u NOKS 1-2.
Druga opcija je da sami stornirate tu registraciju i ponovo se registrujete za NOKS 1-2. Mozete imati problem u Ambasadi zbog pogresnog NOKS-a.

Na prethodnim stranicama je neko stavio link gde se moze videti minimalac za odredjeno zanimanje.
Ja bih isto zamolila, ako neko moze taj link ponovo da postavi.

Klepetalo gde si to procitao da to pise da su ta zanimanja tako podeljena da se uverim I ja. Vezano za moj slucaj. Ne otkazujem termin makar ja crko. Mogu samo jos jedan taj 1-2 da rezervisem

Znaci da ne mogu da rezervisem noks 1-2 uhhhhh sto sam seti iznevirao. Vucicu crkni da nije tebe ne bih se ni nervirao.
Jedan pasos-jedan termin. Apsolutno se slazem, nek crkne hahah

Klepetalo gde si to procitao da to pise da su ta zanimanja tako podeljena da se uverim I ja. Vezano za moj slucaj. Ne otkazujem termin makar ja crko. Mogu samo jos jedan taj 1-2 da rezervisem

Iscitajte stranice sa sajta Ambasade. U noks 3-5 idu kvalifikovani radnici, tj oni koji imaju diplomu (u nasem slucaju srednje skole) i ta diploma se podudara sa poslom koji ce raditi u Nemackoj.
U noks 1-2 idu radnici bez kvalifikacije, pomocni radnici, radnici samo sa kursnom diplomom.

Potvrdice Vam ovo bilo ko sa foruma ko je ispratio uvodjenje NOKS klasifikacije.

Čoveče ja više nisam siguran ni dal sam se registrovao na odgovarajućem mestu za dobijanje termina.
Kada sam hteo da se prijavilm za dobijanje termina, na guglu sam ukucao, - dobijanje boravisne dozvole u nemackoj zakazivanje termina -
Ušao sam na ovaj link http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/04/TERMINBUCHUNG.html
Registrovao sam se ovde REGISTROVANJE/ LISTA ČEKANJA ZA ZAPOSLENJE SA IZDATOM SAGLASNOŠĆU OD SAVEZNE AGENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE shodno članu 26.stav2.Zakona o zapošljavanju - jer sam dobio radnu dozvolu na 3 godine do nekog meseca 2020 godine -
Između ostalog u mejlu mi je navedeno, vaša registracija za termin radi podnošenja zahteva za vizu za ZAPOSLENJE SA IZDATOM SAGLASNOŠĆU OD SAVEZNE AGENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE je uspela, dobio sam registracioni broj i poruku da će mi automatski pustiti mejl radi dodele termina kad dodjem na red i da ću možda duže čekati.
Sve je to bilo još 16.10.2017.
Do juče nisam ni znao za te NOKS vize i ostale. Sad sam se uspaničio, dal sam se na adekvatnom linku prijavio za dodelu termina.

Ja imam kursnu dipkomu elektricara i zakazao sam termin po noksu 1-2 e sad neznam dali u ugovoru da mi poslodavac napise elektro instalater ili pomocnik elektricara neznam sta bi bolje proslo u anbasadi hvala pozdrav

Jedan savet. Što sam videla da je pametnije. Umesto tog "pomoćnik" recite poslodavcima da vam stave zanimanje sa kursne diplome+ohne Ausbildung.
Konkretno u vašem slučaju, Elektroinstalter (na nemačkom ne znam kako se kaže) ohne Ausbildung. Takodje da Vam u ugovoru navede za radne zadatke samo da radite elektroinstalacije, bez dodatnih zaduženja. Dodatna zaduženja se stavljaju kvalifikovanim majstorima u ugovor. U zadnje vreme epitet "pomoćni" baš ne prolazi dobro. I još jedna stavka, ako imate bilo kakav dokaz o radnom iskustvu za to radno mesto, prevedite na nemački kod sudskog tumača i ponesite na termin.

Znači, ovo je savet iz čitanja raznih iskustava i propisa itd. Ne morate uopšte ovako uraditi ako ne želite ili ne smatrate da je dobro.

Prazno polje ostaje.

- - - - - - - - - -

Objasnjenje ima na prethodnoj stranici. Konkretno za vas, da, pogresili ste NOKS.
Postoje dve vrste mogucnosti. Prva, i ne tako uspesna, da napisete mejl ambasadi i zamolite vam oni prebace termin sa NOKS 3-5 u NOKS 1-2.
Druga opcija je da sami stornirate tu registraciju i ponovo se registrujete za NOKS 1-2. Mozete imati problem u Ambasadi zbog pogresnog NOKS-a.

Na prethodnim stranicama je neko stavio link gde se moze videti minimalac za odredjeno zanimanje.
Ja bih isto zamolila, ako neko moze taj link ponovo da postavi.

Ja imam isti hajde da kazemo problem, na pocetku nisam znala sa tim NOKSovima i pogresno sam se registrovala, pisala sam ambasadi i oni su rekli kao da ne mogu da uticu i savjetuju al kad dobijem termin da pitam radnice na salteru, tako da se nadam da cu proci Ok... Trebala sam Noks 1-2, a registrovala se za NOKS 3-5 ... Cim budem saznala nesto novo pisem...

Pozdrav svima, nadam se da ne ponavljam pitanje, probao sam pretragu, nisam video da je neko pitao.

Naime, sad opet citam uslove za podnosenje zahteva za plavu kartu, i vidim da je potrebna licenca za obavljanje posla (inzenjeri), konkretno masinski inzenjer. Da li je neko to pribavljao uz zahtev, kakva je procedura za dobijanje licence? Da li je postupak slican kao za npr. Australiju?

Unapred hvala na odgovorima.

Čoveče ja više nisam siguran ni dal sam se registrovao na odgovarajućem mestu za dobijanje termina.
Kada sam hteo da se prijavilm za dobijanje termina, na guglu sam ukucao, - dobijanje boravisne dozvole u nemackoj zakazivanje termina -
Ušao sam na ovaj link http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/04/TERMINBUCHUNG.html
Registrovao sam se ovde REGISTROVANJE/ LISTA ČEKANJA ZA ZAPOSLENJE SA IZDATOM SAGLASNOŠĆU OD SAVEZNE AGENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE shodno članu 26.stav2.Zakona o zapošljavanju - jer sam dobio radnu dozvolu na 3 godine do nekog meseca 2020 godine -
Između ostalog u mejlu mi je navedeno, vaša registracija za termin radi podnošenja zahteva za vizu za ZAPOSLENJE SA IZDATOM SAGLASNOŠĆU OD SAVEZNE AGENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE je uspela, dobio sam registracioni broj i poruku da će mi automatski pustiti mejl radi dodele termina kad dodjem na red i da ću možda duže čekati.
Do juče nisam ni znao za te NOKS vize i ostale. Sad sam se uspaničio, dal sam se na adekvatnom linku prijavio za dodelu termina.
Sve je u redu,taj novi sistem po Noksu je krenuo 01.11.2017.a pre toga se islo po sistemu 26.2,samo strpljenja i bice,termini su podeljeni negde do 28.08.2017.barem koliko sam ja uspeo da vidim ovde na forumu

Evo, Ben Simons, odgovoriću ti po molbi :) Lepo je to Gile70 objasnio, a ja mogu samo to da ti ponovim. Sve ostavljaš kako jeste, Noksovi su uvedeni 1.11.2017. dakle nakon tvoje registracije. Trenutno si još daleko od termina jer se avgust deli već mesecima. Isprati kad-kad ovde po forumu dokle se stiglo pa ćeš znati i kad da očekuješ termin. Pitaj da ti objasni neko samo po kom informatoru nosiš dokumenta na termin, sa tom pričom nisam baš u toku. Da li po starom 26.2 ili za neki Noks. ?.. Puno strpljenja i srećno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back