Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Znanje nemačkog jezika u principu nije propisano. Međutim, u postupku o potrebi poznavanja jezika za željeno zaposlenje moguće je da se naknadno zatraži odgovarajući dokaz. Ambasada iz tog razloga savetuje da obratite pažnju na sledeće smernice, pomoću kojih značajno možete da utičete na uspeh i pozitivnu odluku o Vašem zahtevu:" - ovako pise na sajtu, sto znaci ne mora ali mogu da traze. Generalno mislim da traze za medicinske sestre, lekare kao i prilikom spajanja porodice!
I jos jedno pitanje apostil pecat si stavljao u sudu ili je to moguce i kod notara uraditi? i on ide samo na original diplomu?
Mislim da je najbolje da poneses i jednu i drugu pa kad budes predavao da objasnis situaciju pa ce sluzbenica proceniti da li treba obe da uzme ili samo master :)
Uf, znas da sam se 'oladio jer ne govorim nemacki i dobio sam posao jer je korporativni jezik engleski (ali firma placa kurs nemackog svakako kad odem tamo, mada trenutno sam 0 sa istim). :) Sto se tice apostila, nisam ga jos uradio ali on se radi iskljucivo na original, zvao sam juce sudskog tumaca on mi kaze da to ide ovako: notar prvo overi kopije, zatim se original i overene kopije nose u prvi osnovni sud da se overe apostil pecatom a potom se sve to nosi kod sudskog tumaca/prevodioca da se sve to lepo prevede. Tako cu da radim sto se Bachelor diplome tice.

Da li ste morali da dostavite jos neka dokumenta uz diplomu (suplement diplomi, transkript ocena, itd..) jer u informatoru pise "svedocanstva"?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moje iskustvo:
Aplicirao za termin 17.08.2017. po starom sistemu, dobio email 14.02.2018. u kojem me obavestavaju da imam termin 27.02.2018. Predao papire i cekao odgovor do danas 09.03.2018. Zvali su me iz ambasade telefonom i rekli da mi je viza odobrena, potrebno je da donesem pasos na viziranje i osiguranje u trajanju od 6 meseci od dana kada planiram odlazak, viziranje pon, uto, sre i cet od 8h do 10h.
U pitanju je radna viza, sportski trener, oblast Baden Wuerttemberg
Pozdrav i sve najboje

Čestitam, jel vam zustimmung bio istekao. I jos jedno pitanje, kod koje ste bili na salteru. Dali kod crvenokose sa naocare jedne mlade. Muz bio 23 februar i jos uvek ceka odgovor za vizu.

Pozdrav relativno sam nov na forumu imam ugovor poslodavca za elektro instalatera registrovao sam se po noksu1-2zato sto imam kursnu diplomu elektricara.Medjutim poslodavac mi je rekao da su dvojica odbiena sa takvom diplomom sad razmisljam da li je bolje da mi posalje novi ugovor kao pmocni elektricar stim sto on misli da kao pomocnik tesko da mogu da dobijem vizu sad ako neko ima iskustva ili zna nesto oko toga neka pise hvala puno

Uf, znas da sam se 'oladio jer ne govorim nemacki i dobio sam posao jer je korporativni jezik engleski (ali firma placa kurs nemackog svakako kad odem tamo, mada trenutno sam 0 sa istim). :) Sto se tice apostila, nisam ga jos uradio ali on se radi iskljucivo na original, zvao sam juce sudskog tumaca on mi kaze da to ide ovako: notar prvo overi kopije, zatim se original i overene kopije nose u prvi osnovni sud da se overe apostil pecatom a potom se sve to nosi kod sudskog tumaca/prevodioca da se sve to lepo prevede. Tako cu da radim sto se Bachelor diplome tice.

Da li ste morali da dostavite jos neka dokumenta uz diplomu (suplement diplomi, transkript ocena, itd..) jer u informatoru pise "svedocanstva"?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

I ja sam takodje dobila posao na engleskom i takodje poslodavac placa kurs nemackog kad pocnem da radim :) Ja sam vec prevela Bachelor diplomu bez svih tih peripetija, ali moram znaci da uradim taj apostil na original i notar da mi overi kopije! Kuku! A prevedena diploma sa pecatom i potpisom sudskog tumaca se vise nigde ne mora overavati, nadam se?
Ja jos uvek cekam termin, prijavila se13.2. A sto se tice dokumenata odnosno diploma, ja cu nositi samo Bachelor diplomu i dodatak diplomi, jer sam na osnovu nje dobila posao. Master diploma mi jos nije stigla, ali je svakako necu nositi jer ne zelim da mi kazu da sam prekvalifikovana za taj posao.

Da,napokon posle tačno dva meseca ....bila sam u nekoj gužvi,pa nisam imala vremena javno da se pohvalim☺

Srecno za vizu. Pa ko odlucuje kad se salju papiri u de, poslodavac zvao Ausladnderbehorde papiri nisu tamo, zvao zav isto nisu tamo. IZ ZAV su mu rekli da kontaktira ambasadu i zamoli da posalju papire u de. Tako prvi put kad predavano za zustimmung 2 aprila izgubili papite pa sve ispocetka. Ugovor sklopio 28.3. 2017.celu godinu process. Vise odose zivci.

Srecno za vizu. Pa ko odlucuje kad se salju papiri u de, poslodavac zvao Ausladnderbehorde papiri nisu tamo, zvao zav isto nisu tamo. IZ ZAV su mu rekli da kontaktira ambasadu i zamoli da posalju papire u de. Tako prvi put kad predavano za zustimmung 2 aprila izgubili papite pa sve ispocetka. Ugovor sklopio 28.3. 2017.celu godinu process. Vise odose zivci.

E draga Muma....ja sam za ova dva meseca odlepila načisto.....moj moto je :"Svaki problem ima rešenje....." a ovde su mi ruke bile svezane.....ni najgorem neprijatelju ne bih poželela psihička stanja kroz koja sam prolazila....do naše Ambasade nema šanse da dodjete....niti saradjuju niti za nas kao pojedinca uopšte imaju razumevanje....moja dokumenta su u Nemacku bila poslata tek posle mesec i po dana ....i koji dan više....ja sam lično bila u kontaktu preko mejlova sa Auslanderbeherde....javili su mi kada su poslali za Bg odgovor i od tada čekala sam još nekih 7 dana na poziv .....a što se tiče naše Ambasade ,znam priče od ljudi koji malo više iskustva sa njima imaju ....priča se za jednog da je spor ne daj Bože...ko njemu zapadne ,načeka se kao idiot....

Moje iskustvo:
Aplicirao za termin 17.08.2017. po starom sistemu, dobio email 14.02.2018. u kojem me obavestavaju da imam termin 27.02.2018. Predao papire i cekao odgovor do danas 09.03.2018. Zvali su me iz ambasade telefonom i rekli da mi je viza odobrena, potrebno je da donesem pasos na viziranje i osiguranje u trajanju od 6 meseci od dana kada planiram odlazak, viziranje pon, uto, sre i cet od 8h do 10h.
U pitanju je radna viza, sportski trener, oblast Baden Wuerttemberg
Pozdrav i sve najboje

Pozdrav drug,ako mozes ukratko to oko sportskog trenera,koji je sport,koji rang takmicenja (liga i uzrast) ,kakav se ugovor pravi,na koliko mora biti min placanje i da li se moze naci iz Srbije neki klub ili se ipak mora vitlati tamo i nuditi se,ajd pozdrav.

E draga Muma....ja sam za ova dva meseca odlepila načisto.....moj moto je :"Svaki problem ima rešenje....." a ovde su mi ruke bile svezane.....ni najgorem neprijatelju ne bih poželela psihička stanja kroz koja sam prolazila....do naše Ambasade nema šanse da dodjete....niti saradjuju niti za nas kao pojedinca uopšte imaju razumevanje....moja dokumenta su u Nemacku bila poslata tek posle mesec i po dana ....i koji dan više....ja sam lično bila u kontaktu preko mejlova sa Auslanderbeherde....javili su mi kada su poslali za Bg odgovor i od tada čekala sam još nekih 7 dana na poziv .....a što se tiče naše Ambasade ,znam priče od ljudi koji malo više iskustva sa njima imaju ....priča se za jednog da je spor ne daj Bože...ko njemu zapadne ,načeka se kao idiot....

Jel ste culi za mladu crvenokosu sa naocare muz kod nje na termin bio. Svi kazu da ona spora.

I ja sam takodje dobila posao na engleskom i takodje poslodavac placa kurs nemackog kad pocnem da radim Ja sam vec prevela Bachelor diplomu bez svih tih peripetija, ali moram znaci da uradim taj apostil na original i notar da mi overi kopije! Kuku! A prevedena diploma sa pecatom i potpisom sudskog tumaca se vise nigde ne mora overavati, nadam se?
Ja jos uvek cekam termin, prijavila se13.2. A sto se tice dokumenata odnosno diploma, ja cu nositi samo Bachelor diplomu i dodatak diplomi, jer sam na osnovu nje dobila posao. Master diploma mi jos nije stigla, ali je svakako necu nositi jer ne zelim da mi kazu da sam prekvalifikovana za taj posao.

Pa kao sto sam napisao, diploma treba da se kopira u dva primerka i da se isti overe kod notara zatim da se stavi apostil pecat na original i da se sve to prevede. S obzirom da prevod ide NAKON apostila, verovatno ces morati i apostil pecat naknadno da prevedes (ova informacija nije proverena). Ako ti nosis samo Bachelor, onda ja mogu samo Master?! :\ Nista mi nije jasno a ovi iz ambasade KULIRAJU! Mislim, nece valjda traziti i Bachelor jer tu diplomu moram da saljem na nostrifikaciju, pa onda overe, apostil, prevodi, zesce maltretiranje... BTW, koji dodatak diplomi nosis? Da l' ide apostil i na njega?

Mislim da cu tokom ovog procesa da usavrsim meditaciju i tehnike zen budizma. :lol:

Pa kao sto sam napisao, diploma treba da se kopira u dva primerka i da se isti overe kod notara zatim da se stavi apostil pecat na original i da se sve to prevede. S obzirom da prevod ide NAKON apostila, verovatno ces morati i apostil pecat naknadno da prevedes (ova informacija nije proverena). Ako ti nosis samo Bachelor, onda ja mogu samo Master?! :\ Nista mi nije jasno a ovi iz ambasade KULIRAJU! Mislim, nece valjda traziti i Bachelor jer tu diplomu moram da saljem na nostrifikaciju, pa onda overe, apostil, prevodi, zesce maltretiranje... BTW, koji dodatak diplomi nosis? Da l' ide apostil i na njega?

Mislim da cu tokom ovog procesa da usavrsim meditaciju i tehnike zen budizma. :lol:

Ne treba ti overena fotokopija ako apostil stavljas na original diplome. A kada prevodis diplomu, prevodilac prevodi i apostil. Predaje se prevod x2, fotokopija x2 (ne pise da mora overena) i original na uvid.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back