Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila danas na Terminu. Sve super proslo (valjda haha).
Prijavila sam se15.08 po clanu 26.2.
14.02 su mi javili da je termin za 26.02 tj danas.
Iskreno nisam znala po kom informatoru da idem, pa sam pripremila sva 3 haha. Zena mi je uzela onaj noks 3-5 i rekla da mi taj i treba, da su mi svi papiri tu te da ce me zvati. Naravno, svi su tu ali mozda nisu svi okej- ugl sad ide cekanje i to je to.
Zelim svima ubrzo termine i vize. Srecno

Da li je dobio termin neko ko se prijavio januara kao visokokvalifikovani/plava karta?
Mislim da je bilo par ljudi koji su se prijavili krajem januara,ali se nisu javili da su dobili termin.

Ja sam aplicirala 21.01 koleginica 22.01 i koliki pratim niko se iz januara NOKS 6-8 ne oglasava...cekamo vec preko mesec dana...to iskustvo moje kolege iz novembra nemaju...svi su dobijali termin nakon 2 nedelje i reeetko nakon mesec dana ali i jedni i drugi sve ukupno za mesec ipo od aplikacije do vize u pasosu zavrse...a mi ni termin.....

Da da, NOKS 3-5

Nego ljudi da li neko zna - traze nostrifikovanje diplome zanatlije NOKS 3-5 - zavarivaca, tako pise u informatoru.
To se radi u Nemackoj ako dobijem vizu? U ambasadi predam samo diplomu overenu apostilom?

Imaš onaj sajt Anerkennung in Deutschland pa proveri tu. Ukucaš svoje zanimanje i imaš par koraka pa ćeš videti šta trebaš da radiš

Ja sam aplicirala 21.01 koleginica 22.01 i koliki pratim niko se iz januara NOKS 6-8 ne oglasava...cekamo vec preko mesec dana...to iskustvo moje kolege iz novembra nemaju...svi su dobijali termin nakon 2 nedelje i reeetko nakon mesec dana ali i jedni i drugi sve ukupno za mesec ipo od aplikacije do vize u pasosu zavrse...a mi ni termin.....

Moja kompanija je pokušala da sazna nešto više pa je kontaktirala ambasadu, ali su dobili odgovor da zbog velikog broja zahteva ambasada ne može dati nikakvu procenu koliko će još vremena trebati.

Moja kompanija je pokušala da sazna nešto više pa je kontaktirala ambasadu, ali su dobili odgovor da zbog velikog broja zahteva ambasada ne može dati nikakvu procenu koliko će još vremena trebati.
Hvala Vam na ovoj strasnoj i neutesnoj info, prateci vidim da nisu delili termine poslednje 2 -3 ned i da je poslednji termin zakazan za 8.03 ne vezano za noks...mislim da je sada nebitno koji smo noks...svi cekamo isto ...moram poceti raditi pre zakazanog ispita u maju a izgleda da ce ispit biti pre...vec 3 ugovor su mi poslali...zastare datumi na ugovoru....haos je nama noks 6-8 od 1 novembra...neki su se noksi od tada ubrzali a ovaj se bas zakocio...do sad visokoobrazovani nisu ovoliko cekali sami termin...a ko zna kada ce tek viza.
U svakom slucaju hvala Vam na info, bar necu svaki cas proveravati mail

Evo vesti sa moje strane. Juče bio da predam dokumenta, danas me zvali da je viza odobrena (kontam da su malo i ubrzali u mom slučaju, pošto mi ugovor kreće 5.marta).
Sve u svemu:
18.12. se prijavio za termin (NOKS 6-8, softver inženjer)
26.02. predao dokumenta
27.02. odobrena viza

Sve najbolje vam želim i što pre da rešite pitanje viza!

Jbm li ga brate ja negde pronasao da mora, ne mogu tacno da se setim gde. Bilo bi exta da ne mora, stvarno.

INFORMATIONEN ZUM VERFAHREN

Für den ausgewählten Beruf können Sie eine Gleichwertigkeitsprüfung durchführen. Die Gleichwertigkeit Ihres Abschlusses ist jedoch nicht zwingende Voraussetzung für die Ausübung dieses Berufes.
Ovo je sa zvanicnog sajta za moje zanimanje

- - - - - - - - - -

INFORMATIONEN ZUM VERFAHREN

Für den ausgewählten Beruf können Sie eine Gleichwertigkeitsprüfung durchführen. Die Gleichwertigkeit Ihres Abschlusses ist jedoch nicht zwingende Voraussetzung für die Ausübung dieses Berufes.
Ovo je sa zvanicnog sajta za moje zanimanje

Ako ja dobro razumem sta pise ;)

Evo vesti sa moje strane. Juče bio da predam dokumenta, danas me zvali da je viza odobrena (kontam da su malo i ubrzali u mom slučaju, pošto mi ugovor kreće 5.marta).
Sve u svemu:
26.02. predao dokumenta
27.02. odobrena viza

Čestitam sve najbolje.

Sve u svemu:
26.02. predao dokumenta
27.02. odobrena viza

Hvala na info i cestitam, puno uspeha u daljem zivotu i radu vam zelim

Sve u svemu:
26.02. predao dokumenta
27.02. odobrena viza

Cestitam. Takodje, sve najbolje!

Pozdrav. Ovako cekam termin kao i vi ostali. Registrovao sam se za vizu pocetkom decembra. Dobio registarski broj itd... Medjutim vidim u pasosu koji mi vazi do polovine 2020 imam jos samo dva prazna lista za vizu i pecete. E sad sta mislite da menjem pasos pre termina. Kad mi jave termin ponecu I stari pasos da jer sam se registrovao na taj. Ili da nista ne preduzimam i menjam pasos. Da kasnije ne ba ispala neka zezancija na terminu. Ali opet kapiram kad tad cu morati menjati pasos jer ce mi biti izlupan od ulazni i izlazni peceta a tad cu ako bog da u njemu imati i radnu vizu. Pa onda opet trebam ponovo traziti radnu vizu da mi lupe u nov pasos.
Sta vi mislite?

Pozdrav. Ovako cekam termin kao i vi ostali. Registrovao sam se za vizu pocetkom decembra. Dobio registarski broj itd... Medjutim vidim u pasosu koji mi vazi do polovine 2020 imam jos samo dva prazna lista za vizu i pecete. E sad sta mislite da menjem pasos pre termina. Kad mi jave termin ponecu I stari pasos da jer sam se registrovao na taj. Ili da nista ne preduzimam i menjam pasos. Da kasnije ne ba ispala neka zezancija na terminu. Ali opet kapiram kad tad cu morati menjati pasos jer ce mi biti izlupan od ulazni i izlazni peceta a tad cu ako bog da u njemu imati i radnu vizu. Pa onda opet trebam ponovo traziti radnu vizu da mi lupe u nov pasos.
Sta vi mislite?

ja u starom pasosu npr imam jos uvek vazecu USA vizu,stari je ponisten a kada se nosi stari na ponistavanje naglasite da imate u njemu vazecu vizu i ta strana se onda ne probusi i vracaju vam ga sa ne ostecenom vizom ,jedino uvek kada putujete nosite i stari sa vazecom vizom i novi,ne izdaje se nova viza,to je sto se tice vize u starom pasosu a da li je pametno uzimati sada novi pasos a registrovani ste sa starim ne znam a licno mislim da ne bi trebalo da bude ni to problem,jedino ne znam da li je negde decidirano navedeno koliko jos praznih stranica treba da imate .Mislim da cete tu odluku morati sami da donesete,ja htela samo da pomognem oko vazenja vize u starom koji se ponistava,

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back