Zahvaljujem
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zaboravi prijatelju, ne moze, zakasnio si jedno 27 godina. Kao i mi svi nadji poslodavca il se zeni, trece nema.Pozdrav svima interesuje me ako ima neko da mi oznese svoja iskustva u vezi boravla i radne dozvole u Nemackoj.
Rodjen sam u Nemackoj 1973 gpdine ali zivim u Srbiji od 7 godine a majka mi je tamo vec 45 godna zivi o radi da li mpgu na osnovu rodjenja tamo o majke da dobijem boravak i pravo na rad u Nemackoj
Hvala svima. Pozdrav
Sta treba od osiguranja ? Je li moram da se bude na evidencije nacionalne sluzbe za zaposljavanje?
Zdravstvena da se ponese samo ili? pozdrav
To je takozvano putno osiguranje ,možete da uzmete preko Agencija.(Euro Trag,Evropa...)..postoji Sava ,Milenijum ,Dunav osiguranje ....cene se kreću od 8600-8800 pa na više ....
Ja gledao danas imas online Milenijum Osiguranje za 90 dana oko 5800,00RSD.
Zaboravi prijatelju, ne moze, zakasnio si jedno 27 godina. Kao i mi svi nadji poslodavca il se zeni, trece nema.
Ja ni sa, istina daljim, nemackim poreklom nisam uspeo nista da uradim.
Ali koliko sam upućena,nama je ulazna viza na 6 meseci pa se osiguranje uzima na 180 dana ....ispravite me ako grešim....ali koje god sam Osiguranje kontaktirala (pritom sam im naglasila da dobijamo ulaznu vizu na 6 mes) izračunali su mi da izadje od 8600 -8800 .Takodje sam se raspitivala i u Milenijumu
Ali koliko sam upućena,nama je ulazna viza na 6 meseci pa se osiguranje uzima na 180 dana ....ispravite me ako grešim....ali koje god sam Osiguranje kontaktirala (pritom sam im naglasila da dobijamo ulaznu vizu na 6 mes) izračunali su mi da izadje od 8600 -8800 .Takodje sam se raspitivala i u Milenijumu
Jovana jeste li Vi dobili vizu?
Nažalost još uvek nisam....imala sam termin 5.1. i od tada sam kao na iglama :-(
Nažalost još uvek nisam....imala sam termin 5.1. i od tada sam kao na iglama :-(
Jeste li imali i Vorabzustimmung i da li ste pokrenuli proces nostrifikacije?
Imala sam Zustimung,ugovor i Bescheid iz Regirunga (direktna nostrifikacija )
Osiguranje iz Srbije, za prvi period dok ne izvadite osiguranje u Nemackoj, treba vam samo za pocetan jako kratak period - nedelju do dve.
Cim dodjete u Nemacku, prvi radni dan u Rathaus (opstin, gradsku kucu) da prijavite adresu, i odmah, istog dana, odete na web sajt nekog od osiguranja (krankenversicherung), popunite neophodno, i bicete osigurani od dana kada stavite u tom obrascu da ste osigurani, a zdravstvena knjizica (kartica) vam stize za najvise nedelju dana.
Ne razumem onda. A ranije vize ili boravke u Nemačkoj?
Jeste upravo kako ste rekli, ali ambasada da bi se ogradila od nečijeg nemara, graničara koji mogu da vam traže osiguranje ili ko zna čega već, traži da se pri podizanju vize prikaže osiguranje u trajanju ulazne vize,znaci 6 meseci. Kada se ode na viziranje, čiki na ulazu se predaje pasoš i polisa osiguranja, a popodne podizete viziran pasoš i polisu.
Meni nisu trazili apsolutno nista. Prilikom podizanja vize, predao sam pasos coveku iz obezbedjenja, na ulazu u konzulat, a kada sam dosao da podignem, isti covek mi je dao pasos, viziran. I to je to. Nikakvu polisu nisam imao. Izvadio sam je tek kasnije, pred sam put.