Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na zalost niko se ne javlja i niko ne zna kad ce doci na red avgust,septembar,oktobar,stvarno nema logike rad ambasade i cime se vode pri dodeli termina ali im se moze.Drago mi je sto je covek dobio termin nije nam on kriv,samo se namece konstatacija da je njihov sistem"Djoko od oko".Neko je ovde na forumu napisao da su mu dali informaciju da je sistemska greska,pa koliko im treba da je otklone ako je to u pitanju?Cekamo dalje,sta da se radi...

Pa 80% programa u Nemackoj je napisano u Pascal-u, nije ni cudo sto cesto imaju sistemske greske :D :D :D

Pozdrav drustvo!
Evo i ja dobih odgovor od ambasade u vezi modula za zakazivanje za direktora predstavnista srpske firme u Nemackoj. Kazu da se registrujem kao specijalista!!?? Vidim da je NOKS 6-8, sto je ok. Nego kad sam video dokumentaciju koju treba da dostavim, shvatio sam da ja ustvari to nemam. Naime, nemam ugovor o radu sa nemackom firmom, nego sa firmom u Srbiji. Koji platu da napisemo.......? Ima li neko iskustva? Sta raditi u ovakvoj situaciji? Nista mi nije jasno. Hvala!!

Pozdrav drustvo!
Evo i ja dobih odgovor od ambasade u vezi modula za zakazivanje za direktora predstavnista srpske firme u Nemackoj. Kazu da se registrujem kao specijalista!!?? Vidim da je NOKS 6-8, sto je ok. Nego kad sam video dokumentaciju koju treba da dostavim, shvatio sam da ja ustvari to nemam. Naime, nemam ugovor o radu sa nemackom firmom, nego sa firmom u Srbiji. Koji platu da napisemo.......? Ima li neko iskustva? Sta raditi u ovakvoj situaciji? Nista mi nije jasno. Hvala!!

Ja imam firmu u Bugarskoj i radim kao podizvodjac u Nemackoj. Imam ugovore sve to ali sam aplicirao 1-2 u novembru i jos cekam. Kada sam zvao ambasadu nisu znali da mi objasne.

Ja 22.1. samo sto nisam za blau card nego ausbildung, mada kapiram da je to isto posto je i to noks 6-8.
isto je,podgrupa nije ni bitna ,bitno je noks 6-8,i koleginica mi je 22.01,nadam se da cemo brzo,koliko sam negde videla zastoj administrativni je bio u Nemackoj,i nadam se da je ovim danasnjim podelama to otklonjeno i da ce nastaviti brzom podelom kao pre zastoja

Pozdrav svima

Molila bih sve one koji se razumiju da pojasne. Kod prijavljivanja za termin u grupi za visokokvalifikovan kadar, da li takva prijava automatski povlaci prijavljivanje za blue card? Naime, obzirom da se moram prijaviti u toj kategoriji jer sam posao i dobila na osnovu fakulteta, a jos uvijek nije izdefinisana mi plata jer sam u postupku izdavanja uvjerenja o ekvivalenciji od Ministarstva obrazovanja u pokrajini Hesse, nisam sigurna sta ciniti. Vidim da je za deficitarne struke minimalac oko 40 000 godisnje a za ostale 52 000 EUR (ja sam nastavnik engleskog jezika pa po tome ne spadam u deficitarne struke). Sta ukoliko je plata negdje izmedju? Da li takva situacija sprecava prijavljivanje u kategoriji za VSS jer po toj stavci ne ispunjavam uslov za blue card?

Hvala svima.

Pozzz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back