Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav. potrebna mi je jedna informacija; dobio sam ugovor od poslodavca iz nemacke za posao vozaca. Ugovor je ostampan ma memorandumu firme potpisan od strane direktora firme ali na njemu nema pecata.Jedni govore da je to uredu a drugi da nije. A nemacki konzulat nece da da informaciju. ima li ko slicnih iskustava nebi da mi propadne termin u ambasadi. hvala unapred.

Netreba pecat, ja sam tako predao 8.2. nisu pravili problem. cak je ugovor sa mejla skinut.

Kao obicno pismo. Putovalo pismo 8 dana iz Bg u Bg. Izgubio sam u startu 9 dana jer pise u zalbi da je jedan mesec rok za zalbu. Preveo sam na google:
Vaša kvalifikacija nije kompatibilna sa željenom aktivnošću. Aktivnosti dogovorene u ugovoru o radu su nezamenljive bez odgovarajuće obuke. Podneseni dokumenti nisu pogodni za dokaz. Postoji sumnja na zahtev za saučesništvo i značajne sumnje u vezi sa informacijama koje su Federalnoj agenciji dostavljene za dobivanje radne dozvole.

Ako su učesnici imali diskrecione ovlasti, ne bi bilo moguće izvršiti ih u vašu korist.

Zbog toga prijava mora biti odbijena.

Pored toga, ističe se. da drugi uslovi za davanje gore navedenih razloga još uvijek nisu konačno ispitani.

Poslednja izmena:
@dragceh
Da predas za ženu mislim da nećeš moći sem ako i ona nema termin kad i ti. Ja sam probala i rekli su mi da ne može ono sto bih ti savetovala da odmah uzme termin za spajanje porodice jer će i to da čeka min 3meseca a do tad ćeš ti imati i adresu i vizu . Moj muž je danas dobio odgovor da mu je odobrena viza a termin mu je bio 7.2 iako mu je na salteru rekla da može da sanja da dobije vizu za manje od 3nedelje :) u pitanju je Berlin i ja imam blue card.

Hvala na informaciji.
Tako sam na kraju i uradio. Samo sam želeo da prvo proverim da li možda može i bez toga.

Ima li nekog iz avgusta da je dobio danas termin?

Na zalost niko se ne javlja i niko ne zna kad ce doci na red avgust,septembar,oktobar,stvarno nema logike rad ambasade i cime se vode pri dodeli termina ali im se moze.Drago mi je sto je covek dobio termin nije nam on kriv,samo se namece konstatacija da je njihov sistem"Djoko od oko".Neko je ovde na forumu napisao da su mu dali informaciju da je sistemska greska,pa koliko im treba da je otklone ako je to u pitanju?Cekamo dalje,sta da se radi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back