Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,

Prijavio sam se za Plavu kartu 09.02. i sada naravno čekam termin.

Ono što me buni je što neki kažu da nije moguće podneti za spajanje porodice odmah, već tek nakon što odem u De, prijavim se i iznajmim stan odgovarajuće kvadrature itd, dok sa druge strane neki kažu da je moguće podneti zahtev za spajanje porodice odmah.
Nadam se da je ovo drugo tačno (kao što npr. @frederikrr navodi), ali mi u tom slučaju nije jasno kako je to izvodljivo s obzirom na to da se na sajtu ambasade izričito navodi da zahtev mogu predati samo osobe koje imaju zakazan termin (a ja ni u jednom trenutku tokom prijave nisam imao mogućnost da navedem da bih podneo i zahtev za članove porodice).

Moguce je da se nesto promenilo u medjuvremenu, ja sam pre tacno 2 godine bio u toj proceduri. Papire mi je pripremala zena iz agencije Biro1, iz Beograda, i pitala me je "jel samo za mene" ili "za mene i zenu", i ja sam joj rekao da je za oboje. E, sad, sto se tice stana, meni je firma iz Nemacke za prva dva meseca obezbedila da zivim u firminom stanu, dok se ne snadjem, i poslali su neki papir na kojem je pisalo da su mi obezbedili smestaj, tako da je, verovatno, zato i moglo za oboje odjednom.
Ali, opet, uzmi ovo sto sam rekao sa rezervom, jer ne znam da li su nesto promenili u medjuvremenu.

Moguce je da se nesto promenilo u medjuvremenu, ja sam pre tacno 2 godine bio u toj proceduri. Papire mi je pripremala zena iz agencije Biro1, iz Beograda, i pitala me je "jel samo za mene" ili "za mene i zenu", i ja sam joj rekao da je za oboje. E, sad, sto se tice stana, meni je firma iz Nemacke za prva dva meseca obezbedila da zivim u firminom stanu, dok se ne snadjem, i poslali su neki papir na kojem je pisalo da su mi obezbedili smestaj, tako da je, verovatno, zato i moglo za oboje odjednom.
Ali, opet, uzmi ovo sto sam rekao sa rezervom, jer ne znam da li su nesto promenili u medjuvremenu.

Hvala puno na odgovoru.
Moguće da je to što ste već znali adresu na koju se selite pomoglo u vašem slučaju.

Prošetaću ovih dana do konzularnog odeljenja da se malo raspitam, ionako imam dovoljno vremena. :sad2:

Da li vredi zvati ambasadu ili poslati mail, zasto jos uvek nismo dobili vizu? Ili jednostavno da cekamo jos? Predao sam 11.1.
Hvala unapred...

Ceka se oko 2 meseca, tako da ne ocekuj da je dobijes pre marta.
Sto se tice zvanja-pisanja mail-ova, mozes samo dobiti nadrkani odgovor, u fazonu, "sta pitas, jesi li ti normalan, bezi tamo, cuti i cekaj". Bez namere da te vredjam, daleko bilo, vec ti kazem kakva su iskustva ljudi koji zovu i raspituju se o statusu svog zahteva.
Nema ti druge nego da cekas....

Da li vredi zvati ambasadu ili poslati mail, zasto jos uvek nismo dobili vizu? Ili jednostavno da cekamo jos? Predao sam 11.1.
Hvala unapred...

Zasto bilo koga pitas ? Ako si aplicirao kao i ja pa lepo ti piše u mailu sa referentnim brojem da si se registrovao za dobijanje termina radi predaje dokumenata za trazenu vizu .I onda velikim slovima da nema potrebe da se raspitujete u vezi vaseg zahteva pre 8 nedelje cekanja a postupak nacelno moze trajati i duze od 12 nedelja .
Ja sam slao pitanje dokle se stiglo tek posle 12 nedelje mada ni tada nisam trebao jer sam dobio autimatski odgovor da cekam .Tako da je to licna stvar pojedinca .I ne verujte svakome kada procitate razne o objave kako neko dobio termin iz novembra a ovi iz avgusta jos cekaju svi smo prica za sebe sa razlicitim poznanstvima ali i softrer ima bitnu ulogu tako da se sve svodi na strpljenje i pripremu dokumenata po upustvima na sajtu ambasade i zahtev za nacionalnu vizu imate ovde na forumu kako se popunjava.Samo malo vise verujte u sebe i imajte strpljenja sto vazi i za mene cekam od 27 avgusta vozac .samo opusteno bice

@dragceh
Da predas za ženu mislim da nećeš moći sem ako i ona nema termin kad i ti. Ja sam probala i rekli su mi da ne može ono sto bih ti savetovala da odmah uzme termin za spajanje porodice jer će i to da čeka min 3meseca a do tad ćeš ti imati i adresu i vizu . Moj muž je danas dobio odgovor da mu je odobrena viza a termin mu je bio 7.2 iako mu je na salteru rekla da može da sanja da dobije vizu za manje od 3nedelje :) u pitanju je Berlin i ja imam blue card.

Zasto bilo koga pitas ? Ako si aplicirao kao i ja pa lepo ti piše u mailu sa referentnim brojem da si se registrovao za dobijanje termina radi predaje dokumenata za trazenu vizu .I onda velikim slovima da nema potrebe da se raspitujete u vezi vaseg zahteva pre 8 nedelje cekanja a postupak nacelno moze trajati i duze od 12 nedelja .
Ja sam slao pitanje dokle se stiglo tek posle 12 nedelje mada ni tada nisam trebao jer sam dobio autimatski odgovor da cekam .Tako da je to licna stvar pojedinca .I ne verujte svakome kada procitate razne o objave kako neko dobio termin iz novembra a ovi iz avgusta jos cekaju svi smo prica za sebe sa razlicitim poznanstvima ali i softrer ima bitnu ulogu tako da se sve svodi na strpljenje i pripremu dokumenata po upustvima na sajtu ambasade i zahtev za nacionalnu vizu imate ovde na forumu kako se popunjava.Samo malo vise verujte u sebe i imajte strpljenja sto vazi i za mene cekam od 27 avgusta vozac .samo opusteno bice

Mislim da se nismo razumeli, ja sam bio vec u ambasadi i predao papire. Po NOKS 6-8 i sada cekam da me pozovu. Samo sto je proslo 4 nedelje, pa sam mislio da li da im saljem mejl. Ali kao sto kaze #frederikrr izgleda da necu nista time dobiti.
Hvala na odgovoru.

- - - - - - - - - -

Ceka se oko 2 meseca, tako da ne ocekuj da je dobijes pre marta.
Sto se tice zvanja-pisanja mail-ova, mozes samo dobiti nadrkani odgovor, u fazonu, "sta pitas, jesi li ti normalan, bezi tamo, cuti i cekaj". Bez namere da te vredjam, daleko bilo, vec ti kazem kakva su iskustva ljudi koji zovu i raspituju se o statusu svog zahteva.
Nema ti druge nego da cekas....

Pa procitao sam i ja da se ceka toliko, samo sto je devojka jedna sto idemo u isto mesto bila sa mnom isti dan, kod iste zene predali, nju zvali, a mene jos ne. I eto haosa. :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back