Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
LJUDI NE NASEDAJTE NA BUVE KOJE PUSTAJU POJEDINI PO RAZNORAZNIM GRUPA NA DRUSTVENIM MREZAMA I FORUMIMA I NE ODUSTAJTE OD SVOJIH APLICIRANJA NEMOJTE STORNIRATI NIKAKO I JA CEKAM OD 27.08 I CEKACU PA KAD BUDE .Da se zna nisam se drao vec da bi vam privukao paznju.Ako hocete da vam bude lakse ovo cekanje i brze prodje onda se manite fejsbuk grupa i foruma i uplitanje u kometarima i replikama i davanja misljenja pa odgovaranja itd.Sve je vec dovoljno opisano vise puta .Ljudi vratite se vasim svakodnevnim aktivnostima mante se interneta i oko 16 h priverite mail dnevno i kraj .Ne nabijajte sebi nervozu i pritisak.
Pozdrav svima i cujemo se kad bude termin Cao

Pazi sad.ja sam se prijavio 17.11. 2017g.za vozaca moj kolega 2.11. On je 10. 1.2018 dobio mejl za 16.1.kad je odneo papire u ambasadi sa njim je bio lik koji sa prijavio 22.11.i on je doboi termin za 16.1.
E sad koja je fora u pitanju .po kom osnovu ide .ako ide na eci peci ja nikad necu dobiti termin.ako neko ima neke informacije neka prica

Druze ja sam se prijavio 10.11.2017. i jos uvek cekam Termin...

Pozdrav svima,
imam par pitanja vezano za radnu vizu.
Dobila sam ponudu da radim kao barmen u nemackoj (imam ugovor,Stellenbewerbung).
Sledeci korak je da od Bundesagentur für Arbeit dobijem dozvolu,tj. da niko nemaca ne odgovara za taj posao.
Posto nije rec o poslu sa pozitivne liste,da li ima nacina da moj poslodavac predje preko te prepreke.
Bila bi vam zahvalna za svaki savet

Pozdrav svima! Molim za pomoc. Naime radim u Srbiji u jednoj gradjevinskoj firmi. Ta firma je otvorila ogranak u Nemackoj i sad mene su imenovali da budem zastupnik u Nemackoj. Zanima me u koji modul po NOKS-u da trazim termin. Po zanimanju sam arhitekta. Pisao sam ambasadi i nema odgovora. Pitao u agencijama ne znaju. U corsokaku sam...ne znam sta da radim...

Pozdrav svima! Molim za pomoc. Naime radim u Srbiji u jednoj gradjevinskoj firmi. Ta firma je otvorila ogranak u Nemackoj i sad mene su imenovali da budem zastupnik u Nemackoj. Zanima me u koji modul po NOKS-u da trazim termin. Po zanimanju sam arhitekta. Pisao sam ambasadi i nema odgovora. Pitao u agencijama ne znaju. U corsokaku sam...ne znam sta da radim...

Meni ovo zvuči kao DETAŠMAN, s obzirom da ćete i tamo raditi za firmu iz Srbije. Tu se dobija termin i viza za jako kratko vreme. Proverite.

LJUDI NE NASEDAJTE NA BUVE KOJE PUSTAJU POJEDINI PO RAZNORAZNIM GRUPA NA DRUSTVENIM MREZAMA I FORUMIMA I NE ODUSTAJTE OD SVOJIH APLICIRANJA NEMOJTE STORNIRATI NIKAKO I JA CEKAM OD 27.08 I CEKACU PA KAD BUDE .Da se zna nisam se drao vec da bi vam privukao paznju.Ako hocete da vam bude lakse ovo cekanje i brze prodje onda se manite fejsbuk grupa i foruma i uplitanje u kometarima i replikama i davanja misljenja pa odgovaranja itd.Sve je vec dovoljno opisano vise puta .Ljudi vratite se vasim svakodnevnim aktivnostima mante se interneta i oko 16 h priverite mail dnevno i kraj .Ne nabijajte sebi nervozu i pritisak.
Pozdrav svima i cujemo se kad bude termin Cao

Tako je druze u pravu si 1000%,mora da se ceka ali docekacemo sigurno,samo strpljenje...

da, radicemo detasman. medjutim to je 9 meseci pa kuci 3 i to vazi za radnike koji ce raditi gradjevinske radove. E sad za zastupnika nema ogranicenja, ne moze da bude zastupnik 9 meseci, pa kuci 3, vec tamo ostaje sve dok firma ne odluci drugacije.
Vec sam pisao i da moze na detasmanu da se bude dve godine u cugu, odjednom ali posle dve godine mora kuci.

Pozdrav svima,
imam par pitanja vezano za radnu vizu.
Dobila sam ponudu da radim kao barmen u nemackoj (imam ugovor,Stellenbewerbung).
Sledeci korak je da od Bundesagentur für Arbeit dobijem dozvolu,tj. da niko nemaca ne odgovara za taj posao.
Posto nije rec o poslu sa pozitivne liste,da li ima nacina da moj poslodavac predje preko te prepreke.
Bila bi vam zahvalna za svaki savet

zakazi termin u ambasadi, odnesi ugovor i sve sto je potrebno uz ugovor, zahtev, slike.. ambasada trazi saglasnost od agencije, ako agencija da odobrenje, ona ambasada zove na viziranje. vredi pokusati.

Pozdrav svima!
1.Dali neko ima info o dodeli termina, sto se radne vize tice? Ja sam aplicirao za termin jos 15.09.2017.,i sem maila da sam se uspesno registrovao, jos uvek nisam dobio nista od ambasade.
2.Dali mi mozete reci sta je sve potrebno od dokumenata prilikom podnosenja zahteva?Ima nekoliko ne bas toliko jasnih stvari....naprimer dali je potreban prevod diplome....polisa osiguranja....
Ja sam dobio od firme sve neophodne papire, sto se tice firme, za izradu vize.
U pitanju je posao vozaca,firma se nalazi blizu Hanovera.
Jos jednom pozdrav za sve vas! :)

Da nije mozda firma iz Salzgitter-a?

Pozdrav

Moja pravnica misli da mogu da apliciram kao plava karta. Sad ni sam ne znam sta je pametno uraditi. Molim vas, ako neko bilo sta zna neka pise.

Za Vasu situaciju stvarno treba neki poznavalac nemačkih zakona. Koliko sam ja razumela, plava karta ide ako radite za nemačku firmu. Ali svuda postoje neke rupe, verovatno ima načina da uspete to što nameravate, samo nadjite nekog ko to može da izvede. Možda bi bilo pametnije da kontaktirate nekog advokata iz De koji će vas uputiti. Imate mnogo naših advokata gore .

Petko,iscitao sam sve tvoje objave koje lice na lupetanje,tj. klepetanje. Radis u firmi koja je otvorila ogranak u inostranstvu,u tvom slucaju u Nemackoj i ti ovde lupetas kako radnik mora sam sebi da sredi vizu.Pa valjda ta ista firma sredjuje svojim radnicima papire za rad u oderedjenom roku.I kao ne znas po kom NOKS-u da se prijavis,pa ako se inzinjer postaje s osnovnom skolom onda po NOKS 1-2.Ti kao inzinjer i ne znas da skontas koji si NOKS.JBT,kakvih sve pitanja ovde .

Petko,iscitao sam sve tvoje objave koje lice na lupetanje,tj. klepetanje. Radis u firmi koja je otvorila ogranak u inostranstvu,u tvom slucaju u Nemackoj i ti ovde lupetas kako radnik mora sam sebi da sredi vizu.Pa valjda ta ista firma sredjuje svojim radnicima papire za rad u oderedjenom roku.I kao ne znas po kom NOKS-u da se prijavis,pa ako se inzinjer postaje s osnovnom skolom onda po NOKS 1-2.Ti kao inzinjer i ne znas da skontas koji si NOKS.JBT,kakvih sve pitanja ovde .

Hahaha,svaka ti je na mestu ;);););););)

Hvala na brzom odgovoru.
U svakom slucaju moram pokusati.
Ali sam cula da postoje nacini da se bez problema dobije saglasnost Sluzbe za zaposljavanje. Da moraju odredjene stvari da pisu kako nikome drugom ne odgovara to radno mesto.
Jer poslove koji nisi na pozitivnoj listi,lako odbijaju.
Poslodavac je voljan da mi pomogne ali ja ne znam sta i kako.
Citala sam I na predhodnim stranicama da postoji nacin ali nije receno kako.
Bila bi svima zahvalan ako imaju bilo kakav info u vezi toga.

E, druze hvala ti sto si mi otvorio oci! Da znam sta i kako sigurno ne bih trazio pomoc. Kada sam kontaktirao ambasadu sluzbenica mi je rekla da njima nista ne znaci skolska sprema, jer je firma donela odluku da ja budem zastupnik. Potpuno je nebitno da li imam osnovnu skolu ili fakultet. Meni to nije bas jasno, pa zato i trazim pomoc. Voleo bih ako mogu da apliciram u modulu NOKS 6-8. Medjutim ja sam u radnom odnosu u Srbiji, ne u Nemackoj. Opet mozda da mi ogranak u Nemackoj da ugovor o radu.....totalna konfuzija. Tako da nema potrebe da budes tako arogantan. Ako imas savet, ok, a ako ti ovo lici na lupetanje...samo ignore.

Za Vasu situaciju stvarno treba neki poznavalac nemačkih zakona. Koliko sam ja razumela, plava karta ide ako radite za nemačku firmu. Ali svuda postoje neke rupe, verovatno ima načina da uspete to što nameravate, samo nadjite nekog ko to može da izvede. Možda bi bilo pametnije da kontaktirate nekog advokata iz De koji će vas uputiti. Imate mnogo naših advokata gore .

Hvala! Izgleda da je tako najbolje. Ovde sam kontaktirao i agencije koje zakazuju termine. U principu ako nemam ugovor sa nemackom firmom nema ni vize. Ustvari moze jedino detasman. Valjda cu naci pravo resenje. Moji u firmi ce uraditi vizu na 9 meseci. To mi je barem sigurno. Hvala jos jednom.

E, druze hvala ti sto si mi otvorio oci! Da znam sta i kako sigurno ne bih trazio pomoc. Kada sam kontaktirao ambasadu sluzbenica mi je rekla da njima nista ne znaci skolska sprema, jer je firma donela odluku da ja budem zastupnik. Potpuno je nebitno da li imam osnovnu skolu ili fakultet. Meni to nije bas jasno, pa zato i trazim pomoc. Voleo bih ako mogu da apliciram u modulu NOKS 6-8. Medjutim ja sam u radnom odnosu u Srbiji, ne u Nemackoj. Opet mozda da mi ogranak u Nemackoj da ugovor o radu.....totalna konfuzija. Tako da nema potrebe da budes tako arogantan. Ako imas savet, ok, a ako ti ovo lici na lupetanje...samo ignore.

Derane,ja nisam arogantan,samo odgovorno tvrdim da u Srbiji ne postoji fakultetski obrazovan covek a da postavlja takva pitanja kao ti. JBG,neki me razumeju,a neki ne kao ti.U svakom slucaju ako ti prolazi diploma ne bi bilo lose da napises gde si je kupio,mozda nekome i pomogne ko je bolje upuceniji u struku koju obavlja.

Hvala! Izgleda da je tako najbolje. Ovde sam kontaktirao i agencije koje zakazuju termine. U principu ako nemam ugovor sa nemackom firmom nema ni vize. Ustvari moze jedino detasman. Valjda cu naci pravo resenje. Moji u firmi ce uraditi vizu na 9 meseci. To mi je barem sigurno. Hvala jos jednom.

Negde sam videla da su ljudi detasman vize uspeli preinačiti u radne ali pod ne znam ni ja kakvim uslovima, opet vam je najbolja solucija nemački advokat. Skoro sam videla oglase advokatskih kancelarija po većim gradovima u De, trebalo bi da ih lako izguglate.

Connexion Wien da znaš šta bi ovaj čovek trebalo da uradi napisao bi. Nisu svi rođeni sveznajući. Čisto sumnjam da iko iz grupe zna, jer to što on želi ne piše na sajtu ambasade. A jos manja potreba je vređati ovde. Znači fakultetski obrazovani ljudi ne smeju da se raspituju za rešenje svog problema jer bi to trebali sve da ih nauče na fakultetu, pa i kako otići na rad u Nemačku.
Ovde je izgleda zabranjeno bilo šta pitati, osim "kad ti je termin?" i " jel bila danas podela termina?". Svašta!

Negde sam videla da su ljudi detasman vize uspeli preinačiti u radne ali pod ne znam ni ja kakvim uslovima, opet vam je najbolja solucija nemački advokat. Skoro sam videla oglase advokatskih kancelarija po većim gradovima u De, trebalo bi da ih lako izguglate.

Connexion Wien da znaš šta bi ovaj čovek trebalo da uradi napisao bi. Nisu svi rođeni sveznajući. Čisto sumnjam da iko iz grupe zna, jer to što on želi ne piše na sajtu ambasade. A jos manja potreba je vređati ovde. Znači fakultetski obrazovani ljudi ne smeju da se raspituju za rešenje svog problema jer bi to trebali sve da ih nauče na fakultetu, pa i kako otići na rad u Nemačku.
Ovde je izgleda zabranjeno bilo šta pitati, osim "kad ti je termin?" i " jel bila danas podela termina?". Svašta!

Da,apsolutno se slazem sa klepetalom!
Znaci ne razunem...ako covek pita,trazi pomoc i naravno ukoliko neko nesto zna pomogne,ukoliko ne zna ili nezna,onda cuti.
Svasta! A lepo sam rekla: nemojte ljudi,ko Boga vas molim! Bez svadje i prepucavanja! Nervoza,psihoza,neizvesnost...nema potrebe za vecom tenzijom nego sto vec jeste.
Pozz svima i srecno! Mozda sutra budu termini za vas SVE!!!

Hvala ZHG.

Evo jedne informacije za vozače, a nije u vezi termina, zamislite.

U četvrtak je moj rođak bio na terminu, poneo je svoj slovenački Code 95, medjutim vratili su mu na salteru, jer nije priznat. Dali su mu rok od mesec dana da dostavi dopunu-potvrdu od poslodavca da će Code polagati u De ili da dostavi Code neke druge države čiji je priznat. Sledeće nedelje dobija potvrdu od poslodavca i odnece je u ambasadu.
Moj suprug je imao slovački Code i priznat je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back