klepetalo
Zainteresovan član
- Poruka
- 258
Zdravo forumasi..evo i mene posle mesec dana boravka u DE..super je sve svima zelim da sto pre dodjete i da dobijete te termine vise..pratila sam forum sve vreme i znam kako se osecate svi koji cekate jos od letos..
Elem, sad krecem u pricu spajanja porodice..razmisljam se da se muz registruje sad jer vidim da se i za to ceka po 4 meseca..za to vreme da primim te tri plate.. E sad me interesuje to mesto prebivalista tj stana.. ja trenutno zivim sa koleg.u kuci tj prizemlju kuce imamo dovoljno kvadraturu i za tri osobe.. jel zna neko dal postoji sansa da ja muza dovedem u tom stanu ako bi mi poslodavac dao potrvrdu da je na mene izdat,posto je on vlasnik kuce a ne ogranicava nas vremenski koliko dugo da ostanemo? Neko ko je prosao kroz spajanje porodice moze da mi pojasni sve to ako je voljan..
Izvinite na malo duzem postu..????
Sto se tice cekanja na termin u ambasadi, moguce je da sakupite i 5-6 platnih listi, jer meni je danas punih 4 meseca cekanja, a ima ovde ljudi koji cekaju i malo duze.
Mogu Vam malo pomoci, jer sam magistrirala spajanje porodice cekajuci.
Naravno da mozete spojiti muza na taj stambeni prostor ako ispunjava sve uslove koji se traze. Znaci, dovoljna kvadratura za Vas, muza i kolegu/koleginicu ako ce uopste da ostaje sa Vama tu. Saglasnost stanodavca da se slaze da Vas muz zivi sa Vama tu. Tu saglasnost mozete samostalno ispisati, a kada on preda papire u BG, vi cete na adresu dobiti formular za stanodavca koji ce popuniti sve potrebno oko cega imate nedoumice. I da, u pravu ste, treba stan da glasi na Vas, tj, da ste ga Vi iznajmili. Sto se tice vremenskog perioda to je sve super ako Vas ne ogranicava ugovorom.
Nadam se da sam bar malo pomogla.