Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo forumasi..evo i mene posle mesec dana boravka u DE..super je sve svima zelim da sto pre dodjete i da dobijete te termine vise..pratila sam forum sve vreme i znam kako se osecate svi koji cekate jos od letos..
Elem, sad krecem u pricu spajanja porodice..razmisljam se da se muz registruje sad jer vidim da se i za to ceka po 4 meseca..za to vreme da primim te tri plate.. E sad me interesuje to mesto prebivalista tj stana.. ja trenutno zivim sa koleg.u kuci tj prizemlju kuce imamo dovoljno kvadraturu i za tri osobe.. jel zna neko dal postoji sansa da ja muza dovedem u tom stanu ako bi mi poslodavac dao potrvrdu da je na mene izdat,posto je on vlasnik kuce a ne ogranicava nas vremenski koliko dugo da ostanemo? Neko ko je prosao kroz spajanje porodice moze da mi pojasni sve to ako je voljan..

Izvinite na malo duzem postu..????

Sto se tice cekanja na termin u ambasadi, moguce je da sakupite i 5-6 platnih listi, jer meni je danas punih 4 meseca cekanja, a ima ovde ljudi koji cekaju i malo duze.
Mogu Vam malo pomoci, jer sam magistrirala spajanje porodice cekajuci.
Naravno da mozete spojiti muza na taj stambeni prostor ako ispunjava sve uslove koji se traze. Znaci, dovoljna kvadratura za Vas, muza i kolegu/koleginicu ako ce uopste da ostaje sa Vama tu. Saglasnost stanodavca da se slaze da Vas muz zivi sa Vama tu. Tu saglasnost mozete samostalno ispisati, a kada on preda papire u BG, vi cete na adresu dobiti formular za stanodavca koji ce popuniti sve potrebno oko cega imate nedoumice. I da, u pravu ste, treba stan da glasi na Vas, tj, da ste ga Vi iznajmili. Sto se tice vremenskog perioda to je sve super ako Vas ne ogranicava ugovorom.
Nadam se da sam bar malo pomogla.

Hvala puno na svemu sto ste napisali.Moj problem je sto generalno u mojoj okolini nemam nikoga sa slicnim iskustvom i informacije koje imam se baziraju na onome sto procitam na internetu.U ugovoru mi stoji Pflegehilfskraft,sto mu dodje pomocnik.Upravnica doma mi je rekla da odem tamo 20.03 da se prijavim na zdravstveno,socijalno itd.Do tada bi trebao i odgovor za nostrifikaciju da stigne.Takodje mi je rekla,da tamo moram da zavrsim B2 kao i obuku.To sam vec znala..Nego mene buni,ja jesam pomocnik ali moram na praksu..Kojoj grupi sad pripadam????? Vrv se racuna ono sto pise u ugovoru..
Ako vam u ugovoru pise da ste pomocnik i nemate pravo na direktni Urkunde najbolje vam je da zakazete termin za vor/ausbildung.Termin se dobija relativno brzo do tri nedelje.Morate da imate pored ugovora za posao i ugovor za praxu tj ugovor koji je vas poslodavac sklopio sa bolnicom.

Sto se tice cekanja na termin u ambasadi, moguce je da sakupite i 5-6 platnih listi, jer meni je danas punih 4 meseca cekanja, a ima ovde ljudi koji cekaju i malo duze.
Mogu Vam malo pomoci, jer sam magistrirala spajanje porodice cekajuci.
Naravno da mozete spojiti muza na taj stambeni prostor ako ispunjava sve uslove koji se traze. Znaci, dovoljna kvadratura za Vas, muza i kolegu/koleginicu ako ce uopste da ostaje sa Vama tu. Saglasnost stanodavca da se slaze da Vas muz zivi sa Vama tu. Tu saglasnost mozete samostalno ispisati, a kada on preda papire u BG, vi cete na adresu dobiti formular za stanodavca koji ce popuniti sve potrebno oko cega imate nedoumice. I da, u pravu ste, treba stan da glasi na Vas, tj, da ste ga Vi iznajmili. Sto se tice vremenskog perioda to je sve super ako Vas ne ogranicava ugovorom.
Nadam se da sam bar malo pomogla.

Kako 4 meseca cekanja kad stigli do 10 oktobar za spajanje porodice.

Jel su ti javili telefonom ili mail ?

Na postu stiglo pismo

- - - - - - - - - -

Druze jel ti bese elektricar?Pa kako je to moguce da su te odbili a da ne postoji ni jedan razlog,prosto neverovatno,jel ces pisati zalbu?

- - - - - - - - - -

Trebalo bi pismom da obaveste kad je odbijenica u pitanju

Da elektricar sam koliko sam ja preveo odobrili su mi dozvolu za rad ali Sada ta adresa ne moze da se nadje
E Sada ako neko zna dobro nemacki pa da mi prevede bar da znam Sta da pisem u zalbi a gazda ce proveriti u zavodu za strance

Pogledaj te ove sto cekaju na spajanje, samo sebi zele dobro, samo na SEX, misle.bas njih briga sto pre njih ima ljudi koji cekaju radnu,pogledaj te ove sto ostanu nedoreceni sa polu informacijama ,skoro niko da stoji iza svoje reci, kada prica o bitnoj informaciji ( ja ih zovem glupsoni ) kako su ljudi jadni, cccc, sve ekspert do eksperta (pijaca ) čast izuzetcima koji i shvataju ovo što sročih !

A odakle izvuče informaciju da je sex neredovan dok se ne uradi spajanje?!?!?! :D
Ne znam zašto arogancija prema nekome/nekima kad Ambasada deli termine.
Ako imaš decu na prvom mestu, osetićeš koliko je i to spajanje bitno.

Evo iskustva.
Jutros ispratim supruga, bio na par dana. Ne može da se okrene dok je kretao. Ja se suzdržavam, ali deca nikako, plaču. Bilo gore nego prvog puta kad je kretao. Ceo dan ih zabavljam, ali ne ide, nisu vise ni mali da im tek tako skrenem pažnju. Traže da nadjemo na Google Earth gde je tatina zgrada i posao,a to smo već bezbroj puta gledali, Itd.... Na kraju rezervisem karte da idemo mi kod njega za mesec dana. Nazalost povratne.

Zao je i meni sto vama nema termina, znam da neki i nemate posao ovde i da je ova Srbija ubudjala kolotecina, u većini slučajeva i znam kako vam je.
Samo smatram da nema potrebe potapati neke ni krive ni dužne.

Ako ja sad npr.,storniram reg.da l' ce ambasada da se naljuti na mene?! Ne znam...
Jer dok ja cekam tamo neko leto,ostaricu...
Pa sam mislila da sada idem na storno i opet se reg. Tipa: vise srece u sledecem kolu izvlacenja na srecu termina...

Ne znam...
Ja sam dva puta stornirao termin jer mi nije stigao neki bescheid iz DE, nisu se naljutili, kapiram da se oni i obraduju kada neko stornira jer je to manje posla za njih. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back