Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konkretno, treba mi zakonsko opravdanje za racunanje KG i SK3. Moj muz je otisao gore kao vozac. Nakon sto je otisao ja sam posle mesec dana aplicirala za spajanje jer se dugo ceka. Ja imam A1 sto je meni nekako najbitnije za ambasadu, sve ovo ostalo, internacionalni izvodi i papiri se lako vade. On u auslanderamt treba da nosi ugovor o stanu sa warm kirijom, koji je nam je malo skuplji, ali to je za sada mogao da nadje da bismo pokrili potrebnu kvadraturu za spajanje. 3 platne liste i svoj ugovor za stalno. Imamo dvoje dece, za koje mi treba 2x296 eura i za nas dvoje 374x2, to je vec 1340eura. Sa tim kad saberem warm kiriju fali nam 60-80 eura, nisam sad tacno sigurna. I bilo bi mi dovoljno da mi racunaju ili Kindergeld ili Steuerklasse 3 da se super uklopimo. A on nema pogodno radno vreme da moze da radi i mini-job za 450 eura. Ne znam ni da li bi mu gazda izasao
u susret da mu za toliko poveca platu. Nadam se da sam malo pojasnija situaciju.
Sad bih ja volela da nadjem taj zakon gde se racunaju te olaksice, da bismo bili nekako 100% sigurni, jer vec sam u nekom elementu da mi je dosta cekanja i razdvojenosti, jos ako treba da dobijem odbijenicu i da pisem zalbe, onda.............:zroll:

kao da citam poruku od moje supruge posto ce i nju cekati ova situacija
Pa zenska glavo opusti se bre ljudi sa mnogo manjim platama su otisli na spajanje porodice i da racunace ti deciji i trecu klasu jer je on sad sam tamo i u prvoj je klasi a kad vi odete prelazi u trecu i decu sleduje deciji .Jer i ja treba da idem kao vozac a supruga kao i ti sa dvoje dece dodje kasnije .Tako da dok se ne vrati MydHealer ili ti ne potvrdi neko ko je vec proso kroz spajanje opusti se i cekaj termin a siguran sam da kao zena i majka imas itekako obaveza bitnijih od preispitivanja vec dokazanih stvari.Znaci sve se racuna i uklapas se opusti se .ja sam racunao i tako cu preneti svojoj supruzi da radi njeno je samo da polozi A1 ostalo je domcinova briga

kao da citam poruku od moje supruge posto ce i nju cekati ova situacija
Pa zenska glavo opusti se bre ljudi sa mnogo manjim platama su otisli na spajanje porodice i da racunace ti deciji i trecu klasu jer je on sad sam tamo i u prvoj je klasi a kad vi odete prelazi u trecu i decu sleduje deciji .Jer i ja treba da idem kao vozac a supruga kao i ti sa dvoje dece dodje kasnije .Tako da dok se ne vrati MydHealer ili ti ne potvrdi neko ko je vec proso kroz spajanje opusti se i cekaj termin a siguran sam da kao zena i majka imas itekako obaveza bitnijih od preispitivanja vec dokazanih stvari.Znaci sve se racuna i uklapas se opusti se .ja sam racunao i tako cu preneti svojoj supruzi da radi njeno je samo da polozi A1 ostalo je domcinova briga

E sad me nasmeja posteno! :)
Radim ja sve normalno po kuci, a glava mi u Ambasadi i u Nemačkoj, pa između posla na brzinu sednem da vidim sta se desava po netu:)
Hvala na savetu, pokusacu malo da o'ladim :D

Pozdrav svima!
1.Dali neko ima info o dodeli termina, sto se radne vize tice? Ja sam aplicirao za termin jos 15.09.2017.,i sem maila da sam se uspesno registrovao, jos uvek nisam dobio nista od ambasade.
2.Dali mi mozete reci sta je sve potrebno od dokumenata prilikom podnosenja zahteva?Ima nekoliko ne bas toliko jasnih stvari....naprimer dali je potreban prevod diplome....polisa osiguranja....
Ja sam dobio od firme sve neophodne papire, sto se tice firme, za izradu vize.
U pitanju je posao vozaca,firma se nalazi blizu Hanovera.
Jos jednom pozdrav za sve vas! :)

Da li na terminu smemo imati prvi ugovor pre dobijanja zustimmunga,i drugi sa novijim datumom.Da smemo imati oba na terminu??

Ja Imam ugovor koji sam potisala pre Zustimmunga i isti planiram da ponesem na termin s obzirom da je na neodredjeno. Ako mi trage sveziji dostavicu im naknadno. Da li mislite kao i ja da je to OK.

- - - - - - - - - -

Hvala muma ajde da i to citam,da ubijem vreme dok cekam taj famozni termin

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back