Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da podelim sa Vama jednu svezu informaciju, moze da se ceka za vizu of datuma podnosenja duze of 3 meseca. Znam coveka koji je ceka od maja 2017, nije je jos dobio jer je u procesu nostrifikacije. Ovo se odnosi samo na kvalifikovane radnike(zanati ,srednja skola I sl...). I to bih svakom preporucio da uradi jer polako nemacke firme I njihov zakon uvode ovo pravilo da bude neophodno. Kad radis u struci veca ti je plata , tj nisi na minimalcu ,a staniovi skupi za pocetak novog zivota.

Pozdrav narode,

Da li neko ima informaciju do kog datuma su stigli sa deljenjem viza po onom članu 26.stav2.Zakona o zapošljavanju? Ja sam aplicirao 27.09. i jos uvek nisam dobio termin. Poslodavac mi je vec 2x slao novi pocetni datum ugovora i kontam da ce i oni polako da izgube zivce cekajuci :D

27.12.2017. sam imao poslednji kontakt sa poslodavcem kada je njihova HR sluzba poslala mail ambasadi da vide da li postoji neka sansa da se ubrza ceo proces posto sam im potreban, i jos uvek ni oni nisu dobili nikakav odgovor.

Hvala u napred na bilo kojoj informaciji.

Bio sam u nekom drustvu I cuo sam kako su pricali da moze ali ima caka. Da si veoma obrazovan(ne samo faks nego zvanje doktora I sl) I da si preko potreban na nekoj vodecoj poziciji u veoma velikoj firmi tipa Siemens ,Bayer, VW I sl onda oni mogu da urgiraju.
Tako sam samo cuo , iz tog drustva znam njih nekoliko ,ali tog o kome su pricali ne.

Nisam razumeo bas najbolje Miki34,kako mislis moze da se ceka duze od tri meseca za vizu? Pa svi ovde cekaju po pet meseci,ne razumem tvoju objavu?

Haha dali si procitao i jedno iskustvo sa ovih stranica foruma a da jesi razumeo bi da je bilo i bice ljudi koji sve zavrse za dva meseca dok postoje i oni koji cekaju po 6 i vise meseci.

Nego ljudi manite shekija zajebava nas od prvog vagona

Najsvezija informacija koja me je obradovala jutros uz kaficu je to da g.Merkel postigla dogovor i da ce biti formirana vlada posle tri meseca cekanja sto bi dalje znacilo da ce se ubrzati i odgovori ambasada bilo pozitivni bilo negativni.

Presretac77 izvini ali nismo svi obrazovani i inteligentni mozda kao ti pa nismo u stanju da sve odmah razumemo i ukapiramo,zato i pitam ja i svi ostali,ovaj forum zato i sluzi.pozdrav.

Seki drug vidi daleko sam ti ja od inteligentne osobe ali me cudis jer pitas nesto sto se provlacilo u komentarima bezbroj puta.Ako sam te uvredio izvini ti i svi ostali i znajte da svaki komentar citam sa osmehom i tako odgovaram sta znam ili prenosim iskustva drugih.Tako da opusteno i samo pozitivne misli jet kod mene ti je parola kakve su ti misli takav ti je zivot .

Haha dali si procitao i jedno iskustvo sa ovih stranica foruma a da jesi razumeo bi da je bilo i bice ljudi koji sve zavrse za dva meseca dok postoje i oni koji cekaju po 6 i vise meseci.

Nego ljudi manite shekija zajebava nas od prvog vagona

Najsvezija informacija koja me je obradovala jutros uz kaficu je to da g.Merkel postigla dogovor i da ce biti formirana vlada posle tri meseca cekanja sto bi dalje znacilo da ce se ubrzati i odgovori ambasada bilo pozitivni bilo negativni.

Ma kakvi, nema vlada uticaja na ambasadu, briga njih za nas. Ajd sto nedaju termine ali ni vize ili odbijenicu ne dele,. Ljudi cekaju od pocetka decembra odgovor. Samo zivci dobri i čekanje.

Ma kakvi, nema vlada uticaja na ambasadu, briga njih za nas. Ajd sto nedaju termine ali ni vize ili odbijenicu ne dele,. Ljudi cekaju od pocetka decembra odgovor. Samo zivci dobri i čekanje.

Muma pravicu se da nisam procitao ovaj komentar da vlada nema uticaja na ambasade( ali nadam se da cemo to svi nauciti kada za jedno 5 godina polazemo za nemacki pasos i drzavljanstvo) i njih je i te kako briga za nas ali seti se i sama kad je izbor kandidata veci veci su i kriterijumi a cim je vise stavki onda tereba i vise vremena tako da bice bolje.Evo od ponedeljka cete i sami videti a i ja sa vama .

Seki drug vidi daleko sam ti ja od inteligentne osobe ali me cudis jer pitas nesto sto se provlacilo u komentarima bezbroj puta.Ako sam te uvredio izvini ti i svi ostali i znajte da svaki komentar citam sa osmehom i tako odgovaram sta znam ili prenosim iskustva drugih.Tako da opusteno i samo pozitivne misli jet kod mene ti je parola kakve su ti misli takav ti je zivot .

Epa presretac 77, ne bih se ja slozila sa tobom.Jer ne inteligentna osoba ne moze da kaze ovo sto si ti rekao za sebe...
A sto se tice,nem.vlade,formiranja/koalicije Merkerova/ Sulc i te kako ima veze kako sa svima/ evropa a i sire... tako i sa njihovom ambasadom.Stim,sto je donet dog.o dogovoru.A do aprila se ocekuje formiranje.Nadam se da cemo mi dobiti pre toga bar termin!

Epa presretac 77, ne bih se ja slozila sa tobom.Jer ne inteligentna osoba ne moze da kaze ovo sto si ti rekao za sebe...
A sto se tice,nem.vlade,formiranja/koalicije Merkerova/ Sulc i te kako ima veze kako sa svima/ evropa a i sire... tako i sa njihovom ambasadom.Stim,sto je donet dog.o dogovoru.A do aprila se ocekuje formiranje.Nadam se da cemo mi dobiti pre toga bar termin!

Niste vas dve shvatile sta je presretac napisao morate malo da citate i izmedju redova,,ljudi sve je politika i lova. Onaj sh ubaci raskol izmedju nas !

Niste vas dve shvatile sta je presretac napisao morate malo da citate i izmedju redova,,ljudi sve je politika i lova. Onaj sh ubaci raskol izmedju nas !

Ne razumem Dejane,koji deo nisi razumeo sto se tice mog zapravo slaganja sa presretacem 77, rekla sam isto samo u drugoj formi.Ne slazem se sa mumom...i naravno da politika kako u svemu tako i sa ambasadom ima veze... (tako su spominjali da vlada do aprila treba da se formira ali sve informacije uvek treba uzeti sa rezervom)....

Ne razumem Dejane,koji deo nisi razumeo sto se tice mog zapravo slaganja sa presretacem 77, rekla sam isto samo u drugoj formi.Ne slazem se sa mumom...i naravno da politika kako u svemu tako i sa ambasadom ima veze... (tako su spominjali da vlada do aprila treba da se formira ali sve informacije uvek treba uzeti sa rezervom)....

E drugari i drugarice ajde da se mi lepo nadjemo negde na pola puta u neku kafanicu pa uz kaficu se upoznamo i ispricamo bice nam lakse .Moze Novi Sad ? Totalno je nebitno ko je sta mislio a sta napisao , nego dajte predloge kad i gde da vas cujem!
A moze i neko mesto u Bgd kad dodje vreme da se predaju dokumenta posle predaje da se opustimo malo.

Poslednja izmena:
E drugari i drugarice ajde da se mi lepo nadjemo negde na pola puta u neku kafanicu pa uz kaficu se upoznamo i ispricamo bice nam lakse .Moze Novi Sad ? Totalno je nebitno ko je sta mislio a sta napisao , nego dajte predloge kad i gde da vas cujem!
A moze i neko mesto u Bgd kad dodje vreme da se predaju dokumenta posle predaje da se opustimo malo.

Daleko smo evo citaj. Ovaj ciko je zasluzan za nas non eu i clan 26.2. Ja mu pisala mejl, ali ne odgovara.
https://www.josip-juratovic.de/aktu...st-die-einigung-in-den-sondierungsgespraechen

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back