Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moras prvo da saznas taj zakon i vidis sta fali od dokumenta. Ponekad izgube dokumenta i daju odbijenicu. Mojoj prijateljici muz dobio odbijenicu zbog kod 95,a zatim bez zalbe dobio vizu posle mesec dana.

Hvala ti puno na odgovoru. Koliko sam procitala , u tom zakonu se radi o nekim dokumentima i dokazima kada nesto nije jasno. Ja stvarno ne znam koji dokument im fali, jer sam im dala i vise papira nego sto treba. Videcu....U svakom slucaju, jos jedno ti hvala. I srecan Badnji dan svima koji slave!

Zdravo Tropez,

Hvala ti na odgovorima.

Hteo bih da te pitam još i za stavku: "Izvod iz trgovinskog registra Nemačke/ili bilans prihoda i rashoda" - da li se to odnosi na bilans stanja i uspeha firme koja me zapošljava i jesi li ti predao i taj dokument?

Želim ti što skorije dobijanje vize.

Pozdrav,

Nisam to predao i iskreno da ti kazem to mi nije nigde ni pisalo da treba da dostavim.
Zena koja radi na salteru je rekla to je to sto se tice dokumentacije.
Mene sad interesuje ako neko zna, koji je procenat uspesnosti dobijanja vize za visokokvalifikovane noks 6-8?
Da li mogu da me odbiju i na osnovu cega?
Bas mi je stalo da odem i zavrsio sam sve tamo u Nemackoj pa bi se bas razocarao kad bi "pao" na zadnjoj prepreci...

Hvala.
Pozdrav.

Moras prvo da saznas taj zakon i vidis sta fali od dokumenta. Ponekad izgube dokumenta i daju odbijenicu. Mojoj prijateljici muz dobio odbijenicu zbog kod 95,a zatim bez zalbe dobio vizu posle mesec dana.

Sretan badnji dan svima nama koji slavimo
Muma imam par pitanja vezano za muza tvoje prijateljice jer i sam trebam ici kao vozac preko .Pa me interesuje kada je predavao dokumenta i kad je dobio pismenu odbijenicu i kako je posle dobio poziv za vizirianje jel polozio kod ili dostavio papir da ce imati obuku preko .

Muma imam par pitanja vezano za muza tvoje prijateljice jer i sam trebam ici kao vozac preko .Pa me interesuje kada je predavao dokumenta i kad je dobio pismenu odbijenicu i kako je posle dobio poziv za vizirianje jel polozio kod ili dostavio papir da ce imati obuku preko .

On nije imo kod samo pisalo u ugovor da ce polozi u De taj kod. Onda su trazili izjavu poslodavca, oni poslali izjavu mejlom da ce sve u de poloziti. Nakon desetak dana dodje odbijenica. Njen muž ode na casove i polozi kod. Dok cekaju sertifikat koda, stize mejl da idu po vizu. Tako da nisu slali kod ni pisali zalbu. Verovatno napravili propust nisu procitali mejl sa izjavom poslodavca pa kad vidli pustili vizu.

Cao svima. Molim vas za pomoc. Danas sam dobila pisamce iz ambasade da ne mogu da mi dodele vizu zato sto ne im nisam dostavila sve dokaze, i ne ispunjavam uslove iz nekog njihovog zakona 82. Abs 1 AufenthG. Inace sam trazila vizu za obrazovanje ( lekar sam po struci, imam ugovor o obrazovanju sa bolnicom). Jel znate mozda koji je sledeci korak? Da li mogu da se zalim i da pitam sta im jos fali? ( osim malo zdravog razuma i ljudskosti- to im ne mogu dostaviti) .
Hvala vam.

Ibanez Pisi zalbu...

Pomoć!
Završila sam redovno srednju školu za fizioterapeuta, pa vanredno za medicinsku sestru (odradjen staž i položen državni za oba, bez iskustva; B1). Ugovor je za Krankenpflegehelferin, patronaža u Minhenu.
Kako da apliciram za vizu? Da li moram da pokrenem nostrifikaciju (ako ne moram, koju diplomu da priložim; ako moram, gde da overim dokumenta)?
Hvaaaaaalaaaaaa

Ja sam aplicirao 26.09.2017 dal neko zna kad bi trebao da dobijem termin za spajanje porodice

Poslednji termin je bio od aplikacije 21.09. i zakazan za 11.01. Ostaje da se nadate uskoro.

- - - - - - - - - -

I moj muz je otisao kao vozac i imao problem sa code 95, tj. on je imao to ali su mu trazili diplomu da je on to polozio, nije mogla samo kopirana kartica.

U vezi tog zustimmunga, jeste da on vazi 6 meseci ali ste upisali broj zustimmunga na aplikaciji za termin, pa nigde nisam videla da li ih ipak uvazavaju, jer su izdati pre 1.11.2017. Informativno pitam.

Poslednja izmena:
Znači od termina ništa nema
Počeo sam nadu da gubim već
Ko zna kad će to da bude ima da prodje i ceo
Januar od termina ništa

- - - - - - - - - -

Ništa od termina počeo sam i nadu da gubim
Ima da prodje i ceo januar
Od termina nista

Ovako vazi za sve koji prate forum a to je da ne gubite nadu jer ste vec na pola puta da ostvarite svoje snove tipa da imate sve o cemu ovde samo mastamo itd. I nemojte vise da se nadate da ce biti bolje vec sami radite na tome da vam bude bolje .Ko razume shvatice jer ko zna taj i moze ZAPAMTITE nema nazad samo napered i ovo vreme cekanja se potrudite da budete sto vise sa svojim najblizima jer ce doci vreme ponovnog cekanja na spajanje sa njima tako da iskljucite internet u kuci i podsetite se sta je porodice i zasto radimo i trpimo sve ovo i Srecan bozic Hristos se rodi

Hvala na odgovorima vezano za kod 95 cisto da znam sta da icekujem i isolaniram moguce varijante ako bas zapinju za taj kod da vidim dali cu moci u mekih 15 dana da im dostavim tu potvrdu iz slovenije ili hrvatske gde je jeftinije za trecinu .Mada znam da je Za nas koji smo polozili pre 2008 sve velike kategorije idemo samo 5 dana nanpredavanje u nemackoj i dobijamo tu potvrdu pa cu videti sa poslodavcem da nam dostavi neku potvrdu iz Autoskole da cemo predavanja imati po dolasku tamo .

Ovako vazi za sve koji prate forum a to je da ne gubite nadu jer ste vec na pola puta da ostvarite svoje snove tipa da imate sve o cemu ovde samo mastamo itd. I nemojte vise da se nadate da ce biti bolje vec sami radite na tome da vam bude bolje .Ko razume shvatice jer ko zna taj i moze ZAPAMTITE nema nazad samo napered i ovo vreme cekanja se potrudite da budete sto vise sa svojim najblizima jer ce doci vreme ponovnog cekanja na spajanje sa njima tako da iskljucite internet u kuci i podsetite se sta je porodice i zasto radimo i trpimo sve ovo i Srecan bozic Hristos se rodi

Vaistinu se rodi! Srecan Bozic,svima nama!
Bravo,svaka ti je na mestu

Pre svega HRISTOS SE RODI :) E sad nekad odgovori neko ko ima iskustva sa ovim..bicu kratak,,radi se o punoletnom detetu koji zivi u Srb i ima Srb pasos i Drzaljanstvo...<24godine..koje su mi mogucnosti da ga dovedem ovde...ja radim vec dugo godina a zenu sam doveo pre par meseci i dobila je papire Hr bez problema na osnovu mene..a sta mi predlazete da uradim najbrze na osnovu toga da sin zivi kod nas...:) hvala lepo

Hvala na odgovorima vezano za kod 95 cisto da znam sta da icekujem i isolaniram moguce varijante ako bas zapinju za taj kod da vidim dali cu moci u mekih 15 dana da im dostavim tu potvrdu iz slovenije ili hrvatske gde je jeftinije za trecinu .Mada znam da je Za nas koji smo polozili pre 2008 sve velike kategorije idemo samo 5 dana nanpredavanje u nemackoj i dobijamo tu potvrdu pa cu videti sa poslodavcem da nam dostavi neku potvrdu iz Autoskole da cemo predavanja imati po dolasku tamo .

Na drugom forumu sam procitala situaciju, covek je bio na terminu za vozaca, nije imao code 95, dobio je pismo da dostavi dopunu. Od poslodavca je trazio garantno pismo da ce po dolasku u De polagati tamo i dostavio ga ambasadi. Nakon dva meseca od dopune je dobio vizu.
Moj suprug je polagao u Slovackoj, tamo je dobio nesto nalik svedocanstvu da je polozio za Code95 i dobio vizu. Ne znam sta daju u Slo i Hr kao potvrdu i da li je uvazavaju u ambasadi, morace neko sa boljim info da Vam kaze.

Vaistinu se rodi, Bog nam svima pomogao i samo napred!

Poslednji termin je bio od aplikacije 21.09. i zakazan za 11.01. Ostaje da se nadate uskoro.

- - - - - - - - - -

I moj muz je otisao kao vozac i imao problem sa code 95, tj. on je imao to ali su mu trazili diplomu da je on to polozio, nije mogla samo kopirana kartica.

U vezi tog zustimmunga, jeste da on vazi 6 meseci ali ste upisali broj zustimmunga na aplikaciji za termin, pa nigde nisam videla da li ih ipak uvazavaju, jer su izdati pre 1.11.2017. Informativno pitam.

Izdate saglasnosti od Savezne agencije za zapošljavanje u Nemačkoj i dalje važe. Ukoliko posedujete saglasnost Savezne agencije za zapošljavanje u Nemačkoj, molimo da istu donesete na zakazani termin. Međutim dotična saglasnost nije neophodna prilikom odabira Vašeg okvira kvalifikacije i kasnijeg zakazivanja termina, odn. nije važno da li imate saglasnost izdatu pre 01.11.2017.g. ili predajete zahtev posle 01.11.2017.g. bez saglasnosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back