Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postovani: drugari, kolege i sapatnici ...........BILO KO KOGA NE MRZI DA MI POMOGNE SA ODGOVOROM :... :dash:
Oracam Vam se sa dva ili tri pitanja .............
Na ime, obavesten sam od strane poslodavca iz D da sam dobio saglasnost o radu kako on kaze odobrenenje da me moze zaposliti, takodje on kaze da mi taj papir skracuje postupak cekanja posto je imao slicna ili ista iskustva sa par svojih radnika iz SRB. Dakle salje mi taj papir, ugovor o radu i bilans stanja uspeha svoje firme i to je to.
Sada ono glavno : KOLIKO TO UOPSTE PIJE VODE I DALI STVARNO TO ZAVRSAVA POSAO ???
HVALA I SRECNA VAM NOVA 2018 GODINA .......:konfete:
Imam isti problem. Poslodavac mi je poslao neko pismo koje je dobio iz biroa i rekao mi je da ga nikako ne otvaram vec da ga predam samo ambasadi. Nije klasican zustimmung vec nesto drugo, to sam dobio pocetkom decembra. Mogu Vam slikati i poslati kako izgleda dokument u koverti, zapecacen je pecatom.
Sve najbolje, nadam se da cemo svi ubrzo otici.

Tropez zdravo,

Vidim da si ista kategorija za apliciranje kao i ja (visokokva. 6-8). Uneo sam zahtev za termin 10/12 (ugovor mi počinje od 01/02/2018)
Zamolio bih te za par informacija:

1. Potvrda o postojećem zdrav. osig. - da li ti imaš posebno u govoru navedeno da će to biti reg. od strane poslodavca? Kod mene to nema u ugovoru precizirano; mada se to podrazumeva da mora biti ili ne?

2. Da li si priložio u ambasadi neke druge dokumente koji nisu na listi informatora (tipa potvrda o nekažnjavanju, stanje računa, potvrda o zanju njemačkog/engleskog)?

hvala,

Zdravo Tropez,

*Ne znam da li sam uspeo da pošaljem prethodnu poruku.

Naime, ista smo kategorija za vizu. Zahtev za termin sam poslao 10/12, ugovor počinje od 01/02/2018. Zamolio bih za tvoje iskustvo u vezi dokumentacije:

1. Potvrda o postojećem zdrav. osiguranju - da li ti imaš u ugovoru jasno preciziranu tu stavku ili se to podrazumeva da će biti? Da li su ti tražili polisu putnog osiguranja pri predaji dokumenata?

2. Od dodatne dokumentacije koja nije na listi "informatora" da li si predavao, tipa potvrda o nekažnjavanju, izvod/stanje sa računa, certifikat eng. ili nemačkog...

Hvala na odgovoru,
Igor
Hvala vam od srca i ja zelim svima da dobiju termin sto pre. To putno osiguranje nosim na termin ili kad dobijem vizirani pasos?

@muma Termin sam dobio za 4 januar a registrovao sam se 25 novembra, plava karta - visokokvalifikovani noks 6-8.

@sheikh Probajte da otvorite stranicu preko drugog browsera (Chrome, Explorer....)

Pozdrav svima i zelim vam da dobijete termin sto pre i hvala vam mnogo na pomoci preko ovog foruma koji je najbojli za informacije.

Sve najbolje.

Srdacan pozdrav!

Danas četvrtak ?!!! Uuuuuuuuu al ce biti napeto.....:)

Oce kao babina .... napeto
Ljudi pisali smo vec o tome prelistajte temu malo ako imate vremena ako nemate onda ovako odes na vizu za spajanje porodice i zaposlis se i skupljas 24 platne liste i kad skupis podneses zahtev za stalnu boravisno radnu vizu i samostalan si da menjas sve i poslodavca i zenu i sta god hoces samo pametno

Drugari par pitanja pa ko zna da mi odgovori i ko moze :)

Kad se predaju papiri za vizu koliko se dugo ceka na odgovor? Da li postoji velika sansa da odbiju zahtev za vizu nemci, posto to ide kod njih na proveru?
Da li zovu poslodavca da provere za ugovor? Plava karta/visokokvalifikovani noks 6-8 je u pitanju.
Hvala unapred.

Pozdrav.

Pozdrav drugari ! Dali je to sutra petak ? :)

Bilo bi lepo da razdele malo, Bosanci su danas slavili, bas su im dosta termina podelili.

- - - - - - - - - -

Dokle se stiglo sa terminima za pripajanje porodice,jel su delili neke termine danas?

Danas sam dobila informaciju, poslednji termin za spajanje je:
apliciranje 21.09.17.
Termin 11.01.18.

Dokle se stiglo sa terminima za pripajanje porodice,jel su delili neke termine danas?

Izvod iz trgovinskog registra Nemačke/ili bilans prihoda i rashoda to mi treba poslati poslodavac ili ne?? ako moze neko da mi pomogne

Moj suprug je trazio Gewerbe za ovu stavku sa liste i poslodavac je bez problema poslao. Negde sam procitala da i to moze. Nije imao onaj papir sto se vadi u PIO fondu, ali mu nisu ni spomenuli i bez problema jw dobio vizu.

Imam isti problem. Poslodavac mi je poslao neko pismo koje je dobio iz biroa i rekao mi je da ga nikako ne otvaram vec da ga predam samo ambasadi. Nije klasican zustimmung vec nesto drugo, to sam dobio pocetkom decembra. Mogu Vam slikati i poslati kako izgleda dokument u koverti, zapecacen je pecatom.
Sve najbolje, nadam se da cemo svi ubrzo otici.

Jel vam rekao da cekate termin ili da odete sa tim pismom u ambasadu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back