Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dejanz74
Kako nije potreban kad na sajtu ambasade piše A1-A2? Imaš li ti nešto položeno? Ja u januaru izlazim na A1. Inače po Nemačkoj skoro svi traže jezik kao uslov jer je "vozač predstavnik firme za koju vozi", tako su mi rekli neki vlasnici sa kojima sam se čuo, a i u neku ruku su upravu.

Vidi druze,to sto pise to je po novom a ja sam predao po starom ! Poznavanje jezika zahteva buduci poslodavac a ne ambasada.Na obrascu od Bundesagentur füt Arbeit -a jasno je napisano sta poslodavac zahteva da posedujem od vestina e to konzulat potvrdjuje da posedujem i izdaje mi vizu.Stvarno malo nema logike na sajtu pise jedno a u praksi prolazi drugo ! Evo oko mene ima sestoro ljudi (vozaca) i ni jedan nezna da bekne nemacki ! Prosto ce reci da u firmi ima dispecar koji govori nas jezik i resena stvar a ako tamo za godinu dana ne naucis jezik onada neces nikad.Savet neslusaj mnogo okolo, ljudi su skloni da svasta pricaju,opusteno i bice sve uredu,poz
..

Pa ne idu redom, imaju prioritete i birkaju sta im je potrebno vise...moze im se.

Npr. Ja sam isto med.radnik,imam sve potrebno od dokumenata,pokrenutu nostrifikaciju,dobijen odgovor iz Regierunga,B2 jezika.....jedina moja ''mana'' je da sam registrovana pre 1.11. za razliku od te koleginice.Tako da itekako sam ljuta,ne na koleginicu njoj neka je sa srecom daj boze da svi tako malo cekamo,nego na ambasadu jer od takvih nepravda upravo i bezim jer mi dosta da ispastam jer nisam nicija ,ne pripadam strankama,i niko vazan mi nije u srodstvu....

- - - - - - - - - -

To je sad ovo novo po Noksu.Da , med.sestra

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back