Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aha ok, hvala vam puno. A gde treba da izvadim putno i zdravstveno osiguranje u Beogradu? I da li je greska ako kazem da imam zdravstveno osiguranje za Nemacku a ne dostavim ga u ambasadi?[/QUOT
Polisu osiguranja nosite tek kada vam jave da je viza odobrena,nece da uznu pasos za viziranje ako nemate osiguranje.Ja sam prosla sve agencije dok nisam dobila najjeftiniju ponuduz:)Mogu da ti pustim pp gde sam uzela osiguranje,cene se krecu od 6200-23000 din

Poslednja izmena:
Postovani, koliko vazi nasa dozvola sa ulaznom vizom I da li se moze posle zameniti u nemackoj? hvala

Budi malo konkretnija a ako si mislila na vizu ona vazi 6 meseci po clanu 26.2 za plave karte neznam i posle se produzuje u nemackoj preko poslodavca neznam tacno kolko pre isteka se podnosi zahtev u gradu gde radis u odeljenju za strance i nisam siguran dali je sledeca na godinu ili dve .Ali prve dve vize su ti vezane za poslodavca tek treca je stalna boravisno radna viza i onda mozes da menjas poslodavca .Znam da ima nacina i ranije da promenis poslodavca i vizu ali to mi nisu proverene informacije.

Ne, kada dobijes termin to ce izvaditi i zavrsiti ambasada (ako ti svi ostali papiri budu okej). tvoje je sad da zakazes i bavis se necim drugim narednih par meseci jer se termin predugo ceka :). Uci jezik, pripremi ostalu dokumentaciju, zaboravi na tustimmung trenutno i malo vise citaj po sajtu ambasade jer je tamo sve fino objasnjeno i oko zustimmunga i oko svega

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back