Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto, pa covek misli na sve nije ni cudo sto ste tako odradili prosto hteli ste da sve bude 1/1, ali na kraju kojom brzinom ide bolje da ste ih poslusali jer ocito da je nemoguce da nam njihova brzina bilo sta pobrljavi...

Iz agencije nam je zena rekla da ambasada ne zeli uvek da da sve tacne informacije, sto je meni malo bilo cudno.
Uzmemo na primeru spajanja porodice gde u spisku dokumentacije stoji obavezno sertifikat A1 znanja jezika, dok nam ta zena iz agencije kaze da zato sto supruga dobija plavu kartu ja ne moram da imam sertifikat (ja sam u svakom slucaju polagao, koliko shvatam od pocetka procesa, ne moze nista lose da bude od viska dokumenata) :)

A i ja sam nasao na sajtu koji se odnosi za plave karte u nemackoj informaciju da mi nije potreban sertifikat, ali u ambasadi stoji da treba

Pozdrav svima, imam pitanje za @Vammeid-a a i sve ostale koji znaju. Imam dvojno državljanstvo i aplicirao sam u Ambasadi u Bg za radnu vizu. Brine me listing iz PIO Fonda jer sav radni staž mi je u Bosni a tek sam uradio prijavu na biro u Srbiji. Šta raditi, da li doneti prazan papir sa biroa iz Srbije ili iz Bosne u kome imam određeni radni staž?

Pozdrav Slobo,
u trenutku predaje aplikacije za vizu ja sam tačno bio prijavljen na Biro u Srbiji duže od 6 mjeseci. Onog momenta kada se prijaviš na Biro, automatski možeš izvaditi listing PIO U Nemanjinoj ulici (nisam nikada radio u Srbiji i na listingu piše da nema prijave - ambasada je to prihvatila i dobio sam vizu). Ono što ti je bitnije jeste prebivalište - moraš imati prebivalište duže od 6 mjeseci u Srbiji da bi aplicirao za vizu. Mislim da nije važno koliko vremena si na Birou. Ja sam isto nosio uvjerenje sa biroa iz BiH za svaki slučaj, ali ga nisam davao ambasadi niti su tražili. Vjerujem da taj dokument u beogradskoj ambasadi ništa ne znači.Nadam se da sam pomogao

Ja sam se vencao god ipo dana pre dobijene vize a zajedno smo 14 god i imamo dete od 10 i papiri su svi odneti u auslenderbehörde i pregledani i rekli su da je sve u redu inace radi se o pokrajini Hesen

- - - - - - - - - -

Ja dok dobijem termin bice i pune 2god.ali kazem papiri su pregledani u nemackoj i vencani list i receno je da nema problema,jedino ide pravilo od 2 god.za ljude koji su se vencali posle dobitka vize i to su takodje rekli u behördu u DE pokrajina Hesen.Sad ja ne kazem da vi lazete ili nesto ali moguce da dosta tavisi i od pokrajina u kojoj je ko

Pa nzm najbolje je proveriti, ja sam i napisala da u berlinu traze min 2 god u frankfurtu TJ hesenu su meni rekli da je nebitno koliko je par dugo u braku. To je ono sto sigurno znam

Zdravo,

Malo me bune neke stvari koje ste pisali.

Bio je vencan 4 meseca kada MI (mu) je zena otisla za Berlin, a zatim kazete da su u braku 13 godina?

Zatim termin im zakazli za godinu i po dana (4 meseca bili vencani i plus 3 meseca zbog platnih listi) a termin zakazan za godinu i po dana..

ako moze samo malo pojasnjenje njihove situacije i koji tip vize je supruga imala? Da li je imala plavu kartu?

Evo ovako ziveli su nevencani 13 god, kada su resili da beze gore resili su i da se vencaju.4 meseca nakon vencanja ona je dobila radnu vizu kao medicinska sestra i otisla za Berlin i pocela da radi u starackom domu. Nakon 3 primljene plate predali su za spajanje porodice i dobili termin za mesec dana. Odbili su ih. Ulozili su zalbu i dobili novi termin za 18 meseci uz obrazlozenje da moraju min 2 god da budu u braku. Znaci 4+3+1+18=26 meseci . otisli su na taj termin i dobili vize.

Poslednja izmena:
Ljudi ja se nadam da ce se na ovoj temi stvarno javiti neko kompetetniji da kaze ono sto nam je svima jako vazno a to je koliko se mora biti u braku ili da li pomaze vencanje pre dobijanja vize za spajanje porodice. Ja ne verujem da to zavisi od pokrajine do pokrajine zato sto je zakon o radnim vizama i spajanju porodice Nemacki savezni zakon. A ovde se za sad sve vodi na pricu rekla kazala.

Cao svima,
zelim da podelim moje iskustvo od pre godinu dana, znam da je procedura spajanja porodice i dobijanja radne dozvole poostrena ali eto, mozda nekome znaci. Naime, vencali smo se u aprilu prosle godine, u junu je suprug dosao ovde, u septembru je dobio boravisnu na 3god, a dete i ja krajem oktobra. Radili smo vizu za spajanje porodice ali sam ja dobila svoj radni ugovor i to sa svim drugim papirima, diplomom, A1 sertifikatom, internacionalnim vencanim izvodom, njegovim izvodima plata, ugovorom o stanu predali u ambasadu. Meni je viza bila zavrsena za 7dana, a za dete sam cekala vise od 4nedelje. Mi smo u oblasti ugostiteljstva zaposleni.
U nemackoj ambasadi u Srbiji komplikuju mnogo stvari, kada se dodje ovde to je druga prica. Meni nisu hteli da daju vizu za dete na salteru u ambasadi zato sto ja imam devojacko prezime, a dete ocevo, pa sam napravila sou jer je mlada, nadobudna sluzbenica bila izuzetno neprijatna, ponasala se kao da sam dete nasla na ulici.
Nemojte da odustajete, puno srece ;)

Danas sam proverio sa agencijom koja vodi proces spajanja porodice, agencija u Berlinu i ja se selim za Berlin kada stigne viza (ne znam kako mi nije ranije palo na pamet njih da pitam).

Spomenuo sam im informacije koje se ovde motaju, a to je da moras biti minimum 2 god u braku za spajanje porodice, i zena mi je rekla da to APSOLUTNO nije tacno. Ne upirem prstom ni u koga, ali ono sto je definitivno da se informacije sa ovog foruma i ove teme uzimaju sa rezervom. Kao sto sam ranije pisao i objasnjavao koju vizu ima moja supruga - plava karta. Moguce da zavisi od tipa vize, ali zaista treba proveriti sa ambasadom ili nekim strucnim. Ovo rekla - kazala samo stvara zabunu..

Kako sam ja u braku krace od 2 godine meni naravno znaci ovo sto su mi oni rekli. A kada budem dobio termin i vizu napisacu kroz sta smo sve prosli. Tolilko od mene.

I puno srece i uspeha svima koji apliciraju za vize!

Sve najbolje.

Dragi forumasi,danas su me zvali da mi je viza odobrena ..Sutra idem da je podignem a putujem u nedelju..
Registrovala sam se 18.07.2017 termin su mi javili 17.11.2017,papire sam predala 11.12.2017.. I danas popodne obavestena o vizi..
Radna viza 26.2 je u pitanju..

Puno srece svima zelim u dobijaju vize..
Lepo cuti, cestitam!!! (Koji posao je u pitanju, medicina ili nesto drugo?)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back