za zanimanja sa kvalifikacijama
Ja nisam vidla da se uopste javio neko da je dibio termin po noksu bilo kom, sem medicinari. A pratim puno grupa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
za zanimanja sa kvalifikacijama
Jeste li zakazivali termin po clanu 26.2 ili drugacije?Nije,srednja skola ali imam nostrifikovanu diplomu
Ja nisam vidla da se uopste javio neko da je dibio termin po noksu bilo kom, sem medicinari. A pratim puno grupa.
Jeste li zakazivali termin po clanu 26.2 ili drugacije?
A da li ste primetili da su dodeljivani termini za spajanje porodice?
Uglavno ovde pratim desavanja koja se ticu apliciranja za boravisnu vizu u Nemackoj.
Mozete li podeliti koje su to jos grupe?
Hvala na odgovoru
Verujem da ima dosta ljudi koji forum prate i pisu samo dok ne dobiju termin, a posle toga i zaborave da bi nama ostalima koji cekamo znacilo da bar napisu recenicu ili dve sa svojim iskustvom.
Inace forum pratim od jula meseca, prvo je supruga aplicirala za vizu, i nakon sto je dobila vizu napisala je sve kroz sta je prosla.. a sada ja cekam vizu za spajanje porodice..
Zdravo, da li mogu da zakazem termin po Noks-u 1-2 bez zustimmunga ? Kada udjem u sistem za zakazivanje,postoje mesta za osnovne,licne podatke a dole postoji mesto za broj pasosa i jos jedno mesto,e sad,ja ne znam sta je to,ako je to za br zustimmunga onda ne mogu da rezervisem jer mi jos uvek nije stigao,a poslat je postom.
Da li neko zna koliko se minimum mora biti u braku pre nego sto se podnese zahtev za spajanje porodice?
To zavisi od toga gde idete. Nije svuda isto NPR u Frankfurtu nije bitno u Berlinu minimum 2 god.Da li neko zna koliko se minimum mora biti u braku pre nego sto se podnese zahtev za spajanje porodice?
1300 dodje neto, a bruto 10 evra sat. U Ausladnderbehorde mi rekli da imam dovoljno i bez muzev ugovor i posao. Ali je i njegovo zaposljenje dodatni plus. Stan mi oko 450 evra sa sve rezije. Ja pitala al racunaju 3 klasu i deciji, oni rekli da mi to nije bitno, zasto bi to da znam, bitno da imam uslove. Jedino mi rekli da moram dodatno osiguranje za decu jer imaju epilepsiju. Onda mi naglasili da deca rade dva vikenda i letnji raspust nedelju dana, kao tako se radi u de. I ja pitala za kurs jezika, rekli da pricam solidno i da nije potrebno, ali za decu obavezan je Kurs.
Hvala na odgovoru. ako je tako to je super. Ja sam potpisala ugovor na 1950€ bruto i Imam B1 sertifikat. Muz nema ugovor ni sertifikat. Imamo 3 deteta mislis da i ja mogu odma njih da povedem? Kako imas ugovor Za stan kada Za To moras prvo da imas boravisnu vizu?
To zavisi od toga gde idete. Nije svuda isto NPR u Frankfurtu nije bitno u Berlinu minimum 2 god.
To zavisi od toga gde idete. Nije svuda isto NPR u Frankfurtu nije bitno u Berlinu minimum 2 god.
Za spajanje dosli do 10 septembra a termini su u decembar.
Dakle, jako je vazno da znate da zakoni koji se odnose na nas strance u Nemackoj su zakoni koji vaze na saveznom nivou odnosno za celu Nemacku. Ne moze da se desi da zakon vazi u Frankfurtu (Hessen) a ne vazi u Berlinu ili Minhenu (Bayern). Naravno da postoje neki zakni koji su "interni" i vaze samo po pokrajnama ali oni za nas strance nisu bitni.
Sve informacije u vezi podnosenja zahteva spajanje bracnih drugova odnose se na ovaj zakon: http://www.gesetze-im-internet.de/aufenthg_2004/__30.html
Ko zna nemacki nece imati problema da prevede ovu stranicu.
Kljucno u ovom zakonu je prvi pasus tacka 3, gde pise da zahtev za spajanje porodice STRANAC ima pravo da podnese:
a) Ukoliko ima neogranicen poravak (Niederlassungserlaubnis )
b) Pripada Evropskoj uniji
c) Poseduje boravak po clanovima § 20, § 20b ili § 25 Pasus. 1 ili Pasus. 2
d) Vec DVE godine poseduje boravak uz koju nije izdata dodatna odredba po clanu 8 pasus 2 (ova odredba se odnosi na uslove po kojima nije moguce produziti boravak),
e) Poseduje boravak i brak je u trenurku dobijanja boravka vec bio sklopljen (Znaci da ste bili vencani pre dobijanja boravka supruznika) i boravak ce biti validan jos najmanje godinu dana.
f) Poseduje boravak po clanu 38 (odnosi se na boravak u nekoj drzavi clanice EU)
g) Poseduje Plavu kartu, ICT-kartu ili Mobiler-ICT-kartu.
Da sumiramo, vecina nas spada pod d) ili e), onaj ko ima vec neogranicen boravak ( a ) ili Plavu kartu ( g ) ne mora da se misli.
Znaci:
d) tek ste otisli u Nemacku pa ste sklopili brak , u tom slucaju mora supruznik biti najmanje dve godine u Nemackoj
e) u Nemackoj ste i vencali ste se pre dobijanja boravka, u tom slucaju mozete da podnesete zahtev za spajanje porodice
Licno poznajem ljude koji su dobili odbijenice u Minhenu i Frankfurtu.
Nadam se da sam dobro preveo kljucne stvari i da vam je sada jasno kako sve fukncionise i zasto neki dobijaju odbijenice a neki ne, u odbijenicama se pozivaju na ovaj zakon.
A znate li koji je zadnji datum dobio termin za radne vize?Za spajanje dosli do 10 septembra a termini su u decembar.
1300 dodje neto, a bruto 10 evra sat. U Ausladnderbehorde mi rekli da imam dovoljno i bez muzev ugovor i posao. Ali je i njegovo zaposljenje dodatni plus. Stan mi oko 450 evra sa sve rezije. Ja pitala al racunaju 3 klasu i deciji, oni rekli da mi to nije bitno, zasto bi to da znam, bitno da imam uslove. Jedino mi rekli da moram dodatno osiguranje za decu jer imaju epilepsiju. Onda mi naglasili da deca rade dva vikenda i letnji raspust nedelju dana, kao tako se radi u de. I ja pitala za kurs jezika, rekli da pricam solidno i da nije potrebno, ali za decu obavezan je Kurs.
Hvala na odgovoru. ako je tako to je super. Ja sam potpisala ugovor na 1950€ bruto i Imam B1 sertifikat. Muz nema ugovor ni sertifikat. Imamo 3 deteta mislis da i ja mogu odma njih da povedem? Kako imas ugovor Za stan kada Za To moras prvo da imas boravisnu vizu?
Ne mora viza da bi iznajmila stan, ja cak imam prijavu na stan jedan a drugi uzimam. Veci. Poslodavac placa stan i garantuje za mene tako da mi nisu trazili platne liste, i nisu pravili problem sto sam steanac.
A neznam dal mozete odmah ja sam u Ausladnderbehorde pitala, nije isto svuda. A videcu sta ce ambasada reci, kod njih sve drukcije imaju njihova prava.
- - - - - - - - - -
A znate li koji je zadnji datum dobio termin za radne vize?
Negde 25 ili 26,jul.ali ima puno od 21 i 23 koji nisu dobili termin.
Hvala puno. Nego mene konkretno zanima boravak putem radne vize i dovodjenje partnera. Na nekim portalima sam citao. Recimo odem ja u Nemacku Noks 3-5 . Pise da moram imati minimum 6 plata dobijenih listing vadim. Moram imati odgovarajucu kradvaturu stana. 12 kvadrata po osobi onda mogu zahtevati da mi dodje zena. E sad ja jos nisam ozenjen. To onda znaci da ja moram da se ozenim sto pre i tek posle dve godine mogu podneti zahtev za spajanje porodice. Delujuje mnogo vremena. Da li sam u prednosti ako se ozenim pre dobijanja termina za radnu vizu posto cekam da mi jave termin.
U koje vreme obicno pustaju mailove za termin.
S obzirom da bi danas trebalo kao sto pojedini kazu, da li je nekom stigao danas mail.
Hvala unapred
U koje vreme obicno pustaju mailove za termin.
S obzirom da bi danas trebalo kao sto pojedini kazu, da li je nekom stigao danas mail.
Hvala unapred
Iakreno i ja sam u istom sosu kao i ti i savetujem ti da se vencas pre odlaska u Nemačku, ako vec imas mogućnost da biras. U tom slučaju moze da se desi da upadnes pod tačku (e) i središ sve brzo. Ako se vencas nakon odlaska onda ce ti sigurno tražiti dve godine, mnogima se to vec desilo.Hvala puno. Nego mene konkretno zanima boravak putem radne vize i dovodjenje partnera. Na nekim portalima sam citao. Recimo odem ja u Nemacku Noks 3-5 . Pise da moram imati minimum 6 plata dobijenih listing vadim. Moram imati odgovarajucu kradvaturu stana. 12 kvadrata po osobi onda mogu zahtevati da mi dodje zena. E sad ja jos nisam ozenjen. To onda znaci da ja moram da se ozenim sto pre i tek posle dve godine mogu podneti zahtev za spajanje porodice. Delujuje mnogo vremena. Da li sam u prednosti ako se ozenim pre dobijanja termina za radnu vizu posto cekam da mi jave termin.