Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
132 dan cekam,plasim se ako istekne zustimmung posto sam cuo da vazi 6 meseci sta onda ??

Na Zustimmung-u ti pisem do kad vazi neko dobije na 3, neko na 6 meseci neko na godinu dana

- - - - - - - - - -

Ja cekam od 18.10 i jos uvek nista.
Iskreno se nadam da ce u d3cembru biti podela termina.
Meni je ugovor vazio od 01.11.2017... sta da radim. Da li da trazim aneks ugovora sa novijim datumom ili sa ovim da idem u ambasadu.
Hvala

I mene to zanima. Ja Imam ugovor koji sam predala i za Zustimmung a to je bilo pocetkom oktobra. Da li da nosim taj ili da mi poslodavac posalji novi pored Termin. Ako iko znam molim za odgovor.

Treba malo biti strpljiv ali ja mislim isto da to moze da pomogne.

Malo strpljiv.. Muzu mom podneseno prvi put za zustimmung pocetkom aprila. Mi cekali do kraja juna i nema. Kad pozovemo ZAV, ono izgubljeni papiri u Frankfurtu. Pa dok javimo poslodavcu pa sve ponovo. I onda drugi dodje jula meseca i od 11 avgusta cekamo termin, a ja od 25 avgusta. Pa dokle vise strpljenje.

Moj muz i sin cekaju termin za spajanje porodice od 03.10.2017. Ja sam dobila vizu veoma brzo, praktcno za mesec dana, ali ovo za spajanje porodice je strasno... Nije moguce da niko ne dobija termine, mozda samo ti ljudi sto dobijaju termine nisu na forumu. Da li je nekome uopste zakazano za januar 2018. za vizu po bilo kom osnovu?

To da mozda pojedini koji su aplicirali nisu na forumu moze biti delimicno tacno ovo kazem iz licnog primera.Ja i kolega aplicirali u dva minuta razlike ja naso ovaj forum i prenosim mu Vasa iskustva dok on gleda samo mail .Tako da ima nas raznih sa razlicitim interesovanjima ali mi je strasno zao ljudi koji su poverovali u pricu da od 1.1.2018 nece trebati vize i stornilai svoje zahteve .

ali mi je strasno zao ljudi koji su poverovali u pricu da od 1.1.2018 nece trebati vize i stornilai svoje zahteve .
stvarno, ko je bio toliko lud da poveruje u ovu pricu i stornira zahtev, taj ne treba da mrdne sa Balkana...

mada, meni se cak i svidjaju ovi poostreni propisi od 1.11. zato sto ce doci do neke selekcije i nece svaka susa da pravi konkurenciju. sedni brate, uci jezik oznoj stolicu godinu dana, nostrifikuj diplomu.

Kneza Milosa 73, jeste to je konzularno odeljenje za vize.
Ja sam cuo da se na te vize za spajanje porodice najduze ceka.
Ima li neki prosek koliki period je potreban kad zakazes termin za vizu pa dok ne dobijes vizu?
Kneza Miloša 75 u zgradi Kanadske Ambasade, druga vrata desno

Prosek je 10 do 15 dana od kad predaš za vizu. Tako bar pricaju ispred ambasade ljudi koji su došli na viziranje.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li mi moze neko reci , da li je vazno poznavanje nemačkog jezika ili zavrsen kurs za SSS konkretno masinski tehnicar?
Suprug je aplicirao za datum i dobili smo povratni mejl (aplaicirali smo treceg decembra)
Poslodavac mu ne traži poznavanje jezika, pošto je i on Srbin. Medjutim pošto ima izmena od prvoj novembra, plaši me da mu ne traže i završen kurs.
Ko god da je upoznat s tim, molim Vas napišite.

Moj muz i sin cekaju termin za spajanje porodice od 03.10.2017. Ja sam dobila vizu veoma brzo, praktcno za mesec dana, ali ovo za spajanje porodice je strasno... Nije moguce da niko ne dobija termine, mozda samo ti ljudi sto dobijaju termine nisu na forumu. Da li je nekome uopste zakazano za januar 2018. za vizu po bilo kom osnovu?

Upravo sam procitao na stranici neke agencije da ce u decembru podeliti termine onima koji su na cekanju od avgusta(za radne dozvole),koliko je to tacno videcemo.Pise da ce termini biti dodeljeni za januar posto su do kraja ove godine svi termini zauzeti.Na zalost ove informacije ne mozemo nigde proveriti.Cekamo dalje...

I jos jedno piranje ako neko zna ko je bio na viziranje.
Da li vam daju vizu koja važi od dana izdavanja ili od dana kada ste vi trazili u onom formularu?

Vazi od dana izdavanja.A sto se tice odlaska mislim da smes da odes ranije kao sto inace i bez vize moze da se putuje.
Napisi molim te ovde na forumu jer interesuje sigurno puno ljudi sto se tice jezika,da li imas neki sertifikat i ako imas koji i da li si imao razgovor na nemackom.Za koji posao si dobio vizu?

Malo pre su mi javili tj moji tamo u Nemackoj da je gazda firme za koju treba da radim kontaktirao biro za zaposljavanje u Manhajmu i Ludvigshafenu i da su mu oni rekli da nikada tako nisu radili tj da nikada nisu izdavala ta odobrenja za zaposljavanje nego da samo Nemacka ambasada u Beogradu treba da zove njih tj taj biro i mog gazdu...Sad ja vise ne znam sta da radim,kako ja sad da zakazem ponovo termin,kako ja da odnesem papire sve sto imam u ambasadu ako nemam tu potvrdu,postoji li neko resenje...Molim vas samo neka mi neko napise sta da radim!?

Malo pre su mi javili tj moji tamo u Nemackoj da je gazda firme za koju treba da radim kontaktirao biro za zaposljavanje u Manhajmu i Ludvigshafenu i da su mu oni rekli da nikada tako nisu radili tj da nikada nisu izdavala ta odobrenja za zaposljavanje nego da samo Nemacka ambasada u Beogradu treba da zove njih tj taj biro i mog gazdu...Sad ja vise ne znam sta da radim,kako ja sad da zakazem ponovo termin,kako ja da odnesem papire sve sto imam u ambasadu ako nemam tu potvrdu,postoji li neko resenje...Molim vas samo neka mi neko napise sta da radim!?

Ako misliš na Zustimmung, samo ambasada moze da trazi. Vi samo zakaxete termin.

Vazi od dana izdavanja.A sto se tice odlaska mislim da smes da odes ranije kao sto inace i bez vize moze da se putuje.
Napisi molim te ovde na forumu jer interesuje sigurno puno ljudi sto se tice jezika,da li imas neki sertifikat i ako imas koji i da li si imao razgovor na nemackom.Za koji posao si dobio vizu?
Imam Sertifikat TELC B1 ali razgovor je bio na srpskom, nije me ni proveravala da li znam nemački. Posao je Inženjer elektrotehnike.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back