Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro vece. Imam jedno pitanje u vezi ugovora o radu sklopljenim sa nemackim poslodavcem. Naime, moj suprug je pre par dana aplicirao za radnu vizu i dobili smo povratni mejl sa reg.brojem. Prikupljamo potrebnu dokumentaciju i Ugovor o radu treba da mu stigne ovih dana, bilans stanja te firme, kao i saglasnost njihovog biroa. suprug trenutno zaposlen ovde kod nas i planira, naravno da napusti posao ukoliko dobije radnu vizu. Sad nas zanima da li moze zakljuciti ugovor sa nemackim poslodavcem s obzirom da je ovde zaposlen i koji bi datum trebao da bude naveden u ugovoru? Ili da napusti nas posao pa da zakljuci ugovor? Nadam se da ste me razumeli sta hocu da pitam. Unapred hvala.

bio sam u abasdi 06/11/2017 dalo je nko dobio odgovor,koliko se radnih dana ceka za odbrenj vize

Bojane,ja sam bio tog datuma takođe. Za koju vizu si predao? Ja za radnu bilo koji posao, sa saglasnoscu. Kao što gore napisah, mog brata koji je bio istog dana već zvali da mu je odobrena viza, a u pitanju je isti posao, samo preko druge firme.

- - - - - - - - - -

Bojane,ja sam bio tog datuma takođe. Za koju vizu si predao? Ja za radnu bilo koji posao, sa saglasnoscu. Kao što gore napisah, mog brata koji je bio istog dana već zvali da mu je odobrena viza, a u pitanju je isti posao, samo preko druge firme.

U pitanju je Minhen

Dobro vece. Imam jedno pitanje u vezi ugovora o radu sklopljenim sa nemackim poslodavcem. Naime, moj suprug je pre par dana aplicirao za radnu vizu i dobili smo povratni mejl sa reg.brojem. Prikupljamo potrebnu dokumentaciju i Ugovor o radu treba da mu stigne ovih dana, bilans stanja te firme, kao i saglasnost njihovog biroa. suprug trenutno zaposlen ovde kod nas i planira, naravno da napusti posao ukoliko dobije radnu vizu. Sad nas zanima da li moze zakljuciti ugovor sa nemackim poslodavcem s obzirom da je ovde zaposlen i koji bi datum trebao da bude naveden u ugovoru? Ili da napusti nas posao pa da zakljuci ugovor? Nadam se da ste me razumeli sta hocu da pitam. Unapred hvala.
A zar po novom od 1.11. ne skupljas nista nego to sve odrade u Nemackoj?
Moze li neko objasnjenje ko ovo zna? :think:

Pratim ,i mene isto interesuje odgovor ko zna jer sam u istoj situaciji zaposlen sam za stalno i mislio sam da napustim posao tek kad dobijem vizu .I jel moze da se trazi kada predajes dokumenta neki datum od kada da vazi viza tipa tek za mesec dana da bi imao vremena da dam otkaz .

Ako dobijes ugovor u kojem pise da ces raditi kao negovatelj do nostrifikacije, imas redovnu medicinsku skolu, po kom informatoru(koji je na sajtu ambasade) spremas dokumentaciju? I da li je obavezan odgovor iz Regierunga koliko ti casova fali? Hvala na odgovorima
Bescheid je obavezan bez njega ne mozes u ambasadu kao i B1.U ugovoru mora da ti pise GuK ohne Anerkennung ili Pflegehelfer bis Anerkennung.

Pozdrav svima jedna losa vest.....ali nemojte se obeshrabriti...dobio sam odbijenicu za vizu koja je predata 31.08.2017...ali jos neznam po kom clanu....nisam se nesto potresao, vec sam bio doneo odluku da odustanem.pozdrav svima....

Pa Miladine, čitao sam vaše postove i svu muku kroz koju ste prošli. Kako su Vam javili? Kako ne znate zbog čega?
Žao mi je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back