Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
- - - - - - - - - -

Danas sam dobila Ambasadu rekli su mi da spremim dokumenta po obrascu iz Avgusta 2017, zanimanje online marketing i odrzavanje sajta i drustvenih mreza.

Posle sam zvala sve tri agencije koje e bave papirima i one su mi isto potvrdile.

- - - - - - - - - -

Svi koji imamo Zustimmunge do 1.11.2017, ne podlezemo novinama sa sajta.

Obrasce predajemo po starom iz Avgusta 2017, apostili nisu potrebni. Diploma se trazi samo ako u Zustimmungu pise da se zaposljava sa kvalifikacijama.

Digla sam na noge i Ambasadu i agencije, ko god mi je pao na pamet koliko su me uspanicili :)

Da li se radi o deficitarnom zanimanju ili ne?

Ja sam procitao na sajtu http://www.bluecard-eu.de/blaue-kart...nd/antrag.html
da je neophodan Zustimmung ukoliko radite deficitaran posao sa zavrsenim fakultetom van Republike Nemacke.

Opet ja sa verovatno glupim pitanjem ali bi mi znacilo jos koje misljenje. Treba da se registrujem na toj famoznoj listi cekanja ali neznam u kom delu posto se nezaposljavam sa skolom. I ja i supruga smo zavrsili ekomonsku srednju a u Nemackoj bi smo trebali raditi na ciscenju labaratorija i sterilnih prostorija u industriji lekova. Moje misljenje je da bi trebalo da je odmah u prvom delu 1-2 li bih voleo da cujem jos koje misljenje.

listing iz penzijskog vadis u mestu prebivalista ako si prijavljen u bosni onda u tom gradu gde si prijavljen na adresu vadis i listing ,sto se tice nemackog privrednog registra to se zove gewerbe anmeeldung ,poslodavac ti ga salje kao kopiju i ambasada je prihvata jer original se ne daje to su privatni podaci firme kad je osnovana koliko zaposlenih itd,sto se tice ostalih stavki obavezan je kod 95 iako pise da je izjava dovoljna od poslodavca iz licnog iskustva pisem da moju nisu prihvatili i dobio odbijenicu.

Hvala Vam na odgovorima ............ u dilemi sam .............. sta i kako dalje.........

Opet ja sa verovatno glupim pitanjem ali bi mi znacilo jos koje misljenje. Treba da se registrujem na toj famoznoj listi cekanja ali neznam u kom delu posto se nezaposljavam sa skolom. I ja i supruga smo zavrsili ekomonsku srednju a u Nemackoj bi smo trebali raditi na ciscenju labaratorija i sterilnih prostorija u industriji lekova. Moje misljenje je da bi trebalo da je odmah u prvom delu 1-2 li bih voleo da cujem jos koje misljenje.

Noks 1-2.tako objasnjeno na sajtu ambasade.

Može li neki savet ako je neko upućen?

Sastavio sam CV na nemačkom i počeo ozbiljnije da šaljem na njihove oglase za posao. U pitanju je zavarivač sa potrebnim atestima u domenu odredjene vrste zavarivanja.
I krenuli su odgovori na moj mail. Imao sam jednu poruku da idem u Hamburg u roku od jednog dana na intervju, naravno nisam mogao da odem. Zatim od nekoliko firmi pitanja da bliže objasnim posao koji obavljam itd., na to sam odgovorio. I imao sam dva propuštena poziva na mobilni iz Nemačke, jedan negde iz Bavarske a drugi iz Brandeburga ali nisam video jer sam radio tada. A i da sam video pozive ne znamda li bih se javio jer jednostavno ne bih mogao da komuniciram i objasnim to što me pita, znanje mi je negde A1/A2
Pa se pitam da li sutra da pozovem drugara koji zna odlično nemački i da on pozove ta dva broja?
I kao drugo, kako da objasnim situaciju za dovodjenje radnika iz Srbije, totalno su mi nejasni novi propisi od 1.11.

drugarski pozdrav i hvala unapred na savetu

Može li neki savet ako je neko upućen?

Sastavio sam CV na nemačkom i počeo ozbiljnije da šaljem na njihove oglase za posao. U pitanju je zavarivač sa potrebnim atestima u domenu odredjene vrste zavarivanja.
I krenuli su odgovori na moj mail. Imao sam jednu poruku da idem u Hamburg u roku od jednog dana na intervju, naravno nisam mogao da odem. Zatim od nekoliko firmi pitanja da bliže objasnim posao koji obavljam itd., na to sam odgovorio. I imao sam dva propuštena poziva na mobilni iz Nemačke, jedan negde iz Bavarske a drugi iz Brandeburga ali nisam video jer sam radio tada. A i da sam video pozive ne znamda li bih se javio jer jednostavno ne bih mogao da komuniciram i objasnim to što me pita, znanje mi je negde A1/A2
Pa se pitam da li sutra da pozovem drugara koji zna odlično nemački i da on pozove ta dva broja?
I kao drugo, kako da objasnim situaciju za dovodjenje radnika iz Srbije, totalno su mi nejasni novi propisi od 1.11.

drugarski pozdrav i hvala unapred na savetu

Drug moj ti je savet da nadjes agenciju koja trazi radnike tvog profila za zaposljavanje u De i ti nemas brige oko nicega.Ili posreduje za neku nemacku agenciju.

Ali koja agencija? Nemačka agencija? Ne mogu ništa tako da pronadjem ili ne umem.

http://www.nsz.gov.rs/live/nudite-p...vanje_kojima_je_izdata_dozvola_za_rad_.cid170
Evo ja naso sad dole u dnu stranice imas pdf fajl skini pa vidi nebih da reklamiram nikog jer jos ni sam nisam otisao u ni jednu cekam termin.Ako bih trazio agenciju poceo bih od drzavi prijavljenih agencija ako nemam nekog druga, poznanika itd.da mi preporuci neku.Skinuo isti i prelistao ga i doso do zakljucka da ga kada naidjem na neku agenciju tad iskoristim i proverim dali je registrovana jer ovako nemoze videti dali je za zemlju ili inostranstvo.Javice se vec neko da ti preporuci ....

Poslednja izmena:
O S I G U R A NJ E --- za 6 meseci ,Koje vam treba prilikom podizanje vize .

Najjeftinije je SAVA osiguranje individualno za 180 Dana .Vadite osiguranje od planiranog datuma izlaska iz zemlje i prilazete ga prilikom podizanja

Vize uz obaveznu kopiju koju ostavljate ambasadi(ne drugi primerak vec kopirajte) .Vazi samo za jedan ulazak odnosno izlazak iz zemlje I kosta 7875 dinara.I ne zaboravite

Prilikom podizanja vize da ponesete racun koji STE dobili o placenim troskovima (75eura) i licnu kartu.

Zdravo. Ovih dana bih trebala da dobijem ugovor i da zakazem termin u ambasadi, medjutim imam nekoliko nedoumica. Zavrsila sam drzavnu medicinsku skolu koja je trajala 4 godine, i sama sam nasla poslodavca, znaci nisam isla preko nacionalne sluzbe. E sada, da li prijavljujem termin u delu lica sa zavrsenim srednjim strucnim obrazovanjem ili kao medicinski radnik? Drugo sto me jos vise brine je Berufsausübungserlaubis\Anerkennung\Gleichwertigkeit aus Deutschland. To sam shvatila da je kao neka licenca, na internetu citam da je to vec zapocet anerkennung. Da li to znaci da moram da posaljem sve one papire u Regierung, sacekam odgovor, pa tek onda sa tim da zakazem termin? Nadam se da neko zna odgovor na ove probleme, i hvala unapred.

http://www.nsz.gov.rs/live/nudite-p...vanje_kojima_je_izdata_dozvola_za_rad_.cid170
Evo ja naso sad dole u dnu stranice imas pdf fajl skini pa vidi nebih da reklamiram nikog jer jos ni sam nisam otisao u ni jednu cekam termin.Ako bih trazio agenciju poceo bih od drzavi prijavljenih agencija ako nemam nekog druga, poznanika itd.da mi preporuci neku.Skinuo isti i prelistao ga i doso do zakljucka da ga kada naidjem na neku agenciju tad iskoristim i proverim dali je registrovana jer ovako nemoze videti dali je za zemlju ili inostranstvo.Javice se vec neko da ti preporuci ....
Hvala ti ali ne vidim neku prednost u ovim agencijama jer jednostavno vrlo lako odem na njihove sajtove za zaposljavanje i pronadjem potreban oglas.

Stvar je u tome sto imam samo kurs zavarivaca i spadam po novom u kategoriju EWT01-2 NOKS a oni traze diplomu Srednje skole (iako imam ateste njihovog TUV instituta) i B1 nivo poznavanja jezika. Pitanje je da li na oglasima za schweisserhelfera - pomocnika zavarivaca, na koje saljem CV, spadam u prvu grupu u kojoj je dovoljna diploma kursa i nivo jezika A1.
Ne znam kako to da objasnim poslodavcu sta od mene trazi ambasada... mislim, totalno ludilo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back