jonny_spqr
Zainteresovan član
- Poruka
- 120
Moja supruga je takodje medicinska sestra sa visokom skolom, mi imamo coveka koji nam zavrsava sve oko nostrifikacije i preko njega smo izabrali poslodavca. On kaze da je neophodan bescheid (odluka) za anerkennung, znaci da oni odluce koliko sati teorije i prakse ti treba da bi dobila urkunde, do skoro je moglo da se preda za vizu i bez toga ali su znali bas zbog toga i da ne odobre vizu ali od 1.11.2017-e je obavezno da je pokrenut proces nostrifikacije, ovo je najsigurnija varijanta a i onda vadis ausbildung vizu koja ide dosta dosta brze, sve se zavrsi u 15-20 dana, od registrovanja do termina.Zdravo. Ovih dana bih trebala da dobijem ugovor i da zakazem termin u ambasadi, medjutim imam nekoliko nedoumica. Zavrsila sam drzavnu medicinsku skolu koja je trajala 4 godine, i sama sam nasla poslodavca, znaci nisam isla preko nacionalne sluzbe. E sada, da li prijavljujem termin u delu lica sa zavrsenim srednjim strucnim obrazovanjem ili kao medicinski radnik? Drugo sto me jos vise brine je Berufsausübungserlaubis\Anerkennung\Gleichwertigkeit aus Deutschland. To sam shvatila da je kao neka licenca, na internetu citam da je to vec zapocet anerkennung. Da li to znaci da moram da posaljem sve one papire u Regierung, sacekam odgovor, pa tek onda sa tim da zakazem termin? Nadam se da neko zna odgovor na ove probleme, i hvala unapred.
E sad da nebi sve bilo idealno taj bescheid se ceka poprilicno dugo u vecim pokrajnama, mi u NRW cekamo vec cetri meseca i trebalo bi da dobijemo odluku sledece nedelje, od ostalih vecih pokrajna jedino se u BW ne ceka duze od mesec dana.