Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje / a za MidHealer , Miki34 ili nekog vec koga ne mrzi da se bavi kuckanjem ...
Postovani ,
Posto sam iz R Srpske i ja trebam aplicirati za termin u Njemacku ambasadu u Sarajevo ali u Sarajevu se na termin ceka i do GODINU dana.... (NEMOGUCA MISIJA)...
Na ime, 2015 godine dobio sam drzavljanstvo Republike Srbije a biometrijski pasos i licnu kartu cu dobiti ovih dana sa adresom boravista na teritoriji Republike Srbije,
dakle po dobijenom pasosu RS imam li ja pravo da predam za termin u Njemacku ambasadu u Beogradu. Napominjem da imam obezbjedjeno radno mjesto vozaca u Njemackoj kao i ugovor o radu sve sa tzv. custimungom ili kako se vec kaze...
Mozda je za Vas ovo dosadno i banalno pitanje ali meni je veoma bitan tacan i precizan odgovor......
P.S Frka mi je posto me ceka sve gotovo a termina niotkuda ......
HVALA I LP.... Dalibor....:(

Poslednja izmena:
Da li ima nekog ko je slao zahtev za vizu za kurs nemčkog u Nemačkoj? Naime ja bih trebala sa kursom da krenem u Februaru, mislila sam da je 3 meseca dovoljno ako apliciram sad krajem Okt kada dobijem potvrdu iz skole iz nemačke al čitajuci vase komentare nzm da li da odlazem to? Da li je neko imao iskustva sa tim ili je ovde vecina aplicirala za radnu vizu? Puno srece svima

Sent from my D6503 using Tapatalk

Stekla sam utisak da sve vrste obrazovanja, doskolovavanja uz rad i sl. imaju prednost. Ranije dobijaju termine i brže sve završavaju....Mozda prokomentariše i neki ko je bolje upucen.

Zdravo ljudi.Nisam pisao ovdavno,zbog silnih obaveza i dolaska u de.Dobio vizubi radim vec mesec ipo dana,stojim na raspolaganju da pomognem koliko znam o celom procesu.Prosao i ja tu golgotu☺☺.Sta vas zanima pitajte (mada ima i ovde dosta iskusnih korisnika ).Pozdrav

- - - - - - - - - -

Naravno....samo i kod nas se ceka da znas...pokusaj

Zdravo ljudi.Nisam pisao ovdavno,zbog silnih obaveza i dolaska u de.Dobio vizubi radim vec mesec ipo dana,stojim na raspolaganju da pomognem koliko znam o celom procesu.Prosao i ja tu golgotu☺☺.Sta vas zanima pitajte (mada ima i ovde dosta iskusnih korisnika ).Pozdrav

- - - - - - - - - -

Sohos molim te napisi mi koliko si cekao na dobijanje vize u amabasadi.Od predaje papira do dobijanja nalepnice u pasosu.Ja cekam vec nepunih 7 nedelja.

Sohos molim te napisi mi koliko si cekao na dobijanje vize u amabasadi.Od predaje papira do dobijanja nalepnice u pasosu.Ja cekam vec nepunih 7 nedelja.

Termin sam imao 07.07. A javili mi da je viza odobrena 17.08.S tim sto sam imao problem,nisam imao Geverbe od firme i u informatoru stavka 7 cini mi se.Pa im je poslodavac poslao 3 dana posle..Nema pravila u cekanju sve zavisi od mesta gde ides koliko su azurni za tu proveru...nemacka proverava sve papire i ona odlucuje da li dobijas vizu ili ne.Ambasada dobije samo dopis da je odobrena i istog dana ti javljaju

Imao sam termin 07.07. A javili mi 17.08 da je odobrena viza..stim sto sam imao problem da nisam imao Geverbe..tog dana,ali je poslodavac poslao njima direkno nakon 3 dana .....tako da sam bio u dilemi da li uopste cu da dobijem,pa sam bio malo dosadan mejlovima ☺..Ali na kraju mi javili da je odobrena...Koliko sam ja upoznat,Nemacka i mesto gde ides koliko su azurni za proveru tih dokumeta,,toliko se ceka.Ambasada dobije dopis da li je viza odobrena ili ne i oni javljaju istog dana.Nek me neko ispravi ako gresim

- - - - - - - - - -

Imao sam termin 07.07. A javili mi 17.08 da je odobrena viza..stim sto sam imao problem da nisam imao Geverbe..tog dana,ali je poslodavac poslao njima direkno nakon 3 dana .....tako da sam bio u dilemi da li uopste cu da dobijem,pa sam bio malo dosadan mejlovima ☺..Ali na kraju mi javili da je odobrena...Koliko sam ja upoznat,Nemacka i mesto gde ides koliko su azurni za proveru tih dokumeta,,toliko se ceka.Ambasada dobije dopis da li je viza odobrena ili ne i oni javljaju istog dana.Nek me neko ispravi ako gresim

Hvala na odgovoru.Relativno si brzo dobio, 5 nedelja.Kod mene je grad Minhen i radna dozvola je za posao kuvara.Znaci jos ima nade.

Ja sam aplicirao za termin 20.07. za radnu boravisnu vizu,na odobrenje mi stoji datum 11.07
E sada, ako mi daju termin posle 11.januara, jel mi zastaruje ovo odobrenje i moram da vadim drugo, ili se to ne vazi jer sam usao u proceduru?
I ako vadim novo odobrenje, nije onda isti broj, automatski ja onda treba da apliciram za novi termin?
Molim za odgovor ko je upucen u ovu temu i ko je mozda imao slicnog iskustva!
Hvala unapred!
E upravo sam procitao u vezi ovoga... kazu da ako dobijes termin sad dok vazi zustimung, a zustimung istekne do tog termina, ambasada trazi tamo direkt produzenje, a u slucaju da istekne pre nego sto dobijes termin, onda poslodavac trazi nov. To neka agencija ili sta je vec pise ne znam 100% dal je tacno al mene malo utesilo... inace jos pise da bi sledece nedelje trebali dobiti termine oni koji su registrovani do 31.7, s tim sto oni koji su pre 15.7 trebali su do sad dobiti pa ako nisu da pisu ambasadi... eto...
Koliko je ovo tacno ne znam...

Pomoooooc-----..... :worth: PITANJE ZA Sohos-a...................
Postovani ,
Posto sam iz R Srpske i ja trebam aplicirati za termin u Njemacku ambasadu u Sarajevo ali u Sarajevu se na termin ceka i do GODINU dana.... (NEMOGUCA MISIJA)...
Na ime, 2015 godine dobio sam drzavljanstvo Republike Srbije a biometrijski pasos i licnu kartu cu dobiti ovih dana sa adresom boravista na teritoriji Republike Srbije,
dakle po dobijenom pasosu RS imam li ja pravo da predam za termin u Njemacku ambasadu u Beogradu. Napominjem da imam obezbjedjeno radno mjesto vozaca u Njemackoj kao i ugovor o radu sve sa tzv. custimungom ili kako se vec kaze...
Mozda je za Vas ovo dosadno i banalno pitanje ali meni je veoma bitan tacan i precizan odgovor......
HVALA I LP.... Dalibor....

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Postovani ,

Moras predati u ambasadi zemlje na ciji si pasos dobio radnu dozvolu, u ovom slucaju RS....ne mozes to u ovoj situaciji odraditi u Srbiji.

Postovani ,

Negde sam procitala da moras imati prijavu prebivalista na teritorii Srbije min 6 meseci da bi mogao da apliciras u BG ambasadi.Moras da pazis koje si podatke dao za Zustimmung tu pise odakle dolazis tj nacionalnost

Zdravo svima,
pitanje za sve koji su dobili vizu ili su makar vec predali papire i MIDHEALERA ☺

Da li ste nosili i papir od poslodavca zasto ste bas vi odabrani za taj posao od svih ostalih kandidata? Da li taj papir poslodavac nama daje ili salje njima? Jer sam ovde u grupi prvi put procitala za to a posao mi NE spada u deficitarne.....

SOHOS, kako je islo kod tebe? Vidim da si u Minhenu i ja bih trebala tamo da pocnem????
HVALA UNAPRED

Poz.za MidHealer pitanje
Poslodavac mi je poslao Vorabzustimmung koji je odobrio Grad uz odobrenje Agentur für Arbeit
Ali me brine sto nema Mein Zeichen
nego ima Unser Zeichen i broj sa kojim sam aplicirao termin dali je to ok.

To bi trebalo da je u redu. Na kraju krajeva, na termin ćeš poneti to što si dobio, pa ako je dokument validan (a trebalo bi da jeste), onda neće biti problema.

Pogledajte prilog 458267

Poštovani prijatelji,
juče sam dobio ovu odbijenicu iz Ambasade. Šta ovo znači (slabo se razumem u ove pravne zavrzlame) i šta dalje raditi?
HVALA

Iz ovoga što stoji u dokumentu koji si okačio, ti si tražio vizu za boravak u DE preko 90 dana, i naveo si rođake kao referencu/garante za taj boravak.

Ti rođaci koje si naveo, po onome što stoji u dokumentu, su na traženje Biroa za strance u DE ili odbili da potvrde tvoje reference, ili nisu želeli da odgovore na zahtev da daju garanciju i/ili dalje dokumente koji su traženi. Dalje stoji da, za dobijanje vize, si i ti i tvoji rođaci obavezni da odgovorite na zahteve Biroa za strance.

Pozdrav svima na temi,

Ovako. Moja tetka je u Nemačkoj bila dugo na crno ali sada se vratila i dobila naš pasoš (srpski). Međutim moja baba je u Nemačkoj i ima tamo boravak i radnu vizu. Baka ima zdravstvenih problema. Da li baka ima pravo da dovede moju tetku da se brine o njoj?

Kakav je postupak?

Ako može bilo kakvo objašnjenje i ako imate linkove bilo na srpskom bilo na nemačkom.

P.S: Tetka je za svo ovo vreme provedeno u Nemačkoj dosta solidno naučila nemački.

Pročitao sam da se ceo postupak mora obavit u nemačkoj ambasadi u Srbiji, da li je to tačno tj. da li se može sve obaviti u Nemačkoj?

Hvala unapred.

Ako je tvoja tetka bila dugo na crno u DE, onda je pri izlasku skoro sigurno dobila zabranu ulaska u EU, odnosno u Nemačku na najmanje 10 godina. Međutim, ovo treba proveriti, može da se desi i da je imala sreće, zavisno kako je izašla iz DE ;)

Tvoja baba, na žalost, ne može tek tako "da dovede" tvoju tetku, i pored zdravstvenih problema. Ono što može da se uradi je da tetka (ali samo pod uslovom da nema zabranu ulaska u EU!) nađe posao u DE (bilo kakav, od kelnerisanja do fizičkog radnika), dobije saglasnost nemačkog Biroa za rad i onda zatraži termin za izdavanje vize u konzulatu Nemačke u Beogradu sa ciljem dobijanja boravišne/radne dozvole.

Pitanje / a za MidHealer , Miki34 ili nekog vec koga ne mrzi da se bavi kuckanjem ...
Postovani ,
HVALA I LP.... Dalibor....:(

Koliko je meni poznato, potrebno je prebivalište na teritoriji Srbije u poslednjih 6 meseci, a i saglasnost za rad bi trebala (!) da bude vezana za određeni broj pasoša. Ako si saglasnost dobio na bosanski pasoš, onda bi verovatno bilo bolje da zamolite (ti/poslodavac) Biro za rad u DE da ti izda novu saglasnost (popularno Zustimmung) na srpski pasoš, da bi mogao da apliciraš u Beogradu a ne u Sarajevu.

Mada, kako pišu ljudi ovde u poslednje vreme, i u Beogradu je čekanje na termin u međuvremenu postalo jako dugo, pogotovo od kada se "pročulo" da se ove "bilo koji posao, bilo koje obrazovanje" vize dobijaju (relativno) lako...

- - - - - - - - - -

Dali neko zna na koju mail adresu da pisem za status predmeta.Elem 31.08.2017 sam predao dokumentaciju u Beogradu , Nemacki Konzulat, na par mojih upita nisam dobio odgovor.Na forumu sam procitao da ljudi pisu u mesta gde su dobili radnu dozvolu.Kod mene je Minhen i pisao sam u auslaenderbehoerde.kvr@muenchen.de, oni su me uputili na Konzulat.Dali postoji jos neka adresa na koju mogu pisati.Ako neko zna nek javi....hvala

Ako posaljem diplomu prevedenu na nemacki nemackoj sluzbi za zaposljavanje (Zavrsio sam Fakultet bezbednostu) dipoma mi je priznata u Nemackoj ali ne znam koje poslove mogu radite. Da li mislite ako posaljem diplomu na mail da li oni mogu da mi kazu koje poslove mogu da radim. Da li je neko tako radio? Hvala

Boško, niko ti neće reći šta ti možeš da radiš tamo, o tome ipak moraš sam da se pobrineš.

Poslove koje možeš da radiš sa fakultetom koji si završio si već naveo u jednoj od prethodnih poruka, ostaje samo da potražiš raspisana radna mesta i moguće poslodavce na nekom od sajtova za traženje posla u DE.

Recimo:

www.indeed.de

www.monster.de

www.stepstone.de

www.jobs.de

www.joblift.de

Berza poslova nemačkog Biroa za zapošljavanje

...i tako dalje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back