Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rekli su mi kad budem donosio pasos na viziranje naravno ako prodje zahtev da ponesem i to osiguranje na 6 meseci,u agenciji su mi rekli da kosta 8 hiljada,

Postovanje ,

Jedno pitanje , sta i gde ste Vi predali u Januaru kad je pasos jos kod Vas?

Kod mene u ugovoru o radu sve detaljno pise o osiguranju i ostalim obaveznim stvarima (ugovor ima 10tak stranica) , a ako ti bude od pomoci raspitacu se kod jednog poznanika o tom osiguranju od 6 meseci koje Vas interesuje . On radi u Alijansu .

Nadam se da sam bar malo pomogao..

Poslednja izmena:
Postovani,
Predala sam za vizu za spajanje porodice.Napisacu svoje iskustvo kada se resi.Da li neko ima iskustva sa odlascima na tri meseca u Nemacku,imam par nedoumica.Hvala unapred.

Postovanje,

Naj bitnija stavka kad se odlazi na 3 meseca u Nemacku je da se ne bude na trosku drzave. Traze da im dostavis adresu gde ces da budes i sredstva(novac) da prikazes .

Postovanje ,

Jedno pitanje , sta i gde ste Vi predali u Januaru kad je pasos jos kod Vas?

Kod mene u ugovoru o radu sve detaljno pise o osiguranju i ostalim obaveznim stvarima (ugovor ima 10tak stranica) , a ako ti bude od pomoci raspitacu se kod jednog poznanika o tom osiguranju od 6 meseci koje Vas interesuje . On radi u Alijansu .

Nadam se da sam bar malo pomogao..

Miki 34 i kod mene stoji u ugovoru o osiguranju koje bih imal akad počnem da radim,ali nije mi jasno zasto traze u ambasadi osiguranje od 6 meseci kad svakako imamo osiguranje kad počnemo da radimo.Da,traze i datum putovanja na osiguranju...kako staviti i odraditi sve to a ne znamo ni koliko se ceka na odobrenje vize niti da li će biti odobreno...skroz glupost...

- - - - - - - - - -

Dobro vece!
Htela bih da pitam u cemu bi mogao da bude problem ako jave da je odobrena viza iz ambasade i onda sutradan jave da je doslo do promena, pa se procedura nastavlja?
Hvala :)

ne znam,mozda ti traze neku dopunu ....koliko si čekala da te pozovu

Postovanje,

Naj bitnija stavka kad se odlazi na 3 meseca u Nemacku je da se ne bude na trosku drzave. Traze da im dostavis adresu gde ces da budes i sredstva(novac) da prikazes .

Postovani,

Ja sam vec isla kao turista .Otisla 10.10..2016., a izasla iz EU preko Hrvatske 25.12.2016.Tada mi Hrvati nisu ni stavili pecat.Znaci,nisam bila ni puna tri meseca.Promenila sam pasos zbog prezimena i znajuci da imam dana od prethidna tri meseca isla sam u februaru na 12.dana,nije bilo problema.Sada bih isla,ali nisam sigurna kako to racunaju,naime,da li je proslo tri meseca kako sam van EU.A,opet imam novi pasos.Ne bih da rizikujem jer cekam vizu.:( Hvala na pomoci.

Postovani,

Ja sam vec isla kao turista .Otisla 10.10..2016., a izasla iz EU preko Hrvatske 25.12.2016.Tada mi Hrvati nisu ni stavili pecat.Znaci,nisam bila ni puna tri meseca.Promenila sam pasos zbog prezimena i znajuci da imam dana od prethidna tri meseca isla sam u februaru na 12.dana,nije bilo problema.Sada bih isla,ali nisam sigurna kako to racunaju,naime,da li je proslo tri meseca kako sam van EU.A,opet imam novi pasos.Ne bih da rizikujem jer cekam vizu.:( Hvala na pomoci.

U 180 dana imas pravo da budes 90 dana. Racuna se tvoj prvi ulazak... Pa racunaj... A iskreno moj savet ti je da nazoves Ministarstvo inostranih poslova pa pitaj.

Miki 34 i kod mene stoji u ugovoru o osiguranju koje bih imal akad počnem da radim,ali nije mi jasno zasto traze u ambasadi osiguranje od 6 meseci kad svakako imamo osiguranje kad počnemo da radimo.Da,traze i datum putovanja na osiguranju...kako staviti i odraditi sve to a ne znamo ni koliko se ceka na odobrenje vize niti da li će biti odobreno...skroz glupost...

- - - - - - - - - -

Postovanje,

Cuo sam se sa onim covekom sto radi sa osiguranjima, treba ti potvrda iz Nemackog osiguranja , ne kartica nego papir. Ako se nema taj dokument onda mora da se kupi u kod nas u nekom osiguraju.

Nadam se da sam pomogao

Postovani,

Postovanje ,

Malo sam se raspitao o Vasem problemu. Odgovor sam dobio od nekih ljudi koji dosta putuju. Uglavnom koliko turisticki budete u nekoj zemlji EU isto toliko vremena morate biti i u Vasoj zemlji.

Nadam se da sam bar malo pomogao

Zdravo,
Da li bi bila ljubazna na odgovoris posle koliko vremena su te zvali iz ambasade da ti jave da je viza odobrena, koliko si cekala dugo od dana kada si predala dokumentaciju u ambasadu
Hvala

Hvala sto mi slutite da cu je dobiti.:)Predala sam 29.3.prosle srede.Ne znam kada ce mi javiti,ali svakako cu to ovde objaviti.Srecno i Vama.

- - - - - - - - - -

Hvala Miki.34

Postovanje ,

Malo sam se raspitao o Vasem problemu. Odgovor sam dobio od nekih ljudi koji dosta putuju. Uglavnom koliko turisticki budete u nekoj zemlji EU isto toliko vremena morate biti i u Vasoj zemlji.

Nadam se da sam bar malo pomogao

Ako je neko u kontinuitetu 90 dana u EU mora biti i 90 dana van EU... Ali imate pravo 90 dana ukupno sa vise ulazaka i izlazaka u EU da budete 180 dana. Ja sam bila u Nemackoj 53 dana i idem sad opet na 30 dana... Usla sam u EU krajem decembra, 6 meseci mi istice junu... I kad istekne tih 6 meseci imam pravo opet da idem na 90 dana. Ja sam to proverila posto dosta turisti putujem.

POZDRAV SVIMA .
Interesuje me jedna stvar ,a to je koliko se obicno ceka odobrenje za vizu .Termin sam apliciro 6.02 dobijo ga 17.03 predo zahtev sa sve kompletnom dokumentacijom ,stim sto su mi trazili dopunu koju sam odneo 20,03 i sad cekam .Koliko se ceka odprilike znam da je sve to individualno i zavisi od firme koja vas zaposljava .Hvala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back