Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ugovor mi je za pomoćnog radnika, postavka laminata.. Jel će me onda odbiti pošto sam stavio noks 3-5?

Postoji sansa da poljubite vrata i to dobra, to je pogresna prijava. Neki su prolazili neki nisu. Ako je vama prihvatljiv rizik da cekate 7 meseci sa sansom da vas odbiju i da ne udjete u ambasadu onda ostavite tako, ako nije onda stornirajte pa prijava po 1-2.

Ja sam se vodio time da pošto je poslodavac naveo da sam kvalifikovan spadam u noks 3-5..
Hvala na info, razmisliću šta dalje.. Verovatno ću stornirati jer je bolje odmah čekati dva meseca duže nego 7 pa opet isto..
A da li neko ima informaciju kao je moguće da su odlazili vozači sa E kategorijom u roku od 25 dana od kad su našli posao. Jel to deficitno zanimanje pa zato?

Ja sam se vodio time da pošto je poslodavac naveo da sam kvalifikovan spadam u noks 3-5..
Hvala na info, razmisliću šta dalje.. Verovatno ću stornirati jer je bolje odmah čekati dva meseca duže nego 7 pa opet isto..
A da li neko ima informaciju kao je moguće da su odlazili vozači sa E kategorijom u roku od 25 dana od kad su našli posao. Jel to deficitno zanimanje pa zato?

Kvalifikovani ili ne ako vam u ugovoru stoji da ste pomocni radnik to je 1-2.
Desavalo se ranije da su se organizovali grupni termini i da su brzo odlazili vozaci. Sad i ti grupni traju po 3-4m pre nego sto se nesto desi.
Solo prijave trenutno na 8 punih meseci za vozace.

Kvalifikovani ili ne ako vam u ugovoru stoji da ste pomocni radnik to je 1-2.
Desavalo se ranije da su se organizovali grupni termini i da su brzo odlazili vozaci. Sad i ti grupni traju po 3-4m pre nego sto se nesto desi.
Solo prijave trenutno na 8 punih meseci za vozace.

Ovde je njih 20ak pre 15 dana otišlo a ugovore su potpisali pre mesec i po, tako da to su ti grupni termini koje spominjete.

Ovde je njih 20ak pre 15 dana otišlo a ugovore su potpisali pre mesec i po, tako da to su ti grupni termini koje spominjete.

Ako ili kada budete stornirali termin, napisite molim vas da li ste nakon storniranja dobili neki povratni mail da ste uspesno stornirali?
I napisite molim vas sta se desi kada kliknete na to dugme storno, da li vam se otvori neka stranica koju treba da popunite?

Pitam cisto da bi imali prave informacije.

Ili neko drugi naravno ako je stornirao moze da nam opise kako to izgleda!

Poslednja izmena:
Vidim da su mi odobrene poruke, hvala puno i izvinite sto sam zatrpala ovu stranicu, prvi put sam na ovom forumu.
Moram da cam opisem svoj problem i srecna sam sto vidim da ovde ima puni solidarnosti medju clanovima i dovrih ljudi koji nesebicno pomazu. Naime, ja sam nasla poslodavca, medicinska sestra po struci treba krajem oktobra da idem na probni rad a nemacki jezik za sertifikat b1 polazem 3. Novembra. Termin sam prijavila 20. Jula.
Trenutno se jako plasim da mi ne stigne rermin pre nego sto dobijem sve papire a izgleda da ce biti novi zakon i da ce ubrzati podelu termina i viza. Sta mislite o tome? Da li da storniram termin pa da prijavim ponovo u oktobru?
Jos nesto, najvaznije, da li ja mogu da posaljem sada u pokrajinu u kojoj bi radila dokumenta za ,,Bescheid"? I to treba da posaljem postom jel da? Zna li neko koja dokumenta za to trebaju?
Hvala puno unapred dobri ljudi

^^ eh, samo to je tema za lekare, a ja sam medicinska sestra. Kako su ubrzali te termine, moracu ovaj moj sto sam prijavila 20. Jula izgleda da storniram.. Jer mogu ubrzo stici i do mene, a nemam jos potrebna dokumenta. Sve bih i nekako , ali taj Bescheid me totalno zbunjuje. Neki kazu da bih poslala dokumenta za to treba mi ugovor od poslodavca, drugi kazu ne treba. Nadam se da ce ovde neko znati kako ide taj proces sto se toga tice..

^^ eh, samo to je tema za lekare, a ja sam medicinska sestra. Kako su ubrzali te termine, moracu ovaj moj sto sam prijavila 20. Jula izgleda da storniram.. Jer mogu ubrzo stici i do mene, a nemam jos potrebna dokumenta. Sve bih i nekako , ali taj Bescheid me totalno zbunjuje. Neki kazu da bih poslala dokumenta za to treba mi ugovor od poslodavca, drugi kazu ne treba. Nadam se da ce ovde neko znati kako ide taj proces sto se toga tice..

izvini sto se mesam.ja na tvom mestu da sam ne bih stornirao.a ne znam da li si razmisljala da dok si tamo polozis b1.u skoro svakoj volkshochschule ima telc odeljenje za nastavu naravno i polaganje.mislim da je za nas sa balkana 150-200eura polaganje.ako pohadjas kurs onda je besplatno.najbolje da vidis tamo.test je isti skroz.osim usmenog dela koji je malo konkretniji.a opet posto si tamo na probnom radu verovatno ces se brzo uvezbati za toliko

Znaci ljudi vi mislite da je bolje da ne storniram? Da, znam da ima vremena za dopunu medjutim ne znam koliko se ceka taj Bescheid. A ako ubrzaju termine a plus dolazi i novi zakon, onda cu mozda vec i u januaru dobiti termin, a tad bi bilo cupavo, bas zbog tog bescheida.
@Stize Prolece, nisam o tome razmisljala iskreno , vec sam ovde uplatila i sve, valjda mi taj 3. Novembar nece biti kasno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back