Pozdrav braco mozete li mi pomoci...
Dobijo sam od firme ARBEITSVERTRAG(ugovor o radu) i BUNDESAGENTUR Fur Arbeit(Odobrenje biroa Nemacke) to sad treba da predam u Nemacki konzulat.Rezervisao sam termin preko interneta i stigla mi je poruka da cu biti obavesten o terminu 12.12.2016 proslo je skoro mesec dana i nista mi ne stize od njih?
Moja pitanja su:
1.Koliko se ceka za termin vremenski?
2.Sta mi je jos potrebno od dokumenata da predam kad dobijem termin?
3.kad to predam koliko cekam za odobrenje?
4.Da li moze ovo da zastari sto mi je odobrio Nemacki biro
5.Da li sa ova dva dokumenta imam sanse da dobijem radnu vizu?
Angarski ja sam dobio odobrenje od strane sluzbe za saposljavanje u kelnu i cekam da mi na adresu stigne ugovor poslodavca i arbeitsmarktzulassung, za sad to imam u pdf formatu. Cekam taj dokument pa da zakazem termin za predavanje vize, i znam koliko i ti. Imam poznanika koji je sve to odradio u oktobru prosle godine ali preko neke agencije i sve skupa je trajalo dva meseca, tada je dobio pasos u ruke. Nisu mu trazili poznavanje jezika i nisu mu trazili radnu knjizicu, u pitanju je zavarivac. Cuo sam samo da su strasne guzve u ambasadi pogotovo nakon novogodisnjih praznika. Ako nesto saznas u medjuvremenu budi drug podeli to sa nama. Imam jedno pitanje za sve - Da li smem da budem u radnom odnosu dok cekam vizu??? U srbiji i van granice? cekanje ocigledno traje do tri meseca a to bas i nije mali vremenski period. Unapred Hvala