Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preko Slovenske ambasade ide tako sto prvo moras da obezbedis u Beogradu u Slovenskoj ambasadi radnu i boravisnu dozvolu za Sloveniju traje to oko 2 meseca,to kad obezbedis onda ides za Ljubljanu u Nemacku ambasadu i tamo u Srpski pasos dobijes vizu.

Recimo da imam ugovor sa firmom u Nemackoj koja je reg u sloveniji,predam papire za vizu,dobijem vizu i odem!Jeli to u sustini ista viza koju cekam vec 8 meseci?Kada odem tamo,predam za produzenje,i posle koliko mogu preci na drugo radno mesto?Posto imam tu soluciji,a svtvarno mi je dugo cekati jos 6 meseci posto su mi rekli da bi tek nekad u martu mogao dobiti vizu!

Recimo da imam ugovor sa firmom u Nemackoj koja je reg u sloveniji,predam papire za vizu,dobijem vizu i odem!Jeli to u sustini ista viza koju cekam vec 8 meseci?Kada odem tamo,predam za produzenje,i posle koliko mogu preci na drugo radno mesto?Posto imam tu soluciji,a svtvarno mi je dugo cekati jos 6 meseci posto su mi rekli da bi tek nekad u martu mogao dobiti vizu![/QUOTEF Firma ako je registrovana u Sloveniji i ima samo predstavnisvo u Nemackoj onda ti je procedura takva ako hoces da radis za njih moras prvo da odradis papire za Sloveniju a tek onda kad to zavrsis odradjuje se viza za Nemacku u Ljubljani,drugacije ne moze sto se tice Slovenije.

Recimo da imam ugovor sa firmom u Nemackoj koja je reg u sloveniji,predam papire za vizu,dobijem vizu i odem!Jeli to u sustini ista viza koju cekam vec 8 meseci?Kada odem tamo,predam za produzenje,i posle koliko mogu preci na drugo radno mesto?Posto imam tu soluciji,a svtvarno mi je dugo cekati jos 6 meseci posto su mi rekli da bi tek nekad u martu mogao dobiti vizu![/QUOTEF Firma ako je registrovana u Sloveniji i ima samo predstavnisvo u Nemackoj onda ti je procedura takva ako hoces da radis za njih moras prvo da odradis papire za Sloveniju a tek onda kad to zavrsis odradjuje se viza za Nemacku u Ljubljani,drugacije ne moze sto se tice Slovenije.[/QUOTE
Kako mislite papire za Sloveniju?

Ako hoces da radis sa Srpskim pasosem za Slovenacku firmu koja radi u Nemackoj ili bilo gde na svetu moras da odradis papire tj.radnu i boravisnu dozvolu za Sloveniju to traje oko 2 meseca i zavarsavas sve to u Beogradu u Slovenskoj ambasadi,to kad odradis dobices karticu Slovenacku i onda si gradjanin Slovenije,onda ta firma iz Slovenije moze da te salje za Nemacku i vizu dobijas u Srpski pasos u ambasadi Nemacke u Ljubljani.Tako ide sa Srpskim pasosem preko Slovenije do Nemacke,to odradjuju svu papirologiju firme tvoje je da papire samo da predas.

- - - - - - - - - -

Mozda gresim, ali ambasada u Sloveniji je za drzavljane Slovenije, ne? Isto tako recimo Bugarin ne moze da ide u ambasadu u Srbiji da trazi vizu za Nemacku, vec mora to u svojoj drzavi?
Jedini izuzetak u ovome je kada ambasada u nekoj drzavi ne postoji, ali onda ambasada u susednoj zemlji preuzima i te gradjane.
Gresis,ako obezbedis tj.imas radnu i boravisnu dozvolu za bilo koju zemlju Eu,onda u toj zemlji u kojoj imas tu dozvolu boravka i rada vizu dobijas u ambasadama te zemlje u Srpski pasos,to je poznata stvar.

Ako hoces da radis sa Srpskim pasosem za Slovenacku firmu koja radi u Nemackoj ili bilo gde na svetu moras da odradis papire tj.radnu i boravisnu dozvolu za Sloveniju to traje oko 2 meseca i zavarsavas sve to u Beogradu u Slovenskoj ambasadi,to kad odradis dobices karticu Slovenacku i onda si gradjanin Slovenije,onda ta firma iz Slovenije moze da te salje za Nemacku i vizu dobijas u Srpski pasos u ambasadi Nemacke u Ljubljani.Tako ide sa Srpskim pasosem preko Slovenije do Nemacke,to odradjuju svu papirologiju firme tvoje je da papire samo da predas.

- - - - - - - - - -

Gresis,ako obezbedis tj.imas radnu i boravisnu dozvolu za bilo koju zemlju Eu,onda u toj zemlji u kojoj imas tu dozvolu boravka i rada vizu dobijas u ambasadama te zemlje u Srpski pasos,to je poznata stvar.[/QUOTE
Kako obezbediti boravisnu i radnu dozvolu?

- - - - - - - - - -

Gresis,ako obezbedis tj.imas radnu i boravisnu dozvolu za bilo koju zemlju Eu,onda u toj zemlji u kojoj imas tu dozvolu boravka i rada vizu dobijas u ambasadama te zemlje u Srpski pasos,to je poznata stvar.[/QUOTE
Kako obezbediti boravisnu i radnu dozvolu?
Jednostavno to firma odradjuje za tebe,ide tako sto se prvo tvoje strucno zanimanje proverava,mora firma da proveri imali drugih kanditadata iz Slovenije za to radno mesto,ako nema ti dobijas odmah potvrdu za rad u Slovenij,onda ti firma salje papire i ti to predajes i Slovenskoj ambasadi u Beogradu i oni ti u roku od 45 dana max.prave karticu tj.dozvolu za boravak i rad i to je to.

Jednostavno to firma odradjuje za tebe,ide tako sto se prvo tvoje strucno zanimanje proverava,mora firma da proveri imali drugih kanditadata iz Slovenije za to radno mesto,ako nema ti dobijas odmah potvrdu za rad u Slovenij,onda ti firma salje papire i ti to predajes i Slovenskoj ambasadi u Beogradu i oni ti u roku od 45 dana max.prave karticu tj.dozvolu za boravak i rad i to je to.

I jos samo ovo!Kada dobijem sve to,mogu li ja u Nemackoj raditi bilo gde,ili moram u toj firmi sto mi je napravila papire!

I jos samo ovo!Kada dobijem sve to,mogu li ja u Nemackoj raditi bilo gde,ili moram u toj firmi sto mi je napravila papire!
Sve to kad dobijes fora je u tome da u Nemackoj mozes raditi samo za firme iz Slovenije koje te salju gore i mozes raditi koliko hoces ali samo uz vizu u Srpski pasos,i tek posle 4 ili 5 godina tvog boravka u Sloveniji dobijas licnu kartu i onda mozes bez vize raditi u Nemckoj,fora je u tom u kojoj god clanici Eu da imas dovolu za rad i boravka a Srbin si i da bih otiso iz te clanice da radis za sve zemlje Eu moze da prodje bez vize izuzev Nemacke i Austrije sto se tice Srpskog pasosa.

Gresis,ako obezbedis tj.imas radnu i boravisnu dozvolu za bilo koju zemlju Eu,onda u toj zemlji u kojoj imas tu dozvolu boravka i rada vizu dobijas u ambasadama te zemlje u Srpski pasos,to je poznata stvar.

U pravu si, nisam se lepo izrazio, nije samo za drzavljane vec za sva lica koja po nekoj osnovi legalno borave na terotoriji te zemlje. Ali svakako, ne moze tek tako da sedne u autobus/kola i ode tamo u ambasadu :)

Mozda gresim, ali ambasada u Sloveniji je za drzavljane Slovenije, ne? Isto tako recimo Bugarin ne moze da ide u ambasadu u Srbiji da trazi vizu za Nemacku, vec mora to u svojoj drzavi?
Jedini izuzetak u ovome je kada ambasada u nekoj drzavi ne postoji, ali onda ambasada u susednoj zemlji preuzima i te gradjane.

Ne moras biti drzavljanin npr Italije,da bi u Rimu u Nemackoj ambasadi predao papire.Ako si drzavljanin Srbije i imas regularno prijavljen boravak u nekoj zemlji(italija) ,ides sa Srpskim pasosom u Rim u Njemacku ambasadu i predajes zahtjev.

Ja neki dan bila u Bg ambasadi da overim papire a pored mene dve zene, sestoro dece i svi TURSKI PASOS.
Mislim se, meni bliza ambasada u Budimpesti nego Bg, al lepo pise da je tamo ambasada samo za drzavljane Madjarske, dok eto u Bg ocigledno mogu svi.

E mene zanima sad nesto sasvim drugo. Da li npr.jednog dana kad dobije nemacko drzavljanstvo nakon onih 8god da li tada mogu da idem da radim bilo gde u svetu posto sam tada Eu gradjanin. Tipa odem na Maldive da skupljam skoljke i da se suncam ceo zivot. :)

Mene zanima, koji je postupak po dobijanju vize u nemackoj, tj koji dokument trebam dobiti, mozda neko zna. Naime, ja sam dobio vizu i poceo sam da radim, prijavio se na prebivaliste i dobio neki dokument nesto kao ausvajs koji mi vazi jos nesto malo, e sad kad on istekne sta dalje, a na vizi u pasosu pise da vazi sest meseci, dok su mi u opstini u nemackoj rekli da mi je viza na tri godine. Da li neko moze da mi razjasni kako ide dalje i sta bi trebalo da uradim, neko je verovatno prosao taj put... Hvala...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back