Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je danas ravno 2 meseca od kako sam bio na terminu. A svi kazu Noks 6-8 ide brzo.
Koji si ti Noks?

3-5 ja evo 4 mesec jos malo

- - - - - - - - - -

Koliko sam ja čuo, recimo za Berlin se čeka poprilično dugo, i za neka manja mesta. Zavisi od pokrajine.
Ja koliko sam shvatio najvise zavisi od onih budala u ambasadi. Jer ja sam pre 20 dana peoverio u sluzbi za strance u stuttgartu i oni su mi rekli da moji dokumenti nisu ni dosli do njih i da su verovatno u ambasadi. A ove kad nazoves u ambasadi oni kazu da je sve do svaba. Tako da **** lud zbunjenog.

Ja se nadam da neću barem to čekati jer sam već dobio pred-odobrenje od njihove federalne agencije za rad, tako da ako sam dobro shvatio sam treba da mi izdaju vizu ovi ovde, ali treba termin dočekati... tražio sam N 6-8 10. Avgusta pa ćemo videti koliko ću čekati, a 1. Oktobra treba da počnem da radim tamo, mada sumnjam da ću stići do tada...

Odakle tebi ta informacija???? Jedino ako ti tetka,teca,stric radi u ambasadi pa da je proverena ovako je sve rekla kazala. I ja mogu da kazem da me Merkelovpa jutros zvala da mi kaze da se Doneri ukidaju u celoj nemackoj. Tolko.

E pa ja ne bih da se raspravljam nista nemam od ovoga sto sam napisao ali je tako.
Sa mnogo visokog nivoa je provereno a ti misli sta hoces tvoj problem.

Sta vam znaci ovo `20 resenja za vize`? Kakvih resenja za vize? Postoje termini i postoje vize, ne postoje nikakva resenja za vize.

Verovatno je mislio da se maskimalno odobrava 20 viza na dnevnom nivou.

Ne znam odakle ti ta informacija, ali ako razmislimo logicno; 5,000 viza samo iz Srbije na godisnjem nivou. Neka imaju jos 10 zemalja na svetu, kojima takodje odobre 5,000 viza to je 50.000. Pored toga imaju priliv iz clanica EU + migrante.

Meni zvuci kao dosta logican broj odobrenih viza, ali opet - ko ce ga znati.

Nekom vrlo prostom (i ne toliko proverenom matematikom), Nemacka primi oko 1,5 milion zahteva godisnje za vize iz celog sveta. Ovaj broj je dobijen uporedjivanjem broja za termin dve osobe u periodu izmedju oktobra i marta meseca. Koliko sam uspeo da ispratim, broj termina je na nivou Nemacke, ne na nivou ambasade.

Verovatno je mislio da se maskimalno odobrava 20 viza na dnevnom nivou.

Ne znam odakle ti ta informacija, ali ako razmislimo logicno; 5,000 viza samo iz Srbije na godisnjem nivou. Neka imaju jos 10 zemalja na svetu, kojima takodje odobre 5,000 viza to je 50.000. Pored toga imaju priliv iz clanica EU + migrante.

Meni zvuci kao dosta logican broj odobrenih viza, ali opet - ko ce ga znati.

Nekom vrlo prostom (i ne toliko proverenom matematikom), Nemacka primi oko 1,5 milion zahteva godisnje za vize iz celog sveta. Ovaj broj je dobijen uporedjivanjem broja za termin dve osobe u periodu izmedju oktobra i marta meseca. Koliko sam uspeo da ispratim, broj termina je na nivou Nemacke, ne na nivou ambasade.

ako je proverena informacija onda je istina.ali opet.ne zaboravi da ima zemalja koji mogu van ambasade da dobiju vizu tamo u auslaendeboeherde(ne mislim na migrante).ovi iz eu to zavrsavaju ne duze od 15 minuta.a migranti nakon registracije u behoerde dobiju nesto ko zdravstvenu knjizicu i idu samo da im lupe pecat pa kod agenta u arbeitsagentur koji ce im traziti poso.ili u sozialamt kako se vec zove ako ne mogu da rade i tako to.ako ne dobijaju 400e od jobcenter.nije vazno.pored svega sve je moguce pa i tih 20 zahteva dnevno.ali moje misljenje(sto ne mora da bude uopste tacno svi mi ovde samo nagadjamo)da bi to bilo premalo jer nisu svi zahteni nesto mnogo komplikovani.tj kako su njemu rekli resenje za vizu.a mi smo ga svakako najebali.ja licno juce je bilo 10 meseci cekanja na termin i jos nista.i opet mi isto dodje sve i da je tacno 20 viza dnevno.ovo je postala agonija

Te matematike od ovog i onog i navodne proverene informacije su nepouzdane. Da se fokusiramo mi bolje na ono sto je pred nama, te informacije su na kraju krajeva i potpuno nebitne za nas koji cekamo jer ne mozemo nista da uradimo sa njima, 0 korist, uz puno postovanje coveku koji ih je okacio.

Da se vratimo na deljenje termina. Ako dele istom logikom kao prosli put, ocekujte termine u petak da podele za prve dve nedelje septembra. Prosli put su delili 3-5, malo po starom i spajanje i termini su trenutno podeljeni do samog kraja avgusta. Srecno svima

Poslednja izmena:
Razlog da lazem nemam jer sam u istom sosu kao i vi sa cekanjem i ko zna kad cu doci na red. Info je proveren i nikog nisam hteo da slazem i iznerviram ali tako je kako je
Iz vaseg ugla je mozda proveren, iz naseg sigurno nije. Vi ste anonimus sa foruma kao sto smo i mi vama i zasto bi vam verovali bilo sta na rec pogotovu iz sturo "ne bih da objasnjavam sa visokog nivoa je verujte ili ne'". Smesno za bilo koga iole ozbiljnog, opet, uz puno postovanje.

Iz vaseg ugla je mozda proveren, iz naseg sigurno nije. Vi ste anonimus sa foruma kao sto smo i mi vama i zasto bi vam verovali bilo sta na rec pogotovu iz sturo "ne bih da objasnjavam sa visokog nivoa je verujte ili ne'". Smesno za bilo koga iole ozbiljnog, opet, uz puno postovanje.

Vozaču ovo tvoje dopisivanje sa sačlanom Sasko86 mi liči na one situacije kada čovek ulazi u neko zatucano selo i svi ga streljaju pogledom, osuđuju i pljuju zato što vozi Poršea ili zato što ima slušalice u ušima i šarene pantalone, a njima se to nije svidelo i ne mogu da shvate njegov fazon. Nema potrebe da napadaš čoveka i ocenjuješ informacije koje neko ovde iznese kao neproverene ili lažne. Svako ima pravo ovde da napiše šta hoće, a na ostalim članovima foruma je da ocene i donesu svoj sud o nečijim iznetim informacijama, prihvate ili odbiju. Zašto bi ti prihvatao ulogu drvenog advokata kad niko to nije tražio od tebe, a i nisi dovoljno plaćen za taj posao : ) Nema ljutnje, dobronameran savet!

Vozaču ovo tvoje dopisivanje sa sačlanom Sasko86 mi liči na one situacije kada čovek ulazi u neko zatucano selo i svi ga streljaju pogledom, osuđuju i pljuju zato što vozi Poršea ili zato što ima slušalice u ušima i šarene pantalone, a njima se to nije svidelo i ne mogu da shvate njegov fazon. Nema potrebe da napadaš čoveka i ocenjuješ informacije koje neko ovde iznese kao neproverene ili lažne. Svako ima pravo ovde da napiše šta hoće, a na ostalim članovima foruma je da ocene i donesu svoj sud o nečijim iznetim informacijama, prihvate ili odbiju. Zašto bi ti prihvatao ulogu drvenog advokata kad niko to nije tražio od tebe, a i nisi dovoljno plaćen za taj posao : ) Nema ljutnje, dobronameran savet!

Svako ima pravo da kaze sta god zeli i da misli kako zeli i ja niti predstavljam niti branim bilo koga. ja kao i vi delim svoje misljenje ovde na forumu. Nemam nikakve emocije prema informacijama koje je momak podelio,
6 meseci sam vec u cekanju svasta sam vec i video i procitao a bogami i pronasao u sebi neki zen budizam strpljenja.
Totalno je okej sta god je rekao ali jednostavno osnova mu je nepostojeca. Em se deli preko 20 termina dnevno (sto potvrdjuju ljudi koji idu u ambasadu) a sto se tice viziranja svi ti ljudi u 90% slucajeva u 10 nedelja dobiju vize.
Logika iza 20 viza dnevno mi je nejasna a izvor nepostojeci.
Molim vas ubedite me cinjenicama u suprotno!

- - - - - - - - - -

Visokokvalifikovani?

- - - - - - - - - -

Prijavii sam se 19.06. Da li mozda znate koliko cu cekati odprilike?Kompletan sam sa Codom95 e kategorijom ADR-om.

- - - - - - - - - -

Hvala Vam puno na odgovvorima,meni i svima ostalim.Vrlo ste ljubazni.

Ne visokokvalifikovani nego bas profesionalni vozaci, na linku koji sam ostavio.
Bez obzira sto imate Code95, treba vam potvrda od poslodavca koja kaze da u slucaju da vas kod95 nije validan u Nemackoj da cete ga tamo zavrsiti.
Takodje vam treba izvod iz trgovinskog registra Nemacke od poslodavca bez obzira sto pise da nije obavezan u informatoru, ipak jeste.
Vreme cekanja na sajtu ambasade pise da je 7 meseci. Trenutno ljudi cekaju izmedju 8 i 9.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back