Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
IMG_2681.jpg

Moze li mala pomoc Sta da Napisem predvidjeno trajanje boravka u Nemackoj od-do kad a mi je ugovor potpisan jos od maja meseca?

- - - - - - - - - -

I ovo ne razumem ljudi ----ne ostajem duze od12 meseci u Nemackoj a trazim vizu za svo Vreme Pogledajte prilog 457529 boravka ---

Prilozi

• IMG_2680.jpg
    IMG_2680.jpg
    70,2 KB · Pregleda: 7
Kada ste dobili termin???
A za ovo cujem da mnogi idu u te agencije koje im za 1000 din popune sve papire i tqcno znaju gde sta napisati, i ne razmisljas....

Nisam dobila termin, hoću od muke da popunim formular....sama. Zvala sam agenciju zbog popunjavanja, brate mnogo komplikuju, moraš da dodješ da ti popune rano ujutro na dan zakazanog termina, prednost imaju oni kojima su oni sakupljali papire i zakazivali termin. Tako da.....

Pozdrav svima...Predao sam zahtev za dobijanje Nemacke boravisne dozvole 31.08.2017....(prijava, radna dozvola, ugovor sa poslodavcem i sve ostalo sto je potrebno za boravisnu dozvolu)...sluzbenica ambasade je preuzela dokumentaciju....rekla je da je dokumentacija kompletna...Danas je punh 5 nedelja jos uvek nema nikakvih vesti.Dali to znaci da sam odbijen za vizu.?..hvala

Da li neko , prilikom popunjavanja formulara za nacionalnu vizu, šta znači pitanje : da li ćete zadržati svoje prebivalište van Savezne Republike Nemačke? Zašto je to bitno...Šta je bolje napisati? Šta ako napišem da neću zadržati svoje sadašnje prebivalište? Hvala! MidHealer?

Napisah i u privatnoj poruci, ali je bolje ovako, verovatno će i nekog drugog zanimati:

Primarno boravište nosi sa sobom različite obaveze (oporezivanje i još par drugih zakonskih obaveza). Pored toga, premeštanje primarnog boravišta u DE pokazuje i želju i volju da se nadalje živi i radi u DE, što je i preduslov za sve trajnije vize, ali (!) i problem ako tražite samo ograničenu vizu.

Dakle, na pitanje Da li ćete zadržati svoje prebivalište van Nemačke?, treba, po pravilu, odgovoriti sa:

- Ako tražite Šengensku/Nacionalnu vizu za ograničeni boravak do godinu dana (praktično produženje bezviznog režima od max. 90 dana): "DA"

- Ako tražite vizu odnosno boravišnu/radnu dozvolu po bilo kom osnovu (plava karta, deficitarna zanimanja, med. tehničari, sa i bez saglasnosti Biroa za rad): "NE"

- - - - - - - - - -

Hteo bih da pitam da li je A1 od ovih navedenih sertifikata neophodan za sve vrste posla, ja sam konkurisao za radnu/boravišnu vizu bilo koji posao bilo koje zanimanje?Problem je što na Gete institutu nema slobodnih mesta za polaganje. Ako neko može pomoći unapred zahvaljujem.

Za radnu/boravišnu vizu tipa "bilo koji posao bilo koje zanimanje" ti nije potreban certifikat o znanju jezika (osim za par specifičnih radnih mesta gde je to zakonom propisano) :mrgreen:

Poslednja izmena:
Moze li mala pomoc Sta da Napisem predvidjeno trajanje boravka u Nemackoj od-do kad a mi je ugovor potpisan jos od maja meseca?

Ovo nije preterano bitno - možeš da staviš datum kada je rad trebao da počne (01.05.), a pod "do" ne staviš ništa, jer je taj datum otvoren.

I ovo ne razumem ljudi ----ne ostajem duze od12 meseci u Nemackoj a trazim vizu za svo Vreme boravka ---

Ovo je potrebno čekirati samo ako tražite Šengensku/Nacionalnu vizu do 12 meseci (praktično produženje bezviznog režima od max. 90 dana boravka).

Da li im aneko ovde ko bi bio ljubazan da mi objasni kako izgleda proces nalazeja posla u nemackoj. A pre svega me zanima kako da proverim koje poslove mogu da radim u nemackoj sa fakultettom bezbednosti. hvala u napred, ne kapiram zasto s ove popruke ovako sporo objavljuju

- - - - - - - - - -

MidHealer moze pomoc od Vas jer mis e cini da ste Vi najiskusniji ovde :):):) hvala

Pozdrav svima...Predao sam zahtev za dobijanje Nemacke boravisne dozvole 31.08.2017....(prijava, radna dozvola, ugovor sa poslodavcem i sve ostalo sto je potrebno za boravisnu dozvolu)...sluzbenica ambasade je preuzela dokumentaciju....rekla je da je dokumentacija kompletna...Danas je punh 5 nedelja jos uvek nema nikakvih vesti.Dali to znaci da sam odbijen za vizu.?..hvala

Dokle god nedobijes odbijenicu, ima nade. Ja cekam za odgovor vec skoro osam nedelja. Predala papire 11.08. Srecno i puno strpljenja!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back