Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je dobra vest. Imam strukovnu skolu ali mi onda nije jasno ovo sto pise na sajtu ambasade za cekanje termina.

Zanimanja sa kvalifikacijom / srednjom stručnom spremom (završena srednja (stručna) škola / viša stručna škola ili visoka škola strukovnih studija u trajanju od 3 ili 4 godine) NOKS 3-5
7 meseci

U zagradama pise visoka škola strukovnih studija.
I da li diploma mora da odgovara radnom mestu ili je dovoljno da imas radno iskustvo?

Ah, sada tek vidim da su ove sa zavrsenom visokom skolom struk. studija prišili ovima sto cekaju 7 meseci.. Do sada nije bilo tako, vec su i njih smatrali kao regularne sa visokoskolskim obrazovanjem.. Mamu im j***m!
Sto se diplome tice, trebalo bi da odgovara radnom mestu. Ali ne znam koliko je bitno da ti zvanje 100% odgovara radnom mestu. U smislu,ako si zavrsio mikroelektroniku, da li mozes da radis kao inzenjer na jakim strujama, ne znam da li gledaju toliko detaljno.

Ah, sada tek vidim da su ove sa zavrsenom visokom skolom struk. studija prišili ovima sto cekaju 7 meseci.. Do sada nije bilo tako, vec su i njih smatrali kao regularne sa visokoskolskim obrazovanjem.. Mamu im j***m!
Sto se diplome tice, trebalo bi da odgovara radnom mestu. Ali ne znam koliko je bitno da ti zvanje 100% odgovara radnom mestu. U smislu,ako si zavrsio mikroelektroniku, da li mozes da radis kao inzenjer na jakim strujama, ne znam da li gledaju toliko detaljno.

Upravo to i meni sve ovo vreme nije bilo jasno. Po ovome sto pise u PDF-u na sajtu ambasade (Lista NOKS) Visoke strukovne spadaju u 6-8.
Fino se vidi u listi pod 6, Osnovne strukovne studije.

https://belgrad.diplo.de/blob/2025060/ca15f26900592afb37af07a8b05ade9e/noks-liste-aktuell-data.pdf

I onda najednom u FAQ, tamo gde su najcesce postavljena pitanja stoji upravo ovo iz prethodnog komentara. Totalno nejasno.

:)

pyFY72V.gif

Drzim fige Akita, Vlada....

- - - - - - - - - -

NOKS 6-8? Ja se registrovao 22. marta, nista od termina :) Cestitam i srecno
Cekaj tek su poceli.
Da da, Noks 6-8

- - - - - - - - - -

NOKS 6-8? Ja se registrovao 22. marta, nista od termina :) Cestitam i srecno

EDIT: Stigao i meni! 16.6.

Drzim fige Akita, Vlada....

- - - - - - - - - -