Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E brate Dzoni sta mu znaci to " grupni termin"? Meni poslodavac kaze da odradjuje taj grupni termin i da ocekujem krajem aprila. Jesu li sva pravila sto se tice dokumenata ista?
Valjda je sve isto, samo sto predstavnik firme predaje dokumenta za sve a radnici valjda samo udju da daju otisak ili sta vec treba. I naravno mora da se potpise punomocje da taj predstavnik firme sme da preda vasa dokumenta umesto vas.

Zdravo, da li kao medicinska sestra-tehnicar moram da predajem dokumenta u NSZ, i da cekam da preko njih dobijem radnu dozvolu, ili da idem na termin sa praznim mestima za NSZ i ZAV?
Nasla sam poslodavca sama, ne idem preko projekta Triple Win.
Hvala vam na pomoci!
Termin cekam od 30.januara.

Lep pozdrav.Jednom prilikom sam pisala o ovoj dilemi.Ko ne ide preko Triple Win ne mora imati NSZ i ZAV potpise.Po starom je to istinito i provereno 100%.Pretpostavljam da je i po novom isto.Neko ce se vec javiti ko je u slicnoj situaciji,a prijavio se posle 1.11.

Zdravo, da li kao medicinska sestra-tehnicar moram da predajem dokumenta u NSZ, i da cekam da preko njih dobijem radnu dozvolu, ili da idem na termin sa praznim mestima za NSZ i ZAV?
Nasla sam poslodavca sama, ne idem preko projekta Triple Win.
Hvala vam na pomoci!
Termin cekam od 30.januara.
Svi koji idu preko Triple Win ne zakazuju termine u Ambasadi...Sve najbolje.

Tako je bilo za ove koji su aplicirali pocetkom novembra....
oni su dobili vize za 3 ipo meseca,pricam za vozace noks 3-5
mi sto smo krajem novembra aplicirali daj boze da dobijemo vizu sredinom maja
za ove posle nas sam bog zna koliko ce cekati....
otprilike ovako izgleda:15 dana razlike u apliciranju,je preko dva meseca cekanja u odgovoru ambasade i taj period se samo povecava....
drugar je aplicirao 10.11 dobio mejl 14.02.2018,termin 02.03.2018,vizu 08.03.2018
ja sam aplicirao 27.11 jos ni mejl nisam dobio a kamoli termin a kamoli vizu
17 dana razlike u apliciranju=3 meseca
to je za period novembar.....za dec,jan,feb...ko zna kada ce stici na red
eto...pozz svima

Netacno!
Odavno sam u 5-om mesecu i jos uvek ne dobijam mejl od ambasade kada mi je termin!
Ima nas dosta koji cekamo od kraja novembra,jos uvek NISTA !!!

Nazalost,izgleda da nece oni uspeti to sto su napisali za termine da ispostuju,ja spadam u grupu veterana(septembar)i cekam vec 6 meseci i 15 dana,a s'obzirom da ovaj mesec verovatno nece vise deliti termine uci cu i u osmi mesec cekanja,strasno.A kad ce stici na red oktobar?

Evo da se javim,dragi forumasi,
registracija 22.08.
termin 13.03.
viza odobrena danas 05.04.
KONACNO!
Puno srece,zivaca ili ti strpljenja svima koji cekaju i naravno viza sto pre!!

Ja sam juce dobio poziv, koji nisam cuo, pa sam ih danas pozvao i viza mi je odobrena registracija je bila 23.08. a termin 19.03. Zanima me da li neko zna koje osiguranje je najpovoljnije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back