Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobicete svi samo treba sacekati a to kosta zivaca...

Ima li neko komentar na moj slucaj. Poslodavac iz Nemacke je bio ovde kod nas, potpisali smo ugovore a ja od stresa zbog probe nisam ni probao da procitam sta pise ni koja je satnica upisana, agencija je uzela ugovore.
Samo rekose da cemo biti 3 meseca na probnom radu za to vreme fiksna plata 1200 evra. Ugovor je na tri godine. Metalska struka, zanatlije. Kako vam deluje, jel to realno?

a noks 6-8,nista ni ove nedelje
,da li zna neko,po koliko apliciranih dana podele,tipa samo jedan datum npr 18.08 koji su aplicirali ili podele u jednom danu od 18.08 do 23,08,koliko sam pratila decembar su u jednom danu podelili i 18 .12 i 22.12

Mislim da termine ne dele po danima već po drugom principu. Najverovatnije su prijave podeljene u grupe od po recimo 50 prijava (hronološkim redom). Verovatno jednu grupu rade, jedna je već dobila termin, a ostale čekaju da završe ovu prvu. Čim prvu završe, dele termine za sledeću grupu i tako redom.

Piše na sajtu pri zakazivanju Noks 1-2.
Ausstellungsdatum der BA-Vorabzustimmung wenn vorhanden.
Датум издавања БА пред-одобрења ако је доступно. Neće bez toga.
Lepo ti pise AKO IMAS ODOBRENJE,AKO JE DOSTUPNO,ALI NIJE OBAVEZNO KO NEMA,NIJE POTREBNO,ko ima on ga preda u ambasadu,ko nema nije bitno,tako je od 01.11.2017
Ja sam se registrovao bez odobrenja bez ikakvih problema po noksu 1-2 jos u decembru.

Moze ogd na prothodna pitanje
Hvala vam
Jel moze da bude problem ako imam jedan preskraj javni red i mir minimalno samo to dali gledaju za posao
Sta treba od papira hvala

Oni gledaju samo krivične, prekršajne ne. Od papira, na sajtu Ambasade se pronadji, ako sam dobro razumela nećeš raditi nešto što si završio školu, s toga Noks 1-2 i sve što piše u informatoru za taj Noks nabavi. Obrati pažnju kad budete taj ugovor sastavljali da piše Helfer.

- - - - - - - - - -

Ima li neko komentar na moj slucaj. Poslodavac iz Nemacke je bio ovde kod nas, potpisali smo ugovore a ja od stresa zbog probe nisam ni probao da procitam sta pise ni koja je satnica upisana, agencija je uzela ugovore.
Samo rekose da cemo biti 3 meseca na probnom radu za to vreme fiksna plata 1200 evra. Ugovor je na tri godine. Metalska struka, zanatlije. Kako vam deluje, jel to realno?

Ako je preko agencije i oni vas provlače verovatno je to sve provereno. A i ako je 1200 plata, bruto se verovatno uklapa u minimalac za taj posao. Nego, da nije malo to ? ???? Ako stan i neki obrok ulaze u to onda je i OK.

- - - - - - - - - -

Pa onda zašto neće da zakaže i naznačeno crvenom bojom ?

Probaj tu da upises nein ili tako nešto, samo da prođe prijava

- - - - - - - - - -

Pa onda zašto neće da zakaže i naznačeno crvenom bojom ?

Da li si stornirao prethodnu aplikaciju za termin? Ne može 2 puta sa istim brojem pasoša. Moguće da mora proći 24h od storniranja da bi se ponovo registrovali.

1200 bruto ili neto?Standardno za Nemacku je da je ugovor uvek bruto...proveri koliko je za tu struku najmanja satnica jer ako je bruto to je nesto prilicno malo,a ako je manja satnica od propisane za tu struku ambasada nece dati vizu.

Dachafs kako sada stvari stoje čekaćeš sigurno pola godine. Međutim stvari se odvijaju sve sporije, pa će to čekanje dok ne dođe tvoj red vrv da se poduži na sedam sedam ipo, nije uopšte nerealno da bude i osam meseci. Da se ne bi mnogo opterećivao i nadao ti planiraj za početak Novembra, pa ako bude koji dan ranije eto razloga za slavlje. Nažalost (ne za slavlje)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back