Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima li neko da je predao po obrascu 26.2 a da je dobio vizu. Javi mi jedna cura malopre da su njoj odobrili po noksu 3-5 a prosle sedmice imala termin.
i imam jos jedno pitanje, jako mi je bitno. Apostille pecat, neko kaze da mora na original a sudski tumac i dosta ljudi su mi rekli da moze i na overenu kopiju, cak u agenciji su mi rekli da moze na overenoj kopiji. Ja sam tako i uradila. overila kopiju diplome i stavila apostille a sad me strah da mi to u ambasadi ne priznaju. i ne znam na koje papire jos stavljate apostille

Apostille ide na diplomu (sa zadnje strane) i to je neka vrsta potvrde da diploma nije falsifikat.
Sudski tumač prilikom prevođenja prevodi i apostille.

Pretpostavljam da može i na overenu kopiju, ali je to bespotrebni dodatni korak.

Poslednja izmena:
E jbg za ovo sam siguran jer sam radio PROSLE nedelje. U sudu sam dao i original i fotokopiju i uradio mi je na fotokopiji apostille. Ne kazem da ne moze na originalu ali zasto kad u ambasadu dajes valjda overenu kopiju a po nekom pravilu original se samo pokazuje na uvid, nigde se ne ostavlja. Jos nisam bio u ambasadi pa ako gresim nek me neko ispravi.

E jbg za ovo sam siguran jer sam radio PROSLE nedelje. U sudu sam dao i original i fotokopiju i uradio mi je na fotokopiji apostille. Ne kazem da ne moze na originalu ali zasto kad u ambasadu dajes valjda overenu kopiju a po nekom pravilu original se samo pokazuje na uvid, nigde se ne ostavlja. Jos nisam bio u ambasadi pa ako gresim nek me neko ispravi.

Stavlja se apostil na original. Logicno je. Ako ga stavite na fotokopiju i taj dokument predate vise ga nemate kod sebe i u slucaju da vam opet zatreba morate opet platiti u sudu pecat. A kad ga imate na originalu on je uvek tu kod vas i samo ga overite svaki put kod notara kada zatreba.

Stavlja se apostil na original. Logicno je. Ako ga stavite na fotokopiju i taj dokument predate vise ga nemate kod sebe i u slucaju da vam opet zatreba morate opet platiti u sudu pecat. A kad ga imate na originalu on je uvek tu kod vas i samo ga overite svaki put kod notara kada zatreba.
Bilo kako bilo, ja sam ga zvekno na kopiju. Ovo mi je prvi i verovatno poslednji put da radim apostille za diplomu i manji trosak nego ako mi neko izgubi original.

Bilo kako bilo, ja sam ga zvekno na kopiju. Ovo mi je prvi i verovatno poslednji put da radim apostille za diplomu i manji trosak nego ako mi neko izgubi original.

Meni su objasnili ovako u sudu u NS. Jos pre 2 godine sam ga stavila na original diplomu i samo overam sa njim kopije.

Ja sam stavila na overenu kopiju I nisam imala nikakvih problema

Na sajtu piše da po noksu 3- 5 , 3/4 godišnjela stručna sprema ...

Ovih dana čekam odobrenje iz Nemačke za posao, pomoćnik radnik ( barmen na 6. meseci , ugovor o radu).

Da li treba da zakažem po noksu 1-2 ili 3- 5. ?

Zamolio bih vas za savet.
Ako ti je ugovor za pomocnog radnika onda sigurno noks 1-2, ako ti je u ugovoru radno mesto barman ili tako nesto a ti imas bar srednju ugostiteljsku onda si noks 3-5.

Al mnogi su ovde pisali da se gleda za koje radno mesto vadis vizu, boli njih uvo sta si ti zavrsio od skole ako ides da peres case onda si pomocnik a za to ne treba nikakva skola i automatski ides u noks 1-2. Mozes ti da rizikujes i da ides po nekom vecem noksu al rizikujes da te odbiju za vizu.

Evo ovako imao sam termin za 18.01 i danas su javili pismeno da sam obijen predao sam za mesara i razlog odbijenice je da u toj pokrajni nemaju interesa za mesare eto strasno i sad ne znam sta da radim

Jeste li imali zustimmung, a da nisu izasli onih 6 meseca.. Samo da probate žalbu da posaljete. A poslodavac nek vam napise opis posla gde ce da vas odvoji od eu po necemu. A diplomu jel ste imali ili kao pomocnik.

ima li neko da je predao po obrascu 26.2 a da je dobio vizu. Javi mi jedna cura malopre da su njoj odobrili po noksu 3-5 a prosle sedmice imala termin.
i imam jos jedno pitanje, jako mi je bitno. Apostille pecat, neko kaze da mora na original a sudski tumac i dosta ljudi su mi rekli da moze i na overenu kopiju, cak u agenciji su mi rekli da moze na overenoj kopiji. Ja sam tako i uradila. overila kopiju diplome i stavila apostille a sad me strah da mi to u ambasadi ne priznaju. i ne znam na koje papire jos stavljate apostille

Sudski tumac ti je dobro rekao,uvek apostil ide na orginal diplomu,a kad prevodis diplomu ,prevodi se i apostil i onda te prevode mozes da kopiras i naknadno overavas kod notara ako ti neko trazi,i naravno sve to uz prikazivanje orginala kad predajes overene prevode.Jel ako predas orginal prevode od tumaca,posle ako ti zatreba moraces da ponovo prevodis,ovako prevode diplome sa apostilom kopiras i overis sve kod notara.....ajd,mozda sam se malo spetljo u objasnjenju,jos nisam popio kafu,mislim da cete me skontati,pozdrav.

Kako moze apostille na original? Original se cuva i pokazuje a na kopiju ide apostille prvo sud a posle tumac

Joj brate,pa zato sto je kopija kopija,a apostil je dokaz da je orginal merodavan,kopiras orginal s apostilom i overis ga kod notara,pod uslovom da diplomu i apostil prevedes kod tumaca.

- - - - - - - - - -

e jbg,sad vidim da su drages ,branka i jos poneko objasnili ovo oko apostila....kazem ja...jos nisam kafu popio niti se razbudio....ajd...

Postovani,
Jednk pitanje.Trenutno sam u Nemackoj kod drugara,u potrazi smo meni za posao.Vozac sam kamiona.Bili smo u jednoj firmi,dobio sam ugovor,bruto plata 2300€ bez dnevnica.Icicemo u jos nekoliko firmi,cisto da vidimo gde su bolji uslovi.Papirologiju imam,trebalo bi da zakazem termin kada se vratim.
Interesuje me sta me moze odbiti.
Imam dva kredita koja vucem za sobom...pa se sada plasim da me nece mozda zbog toga odbiti.
Hvala

Da li na ugovoru piše kolike su dnevnice? Trebalo bi da je OK 2300€, to je 13,6€ po satu. Možda može to malo bolje,moj suprug ima 19,5. Nemaju veze krediti, ne gledaju to. Ako nemate Code95 neka vam napiše poslodavac da ćete to srediti kad dobijete vizu i odete u Nemačku. Tražite odmah kopiju Gewerbe-a da ne bi morao naknadno da vam šalje. I naravno prikupite sve papire koji stoje u informatoru za vozače sa sajta Ambasade.

Dobar dan nov sam na forumu
Treba mi pomoc
Dobicu ugovor sa poslodavcem iz nemacke rad u frimi lepih neke kartone
Napisace adresu od moje mame tj kod nje u stanu ona je u nemackoj
Sta ja sve trebam od papira da uzmem i dostavim
I dal treba da nemam krivicne prijave i to
Imam samo premsrasjnu dal ce to da im bude problem mislim preksrasjne ne gledaju
I dal moram diplomu da im overim i to sve na nemacki
I negde sam video penziono i jos neka primanja ja nemam nista i nikad zaposlen nisam bio
Zavrsio srednju 4 god.
Molim vas za odgovor hvala vam

Dobar dan nov sam na forumu
Treba mi pomoc
Imam 20god nemam iskustva u time
Mama mi je u nemackoj nasla posao poslodavac ce da mi posalje ugovor
Sta trebam od papira ja da spremim i taj ugovor jel moram da potpisem i vratim pre termina ili kako to ide
I dal ce biti problem ako imam preskraj za javni red i mir blaga kazna
Mislim oni valjda gledaju samo krivicno i to ja nemam nista drugo jedino ta greska
Tamo cu biti prijavljen kod mame u stanu
Hvala vam na odgovoru

Haški Apostil je pečat koji je uveden 5.oktobra 1961.godine Haškom konvencijom o ukidanju potrebe legalizacije stranih dokumenata. Samim tim, sada je dovoljno da se u zemlji u kojoj je izdat dokument overi pečatom koji se zove Apostil, umesto da se za svaki dokument sprovodi postupak legalizacije kako je bilo ranije.Dražave potpisnice Haške konvencije ponekad zahtevaju da dokumenta osim prevoda i pečata sudskog tumača budu overena i Haškim Apostilom. Broj članica Haške konvencije je oko 100.

Apostil pečat stavlja se na ispravama koje izdaju organi ili službenici državnog pravosuđa, javnog tužilaštva, sudskih pisanica i sudski izvršitelji, na administrativne isprave, isprave koje je izdao ili overio javni beležnik, službene navode o upisima u javne knjige i na službene overe potpisa na privatnim ispravama (presude, izvodi, iz knjige rođenih, izvodi iz knjige umrlih, uverenja o državljanstvu, uverenja o slobodnom bračnom stanju, uverenja o neosuđivanosti i nekažnajvanju, diplome, svedočanstva...). Time se potvrđuje verodostojnost pečata i potpisa službene osobe koji se nalazi na ispravi ( dokumentu ) ali ne i sadžaj isprave.

Ne primenjuje se na isprave koje su izdali diplomatsko-konzularni predstavnici i na isprave koje se neposredno odnose na neki trgovinski ili carinski posao. U Srbiji je za izdavanje potvrde Apostille nadležan Osnovni sud, za javne isprave koje su sastavili, izdali ili overili organi sa sedištem na području tog suda. Potvrdu Apostille potpisuje predsenik opštinskog suda ili sudija koga je on ovlastio i snabdevena je pečatom tog suda. U drugim državama to mogu staviti i drugi državni organi.

Dobar dan!Moze li neko da mi pomogne.Ja sam u Nimbergu i pocinjem da radim.Imam pasos EU.Moji imaju srpske papire.Zelim negde da odem da se raspitam sta im je potrebno od papira za vizu kada budu mogli da je prave ali neznam gde treba da odem.?

Ako imas EU-Pasos tebi vazi zakon EU-Freizügigkeit ( Slobodno kretanje – državljani EU-a )
Znaci tvoj bračni drug, deca i unuci koji nisu državljani države članice EU imaju sva prava kao i ti. Jednostalno dolaze kod tebe u nemacku prijave prebivaliste i odes u odred za strance da im se izda boravisna kartica na 5 godina...

Imas dole link pa mozes sve procitati...

https://europa.eu/youreurope/citize...hts/non-eu-wife-husband-children/index_hr.htm

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back