Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj II

Vidim da je tema na forumu jedva aktivna, za mesec dana 20 odgovora, a prethodna je za pet godina nakupila preko 20 hiljada. Nešto su se i "domaći" portali (koji su u stranom vlasništvu) poput blica ućutali sa senzacionalističkim tekstovima o masovnoj emigraciji iz Srbije koje su prethodnih godina pisali skoro na nedeljnom nivou. Naročito nakon što je Nemačka najavila novi zakon o useljenju.

Vucic istice da se desava obrnut proces i da ima vise useljavanja a sve manje iseljavanja. Deluje da je tako ali da li je to posledica iskljucivo korone ili zakona, videcemo .......

Ovo što Vučić govori ima smisla. Najveća je tražnja za terminima po pravilu za Zapadni Balkan, a tu ide 3 - 6 nivo stručne spreme. Plava karta je mali procenat. Što se nataliteta tiče, to je posledica poltike koja se vodi u Srbiji još od antibirokratske revolucije. Mladi u Srbiji starosne dobi od 25 do 34 godine žive sa roditeljima u 59 odsto slučajeva, pokazuju podaci Eurostata iz 2018. godine. Ne znam da li predsednik očekuje povratak višegeneracijskih domaćinstava, ali je očigledno da mladi (i "mladi" od 34 godine) nisu previše zainteresovani za takav način života. Da bi dobio stambeni kredit, potrebno je 20% učešća i ugovor na neodređeno sa poslodavcem. Koliko ljudi starosti 25 - 34 ima to? Ako nemaš krov nad glavom i stabilan izvor prihoda, logično je da su ti te stavke veći prioritet od dece. Znam da je materija kompleksna, ali prilično sam uveren da bi se broj dece uvećao ukoliko bi više ljudi živelo samostalno i kada bi imali normalan posao.

Moraćemo da sačekamo popis 2022. godine kako bismo imali proverene podatke o migracijama, jer najveći broj ljudi koji ode iz Srbije ne odjavljuje prebivalište. A priliva stanovništva ima iz BiH, KiM, Crne Gore i dijaspore koja se vraća, samo se ne zna tačan broj. U svakom slučaju može da se zaključi da nema masovnog egzodusa iz Srbije koji su mediji najavljivali. Cela ta kampanja je osmišljena za demoralizaciju društva.

Auto osiguranje
Da informišem sve buduće kupce automobila u Nemačkoj. Ima par objava kako sve odraditi i to je veoma korisno i tačno, a što se tiče auto osiguranja, tu imam vredan savet. Imaju bezbroj osiguravajućih kompanija i sve koje sam kontaktirao (ne znam im broj) su mi odbili, sem jedne, potvrdu iz Srbije da u predhodnim godinama nisam ima saobraćajnu nezgodu. To je veoma važno jer je razlika u ceni i više od pola. Na primer ako za 10 god niste imali saobraćajnu nezgodu, osnovno osiguranje za neki prosečan automobil (nešto iole novije 16-to, 17-to godište oko 1500 kubika) bi koštalo oko 350-400€, a ako vam računaju kao da ste početnik, a svi to hoće, koštalo bi vas minimum 850-900€ pa i više.... Ja sam tražio potvrdu na engleskom od našeg osiguranja i oni su mi poslali mejlom (i to besplatno!) i jedina kompanija koja mi je to priznala jeste HUK24. Sve odradite preko interneta na njihovom sajtu i veoma je prosto. Ima postova gde sve piše detaljno.
Nadam se da ću nekom pomoći zato što sam ovde našao mnogo korisnih saveta, pa ajde i ja da pomognem budućim zemljacima 😉.
Srećno!
HUK-COBURG , ja sam kod njih 3 godine. Iz DDOR Osiguranja sam izvadio potvrdu. Ona je trojezicna Engleski , Nemacki , Francuski i na poledjini je nesto crveno istampano ( to valjda dodje kao neki vid zastite da nije kopija). Kopiju meni nisu prihvatili pre 3 godine , samo original.

Vucic istice da se desava obrnut proces i da ima vise useljavanja a sve manje iseljavanja. Deluje da je tako ali da li je to posledica iskljucivo korone ili zakona, videcemo .......
Drzavna administracija Nemacke odugovlaci maksimalno predmete. Za promenu adrese u Frankfurtu moras da napravis termin koji je popunjen mesec ipo unapred , a ti si po zakonu duzan da u roku od 2 nedelje napravis prijavu nove adrese ... Ovo pricam iz licnog iskustva , jer sam mislio da promenim stan , ali ne mogu jer ne mogu da napravim termin. Za Vize ( radne dozvole ) mogu tek misliti kakav je javasluk , samo se pravdaju na koronu ...

pa kad ludak naseljava migrante. ludak totalni.
Drzavna administracija Nemacke odugovlaci maksimalno predmete. Za promenu adrese u Frankfurtu moras da napravis termin koji je popunjen mesec ipo unapred , a ti si po zakonu duzan da u roku od 2 nedelje napravis prijavu nove adrese ... Ovo pricam iz licnog iskustva , jer sam mislio da promenim stan , ali ne mogu jer ne mogu da napravim termin. Za Vize ( radne dozvole ) mogu tek misliti kakav je javasluk , samo se pravdaju na koronu ...
meni kod produzenja prve vize dva puta gubili predmet (nisu poslali za Berlin). prvi put mi izdaju fiktionbescheinigung i kazu bice za dva meseca. prodje dva meseca, nista. onda zamolim kolegu Nemca da pozove on i da pita, sta znam mozda nisam dobro razumeo. njemu kazu opet zaboravili da posalju. i tako sam ti ja cekao od juna do novembra

Krece sa terminima nekvalifikovana radna snaga

Novosti iz viznog odeljenja 📢
Pre početka Vašeg odmora želimo da Vas obavestimo o novostima iz viznog odeljenja:

1. Uredba o Zapadnom Balkanu 🇩🇪 👉
Ulazak je sada ponovo moguć. U narednih nekoliko dana otvorićemo spisak za zakazivanje termina.

2. Vreme čekanja u kategoriji termina za vize za spajanje porodice 👨‍👩‍👦
Vreme čekanja se konačno smanjuje! Trenutno termine dodeljujemo podnosiocima, koji su se registrovali u avgustu 2020. godine.
Svako, ko se sada po prvi put registruje, će verovatno dobiti termin za 3-4 meseca.

3. Zahtevi za vizu📄
Obrađujemo samo kompletno pripremljene zahteve.
Ukoliko do termina još uvek nemate sertifikat jezika na nivou A1, otkažite termin, ponovo se registrujte (vreme čekanja 3-4 meseca), a zatim predajte potpuno pripremljeni zahtev za vizu.

Dodatne informacije vezano za regulativu za Zapadni Balkan ćete naći ovde ↩️:
https://belgrad.diplo.de/rs-de/service/05-VisaEinreise/-/2310110

Želimo vam opuštajući odmor - budite zdravi!🏖

Vaš odeljenje za vize

Obrađujemo samo kompletno pripremljene zahteve.
Ukoliko do termina još uvek nemate sertifikat jezika na nivou A1, otkažite termin, ponovo se registrujte (vreme čekanja 3-4 meseca), a zatim predajte potpuno pripremljeni zahtev za vizu.
Nigde na sajtu ambasade ne piše da je potreban sertifikat za jezik, ali ovde piše da treba. Da li je A1 sertifikat zaista obavezan za sve?

Back