Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj II

Pozdrav svima, imam jedno pitanje, brat ima vizu sa clanom 16d, ali samo fiktivno radi posao na puno radno vreme cak i prekovremeni rad, bez regularne prijave . Kako moze preci na regularnu radnu vizu ili kod drugog poslodavca, jer ovo je cisto izgrabljivanje. Hvala puno svima
Da bi presao u Novu firmu potreban mu je novi ugovor o radu ( bez obzira da li je u Nemackoj i u toj firmi tri dana ili tri meseca) koji je potpisao sa novim poslodavcem i onda ide u Biro za strance tj Auslenderbehörde i predaje taj novi ugovor tamo i ceka odobrenje tj zustimung koji se obicno ceka od dve do tri nedelje, sad sve zavisi od mesta do mesta i od ove Corone, ja sam jednom cekao 35 dana, a drugi put dve nedelje.

Mala pomoc, odnosno savet potreban. Vi koji mozda znate ili da ste u skorije vreme putovali u Austriju, da li priznaju iskljucivo Antigenski (klasican) ili takodje i brzi antigenski test? (Pored PCR-a naravno)

Na sajtu ambasade nije specificno navedeno osim PCR i "antigenski", a na sajtu europa.eu (zvanican takodje za EU) pise ili PCR ili brzi antigenski. Pa je dilema.

Kada vec ne priznaju mog Sputnik-a...mora covek da se snalazi:(

Kako si uspeo? Bilo je otvoreno 3 min bukvalno. Ja sam stalno na racunaru, refreshujem podatke na 5 min i nisam uspela. Planiram da probam preko agencije, oni nude tu uslugu i mislim da oni pokupe termine. Kakvo je iskustvo po tom pitanju
Bio sam to jutro tamo kad su pustili pa sam na svaki minut refresovao stranicu dok se nije pojavila ona strelica,a inace sam pre toga dva dana cekao.Ja sam uspeo preko mobilnog telefona da se prijavim.

Bio sam to jutro tamo kad su pustili pa sam na svaki minut refresovao stranicu dok se nije pojavila ona strelica,a inace sam pre toga dva dana cekao.Ja sam uspeo preko mobilnog telefona da se prijavim.
Bio si u ambasadi kada su pustili termin ako sam dobro razumela? Zar tamo govore kada ce pustiti termin? Meni su u mailu rekli da pratim sajt. Ocajna sam. Koliko meseci unazad si probao preko sajta?

Bio si u ambasadi kada su pustili termin ako sam dobro razumela? Zar tamo govore kada ce pustiti termin? Meni su u mailu rekli da pratim sajt. Ocajna sam. Koliko meseci unazad si probao preko sajta?
Ne, mislio sam na sajtu ambasade tad sam bio i cekao jel je u grupi na facee GASTARBAJTER (tako se zove grupa na facee) preporucujem da se pridruzis tamo u grupi,javio admin da ce ujutru da puste termine za bg.Ja sam cekao i uspeo mada kad sam upisao u jedno polje gde traze slova i brojeve izbacilo mi greske pa error pa sam tek iz 4 puta uspeo.Ovo j eprvi put da sam probao da se prijavim prosli mesec nisam pokusavao.

Ne, mislio sam na sajtu ambasade tad sam bio i cekao jel je u grupi na facee GASTARBAJTER (tako se zove grupa na facee) preporucujem da se pridruzis tamo u grupi,javio admin da ce ujutru da puste termine za bg.Ja sam cekao i uspeo mada kad sam upisao u jedno polje gde traze slova i brojeve izbacilo mi greske pa error pa sam tek iz 4 puta uspeo.Ovo j eprvi put da sam probao da se prijavim prosli mesec nisam pokusavao.
Hvala puno. Nemam face, moracu da ga otvorim 😀

Mala pomoc, odnosno savet potreban. Vi koji mozda znate ili da ste u skorije vreme putovali u Austriju, da li priznaju iskljucivo Antigenski (klasican) ili takodje i brzi antigenski test? (Pored PCR-a naravno)

Na sajtu ambasade nije specificno navedeno osim PCR i "antigenski", a na sajtu europa.eu (zvanican takodje za EU) pise ili PCR ili brzi antigenski. Pa je dilema.

Kada vec ne priznaju mog Sputnik-a...mora covek da se snalazi:(
Pitaj autoprevoznika ili aviokompaniju. Do skora je mogao samo antigen
test, ali to menjaju jednom nedeljno.

Back