JankoTheGreat
Buduća legenda
- Poruka
- 27.324
slabe plate u DB zato ljudi beze. mogu da zaposle samo auslendere
Kako znas?
Ne bih rekao da su male plate
https://www.indeed.com/cmp/Deutsche-Bahn/salaries
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
slabe plate u DB zato ljudi beze. mogu da zaposle samo auslendere
zato sto mislite da svo znanje moze da se pokupi na internetu. zivim u Nemackoj pa znam, i ja sam se interesovao za posao u DB.Kako znas?
Ne bih rekao da su male plate
Pogledajte prilog 1087324
https://www.indeed.com/cmp/Deutsche-Bahn/salaries
zato sto mislite da svo znanje moze da se pokupi na internetu. zivim u Nemackoj pa znam, i ja sam se interesovao za posao u DB.
ovo su bruto iznosi i to u dolarima, zato smanji za jednu trecinu na prvoj i trecoj poreskoj klasi pa plus smanji jos kad pretvoris u evre i dobices da je plata vozaca voza oko 2000evra kako kome naravno ali auslenderima najmanje, jezik moras ekstra da znas, dobru obuku da prodjes. realno auslenderi rade fizikaliju na pruzi u proseku za 1500evra sto je u rangu 300evra u Srbiji
dobro majstore dodji da radis DB#LAzes
Aj da se slozimo oko 600 evra, ali ni cent vise.zato sto mislite da svo znanje moze da se pokupi na internetu. zivim u Nemackoj pa znam, i ja sam se interesovao za posao u DB.
ovo su bruto iznosi i to u dolarima, zato smanji za jednu trecinu na prvoj i trecoj poreskoj klasi pa plus smanji jos kad pretvoris u evre i dobices da je plata vozaca voza oko 2000evra kako kome naravno ali auslenderima najmanje, jezik moras ekstra da znas, dobru obuku da prodjes. realno auslenderi rade fizikaliju na pruzi u proseku za 1500evra sto je u rangu 300evra u Srbiji
Ne, ne laze nista. Lekar pocetnik na klinici ima bruto platu 55.000 evra.#LAzes
Mislim da je potpuno besmisleno doci ziveti u Nemackoj za platu manju od 2200 evra, neto naravno.Ne, ne laze nista. Lekar pocetnik na klinici ima bruto platu 55.000 evra.
Specijalista 75.000 bruto pa ti vidi kakve su plate.
Bruto plata od 55.000 sviranje je uz bubanj jer je to jedva 3000 mesecno.
Po meni je besmisleno uopste i odlaziti u neku "tudjinu" ako bas ne moras, a u Srbiji svejednoMislim da je potpuno besmisleno doci ziveti u Nemackoj za platu manju od 2200 evra, neto naravno.
zato sto mislite da svo znanje moze da se pokupi na internetu. zivim u Nemackoj pa znam, i ja sam se interesovao za posao u DB.
Ne, ne laze nista. Lekar pocetnik na klinici ima bruto platu 55.000 evra.
Specijalista 75.000 bruto pa ti vidi kakve su plate.
Bruto plata od 55.000 sviranje je uz bubanj jer je to jedva 3000 mesecno.
Nista tu nije lose, a i nismo diskutovali sta je dobro, a sta lose. Za mlade ljude bez porodice odlicna je to stvar,Tacno je, pocetne plate za visoko obrazovane krecu negde od 45 000 evra bruto godisnje sto mu dodje negde oko 3000 evra neto, zavisno od poreske kase. Samo sto je to lose?
Hranu pojedinac u Nemackoj ce mesecno placati 250-300e, dazbine 150-200e, zdravstveno je osiguran posto radi tu nista ne trosi. Najveci izdatak je za stan ali cak da iznajmljuje stan u najskupljem Minhenu od nekih 40m2, to ce izaci na nekih 800-1000e. Sada saberimo najsklplje vrednosti i to izadje 1500e, ostaje mu 1 500 e za sve ostalo a to znaci da npr. moze lagano da uzme kredit za neki automobil tipa bmw(mesecna rata za bmw 5 ili 6, sto su vec ozbiljne limizune 450-500e)...i da mu jos dosta ostane sa strane tacnije 1 000 e mesecno. Je l to malo?
I to je pocetna plata koja ce mu za 10ak godina bez bonusa otici na nekih 60ak hiljada...
Ne razumem sta je tacno problem?
Retki su takvi koji imaju tolika primanja u Srbiji.Vise je onih koji imaju 400 ili 500€ platu i to kod privatnika koji ti samo produzava ugovor i onda ti kaze visak si i cao.Da vecina ima oko 1000€ platu nebi ni razmisljali o odlasku.Nista tu nije lose, a i nismo diskutovali sta je dobro, a sta lose. Za mlade ljude bez porodice odlicna je to stvar,
ali recimo za 1 kardiologa koji ima dvoje dece od po ca10 godina, ima svoju kucu, zena radi, mesecno imaju
i 2500 evra ( mislim na Srbiju) razlog za odlazak i ne postoji.
Ovde je bila prica konkretno o lekarima.Retki su takvi koji imaju tolika primanja u Srbiji.Vise je onih koji imaju 400 ili 500€ platu i to kod privatnika koji ti samo produzava ugovor i onda ti kaze visak si i cao.Da vecina ima oko 1000€ platu nebi ni razmisljali o odlasku.
U bolnicama nema bonusa, uzuzev ako mislis na privatne bolnice, a njih ima jako malo.Tacno je, pocetne plate za visoko obrazovane krecu negde od 45 000 evra bruto godisnje sto mu dodje negde oko 3000 evra neto, zavisno od poreske kase. Samo sto je to lose?
Hranu pojedinac u Nemackoj ce mesecno placati 250-300e, dazbine 150-200e, zdravstveno je osiguran posto radi tu nista ne trosi. Najveci izdatak je za stan ali cak da iznajmljuje stan u najskupljem Minhenu od nekih 40m2, to ce izaci na nekih 800-1000e. Sada saberimo najsklplje vrednosti i to izadje 1500e, ostaje mu 1 500 e za sve ostalo a to znaci da npr. moze lagano da uzme kredit za neki automobil tipa bmw(mesecna rata za bmw 5 ili 6, sto su vec ozbiljne limizune 450-500e)...i da mu jos dosta ostane sa strane tacnije 1 000 e mesecno. Je l to malo?
I to je pocetna plata koja ce mu za 10ak godina bez bonusa otici na nekih 60ak hiljada...
Ne razumem sta je tacno problem?
nije sve u parama, ne odlaze svi samo zbog finansija!Nista tu nije lose, a i nismo diskutovali sta je dobro, a sta lose. Za mlade ljude bez porodice odlicna je to stvar,
ali recimo za 1 kardiologa koji ima dvoje dece od po ca10 godina, ima svoju kucu, zena radi, mesecno imaju
i 2500 evra ( mislim na Srbiju) razlog za odlazak i ne postoji.
Pa to isto i ja celo vreme kazem, pisem, objasnjavam, tvrdim.nije sve u parama, ne odlaze svi samo zbog finansija!
sta cemo sa prezagadjenim vazduhom, korupcijom, losim zdravstvom, penzionim sisemom, nakaradnim sistemom vrednosti, retardima na vlasti, itd. itd.?!
Mora da nadje tamo u nekoj auto skoli,da plati i da mu ispisu potvrdu.Moj muz je nabavio potvrdu,ali nisu napisali da ce slusati na maternjem i odbili su ga,iako je sve ostalo bilo dobro.Bez toga ne moze.Sad ponovo zbog toga moramo cekati novi terminPotrebna mi je potvrda iz neke auto skole iz Nemacke da mogu da odslusam 35 casova za profesionalnog vozaca na maternjem jeziku. Poslodavac koji mi je poslao ugovor tvrdi da on tu potvrdu nije u mogucnosti da izvadi. Da li neko zna gde i kako bih mogao da dodjem do tog papira? Hvala
Ja pogledah malo na kojim sve jezicima moze ta teoretska nastava, srpskog nema, ali zato hrvatskogMora da nadje tamo u nekoj auto skoli,da plati i da mu ispisu potvrdu.Moj muz je nabavio potvrdu,ali nisu napisali da ce slusati na maternjem i odbili su ga,iako je sve ostalo bilo dobro.Bez toga ne moze.Sad ponovo zbog toga moramo cekati novi termin
Hvala, da li mozda znate neku auto skolu koja izdaje tu potvrdu da mi olaksate pretraguJa pogledah malo na kojim sve jezicima moze ta teoretska nastava, srpskog nema, ali zato hrvatskog
ima, trazite da bude na hrvatskom jer su nam oba jezika jel maternja![]()
Ne znam zaista, ocigledno je tako svuda, samo trazi da teoretska nastava bude na hrvatskomHvala, da li mozda znate neku auto skolu koja izdaje tu potvrdu da mi olaksate pretragu![]()
Ok, hvalaNe znam zaista, ocigledno je tako svuda, samo trazi da teoretska nastava bude na hrvatskom
ili zamoli svog buduceg poslodavca da ti stavi krstic pored hrvatskog.